Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá upírka Michelle Morgan (Denice Duff) utekla ze spárů svého pána Radu Vladislase (Anders Hove). Poté, co ji najde žena jménem Ana (Ioana Abur), je převezena do nemocnice, kde lékař tvrdí, že dokáže vyléčit její vampirismus. Radu se vzpamatovává z útoku Michelle a jejích přátel, kteří ho málem zabili, a cestuje do Bukurešti, aby následoval svou kmotřenku. Tam navštíví pevnost upíra Ashe (Jonathon Morris). Ash a jeho chráněnka Serena se spikli, aby zničili Radua s pomocí Any a doktora. (TommyZR)

(více)

Recenze (10)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Rudo” nie a nie otrčiť kopytá, a tak tu máme záverečnú časť z “quatrolodžie”, pričom osobne plesám na duši, že je toto definitívne posledná skúsenosť s týmto sympaťákom. Ja nemôžem tvrdiť, že by “Subspičís” vyslovene nebavilo, no horory z obdobia deväťdesiatok, nie sú zrovna moja šálka kávy, pričom po tejto tvorbe siaham výnimočne vtedy, keď nemám do čoho “pichnúť”. Ono tu popravde niet príliš čo hodnotiť, keďže kto videl jednotku, nemá ho čo prekvapiť ani v nasledujúcich pokračovaniach. Všetky sú totiž až na minimum príbehových odlišnosti, na jedno brďo. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejprve úvodní titulky zkoušející, zda dostanu epileptický záchvat, následně televizní rozjezd - příliš šancí jsem tomuhle dílu nedával. Pak se vše tak nějak srovnalo, původně chybějící gothická atmosféra se dostavila, došlo na krvavé prokusování hrdel, stínání hlav.... Musím uznat, že Mihai Dinvale v roli doktora Niculescu exceloval a byl více než zdatným konkurentem Radua. Hřbitov, podzemní město, jídelní stůl potažený pavučinou s jedlíky, co se mezitím proměnili v kostlivce, a prokousnutá krysa. V rámci upírských filmů dobrý zásek. Radu se zdá nezničitelný stejně jako Dracula... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nezdieľam to všeobecne nadšenie komentariátu z tejto série. Radu je pravdaže v každom filme mimoriadne charizmatický a je obdivuhodné, že to má ucelený (hoc telenovelový) príbeh, ale je to inak céčkový videohoror s mizerným vizuálom a okrem jednotky sa niet ani veľmi kde kochať dobovým Rumunskom, lebo väčšina scén je zo zlé nasvietených interiérov. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jde o důstojné zakončení celé série, jen je škoda, že se děj neodehrával na Raduově hradu, přece jenom gotický horor (no dobře, tohle není úplně gotický horor, ale jeho atmosféru má) se má odehrávat na hradě... Už jen podotknu, že Subspecies je výborná série, ale Nicolaouovy Vampire Journals (1997) se mi líbil ještě o něco víc... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední díl série. A taky nejhorší. Pozor! To neznamená že se jedná o špatný film, rozhodně se jedná o nadprůměr jen už to ztrácí dech a atmosféru předešlích dílů. Naneštěstí upír je stále dost creepy a umí to bejt i hajzl. Scénář je bohužel to co předešlé dílo takže to taky moc nepomůže. Levnost filmu podle mě hodně pomohla. Nicolaou je zručný režisér který umí řemeslo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Radu je natolik charismaticky démonické upírské monstrum, že úplně v pohodě utáhne i čtvrté pokračování této trestuhodně opomíjené série. Atmosféra, Raduův démonický hlas, jeho hra pohyby a obličejem, kulisy, výborné masky a triky a v neposlední řadě ostatní postavy. To všechno pořád funguje. Marně se teď snažím vybavit si funkčnější a atmosféričtější devadesátkovou horrorovou sérii. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Neviem, neviem. Ale pre mňa je to prepad na samotné dno série. Má to svoje chvíľky, svoje scény, ale je ich ako šafránu. No čo už, takmer desaťročie produkcie muselo niekedy zanechať stopu. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně nejslabší díl této béčkové upírské série. První tři si mě získaly (kromě Radua samozřejmě) svou gotickou atmosférou, notnou krvavostí a poctivou, tvořivou filmařinou (Nicolaoův přístup bych asi nejvíce připodobnil k Yuznovi nebo Gordonovi). Čtyřka je už ale dle mého názoru naprosto zbytečná. Režie sice pořád slušná, zato s maďarskou produkcí je to o něco horší. Scénář je ze značné části tak trošku blbost a hlavní postavy se tu stávají nezajímavými. Krve teče mnohem méně a dokonce ani Radu už není tak nechutný ani tak zábavný jako dřív. Ani jeho hlášky už nijak nefungují a celý působí trošku jako recyklát, nebo svá vlastní karikatura. Jinak samostatně nejde o vysloveně špatný horor. Pár dobrých scének i nápadů se tu najde a nějaká hororová atmosféra tu taky pořád je. Zkrátka průměrné, místy zábavné devadesátkové béčko. ()

Janis 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi to, i když o trošku méně než předchozí díly. Hlavní pozitiva tohodle dílu jsou jako už obvykle upír Radu a celkem zajímavé nové postavy - např. doktor v nemocnici. Jinak atmosférou je na tom tento díl podobně jako předchozí díly - i když se už děj vůbec neodehrává na Raduově hradu, ale nemocnice a hřbitov mají taky něco do sebe:) ()

1985lula 

všechny recenze uživatele

Ukážková atmosferická upírska séria. Radu sa tak stal pre mňa upír Nr. 1. Tak krásne slizký a uslintaný charakter som si už dávno priala vidieť. Myslím, že keby bola táto séria viac známa, tak by mal Radu našliapnuté stať sa kultom. Prospela tomu aj atmosféra starých hradov, lesov a nejaké tie báchorky o upíroch. Najlepšie z celej série bolo ale Bloodlust: Subspecies III. Väčšina sa odohrávala na Raduovom hrade, tak to malo tú správnu gotickú atmosféru. ()

Reklama

Reklama