Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Z pekla se vrátilo zlo. Zlý upír Radu (Anders Hove) se vrací a tentokrát touží po lásce. Radu s pomocí své mrtvé matky a démonického poddruhu unese Michelle (Denice Duff). Pouze pokud ji její sestra Becky (Melanie Shatner) dokáže najít a zabít Radu, bude mít šanci zachránit její duši. (TommyZR)

Recenze (12)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke je dvojka o čosi málo záživnejšia, celý príbeh síce opäť stojí na padá na rumunskom upírovi Raduovi, ktorý tu rovnako ako v prvom Subspecies zasa terorizuje bezbrannú dievčinu, na scénu sa však pripletie aj Raduova krvilačná máti (teraz je už jasné, po kom chlapec zdedil svoju krásu), ktorej zjav je istým oživením diania a známkou toho, že tvorcovia oproti jednotke zainvestovali viac peňazí do masiek a trikov. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Subspecies je série která je hodně neznámá ale zato dost dobrá. A u celé série Nicolaou dokazuje že umí skvěle budovat atmosféru. Dokonce i příběh je solidní. Škoda jen že čím film šel dál tak se zdál lehce nudnější. Ale i tak Radu je kurňa strašidelný a celá atmosféra je hodně solidní. Masky jsou exelentní. Zábavný film který se sice lehce vleče ale i tak se člověk pobaví. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dvojka je na tom v podstatě stejně, jako jednička. Jen z Radua se klube jeden z nejděsivějších horrorových záporáků. Napsal bych, že je cool, protože je fakt parádní, ale v mém vnímání se výraz cool k někomu, kdo opravdu nahání strach a před kým bych se nejprve zesral strachy a pak prchal co yb to šlo, nejde dohromady. Radu je zde ještě hnusnější, děsivější a (což je parádní a potěšující) uslintanější. Navíc nás (jak je na druhém rande zvykem) seznámí s matinkou, která je ještě hnusnější než on. Stejně jako v jedničce, i tady je rozjezd super (přesun do Bukurešti), ještě víc se tu hraje se stíny (což je taky super). Jenže také to začne postupem času slábnout. Navíc mě nepotěšila herecká změna hlavní hrdinky, což ale kompenzuje objevení se její sestry (tedy další krátkovlasé černovlásky - a krátkovlasé černovlásky jsou prostě sexy). Takže to vlastně vyjde tak nastejno. 3,5* ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Albínově bledý Radu se vrátil v o třídu lepším pokračování, aby dostal do rukou vzácný šutrák a, jen tak mimochodem, nám poprvé představil i svou řádně seschlou matinku. Nepovedené loutky démonů z jedničky tentokrát chybí, naopak přibyla gotikou nasáklá atmosféra i hra světel a stínů, díky níž roste temná aura hlavního upíra, který sympaticky kašle na kadeřníka nebo manikůru, což je pro horor rozhodně příznačnější, než moderní vampírští gayové. Projekce následujících dílů je tak otázkou krátkého času. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Zachraň mě! On mě kousnul!" Možná o něco lepší než první díl. Opět výborná kamera a odpovídající hudba zprostředkovávají divákovi upírský zážitek z doby, kdy tihle nemrtví byli fakt hnusní a hladoví. Exteriéry dýchají černým románem - zámek, Bukurešť, hrobky v krajině; skvělé jsou rovněž interiéry - chodby, krypty, rockový klub, sály, muzeum či podzemní příbytek čarodějnice. Výborné masky, spousta krve a dlouhé stíny. Úvod tak trochu připomene Carpenterovu Věc - chapadýlka (žíly a tepny) šlehající z useknuté hlavy a hledající zbytek těla nemají chybu. Barvotiskový horor je příjemnou vzpomínkou na zlatá šedesátá léta s hammerovským Draculou... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (3)

  • Film byl natáčen současně se snímkem Bloodlust: Subspecies III (1993). (hladass)
  • Původně se měl příběh filmu odehrávat v Čínské čtvrti v San Francisku. (hladass)

Reklama

Reklama