Reklama

Reklama

Vampire Journals

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Zachary (David Gunn) je síce upír, svoj život však zasvätil práve boju proti týmto stvoreniam. Potom, čo sa stal svedkom, ako sa jeho láska zmenila na upíra, vyhlásil boj celému upírskemu klanu, ktorý to zapríčinil  Vyzbrojený mečom sa vydáva po stopách svojho bývalého majstra Asha (Jonathon Morris) do Transylvánie, aby sa osobne pomstil tomu, kto ho okradol o hrejivé slnečné lúče. (beso74)

(více)

Recenze (13)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Kvalitami je to veľmi porovnateľné s parádnou sériou Subspecies. Oproti nej sa tu však nájdu nejaké mínusy, ale aj plusy. Toho gore je o niečo menej a maska hlavného záporáka je taktiež slabšia (Raduovi sa asi fakt nikto a nič nevyrovná). Čo ma však potešilo, je erotika, v Subspecies myslím až taká nebola :) No tuto sa tých nahých prsnatých upíriek (prípadne ich obetí) dočkáme mnoho, takže sa na to pozerá výborne. Hudba bravúrna a atmosféra tiež, takže pohodička. Najviac ma však potešila úplne neznáma Illinca Goia vo vedľajšej úlohe - odvrhnutej upírky Cassandry. Toto je presne môj typ... krásnej herečky. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Clovek by si rek, ze od filmu, ktery spolecnost Full Moon nataci v Rumunsku nemuze prilis cekat. Opak je pravdou. Vampire Journals je, sice uz na prvni pohled hodne levny, ale skvely upirsky horror, ktery k zemi nejvic tahne pribeh. Na lasce upira k smrtelne divce toho opravdu uz moc k vymysleni neni a tak se tvurci celkem logicky obratili k jinym aspektum filmu. Za pomoci zajimaveho nasviceni, rumunskeho prostredi a jednoduchych, ale pusobivych triku vytvorili gotickou atmosferu, ktera me opravdu vtahla. Ovsem to nejlepsi co VJ nabizi jsou herci, predevsim predstavitele ustrednich souperu. Jonathon Morris jako aristokraticky Ash je vyborny, ale je to nic v porovnani s Davidem Gunnem - takovy upir se v horrorech za poslednich tricet let neukazal. Naprosto splnuje vetsinu mych predstav o upirech, bledy Zachery s vyraznymi licnimi kostmi opravdu stoji za videni. Prijemne me take prekvapila jedna drobna inovace, ke ktere se autori uchylili asi hlavne kvuli rozpoctu a to, ze upiri letaji jen jako pouhy stin. Vypada to celkem dobre a navic je jsou respektovana i z toho vznikajici pravidla. Kdyz neni zadny zdroj svetla, upir si proste nezaleta a musi hezky po svych. Reziser Ted Nicolaou neni v subzanru zadny novacek, pro Full Moon vytvoril upirskou tetralogii Subspecies, se kterou je VJ spojen postavou Ashe. Rozhodne se po ni podivam. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zasněžené skulptury na hřbitově, tančící dívka, zubatý úsměv, krvavý zákus a hlava se kutálí... Pěkný rozjezd atmosférického gotického horroru, který je ještě prost současných cukrkandlových upírů z děsivých Stmívání, Zatmění a podobných braků. Výborná vizuální stránka postavená na kontrastu temných tónů a žlutého světla připomene barokní šerosvit, zatímco zpomalené záběry a lehce zamlžené obrazy jakoby vypadly z gotických videoklipů. Byť příběh je jak z červené knihovny, jeho zpracování jest velmi dobré - oškliví upíři, krásné - často se odhalující - ženy, temné klávesy (Richard Kosinski) a sem tam pěkný rudý cákanec či rovnou malá fontánka v místech, kde bývala hlava. Hlavní hrdina - upír a sám lovec upírů - se nedokáže rozhodnout, zda má zachraňovat půvabnou klavíristku, a nebo vykonat pomstu, kvůli níž přišel... a to se nakonec stane osudným všem aktérům snímku. Stínohra, oblíbená od dob starého Nosferatu, přidává na tajemnosti. Absence netopýrů a vlků ani moc nevadí, vše vynahrazuje vhodná architektura halící se do zlověstné mlhy. Film, jenž fanoušky žánru určitě nezklame... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Céčkový lacne vyzerajúci upírsky horor s otravnými voice-overmi, ktoré zaberajú asi tretinu hovoreného slova. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

I přes zdejší poměrně dobré hodnocení (stejně po mnoha nepříjemných zkušenostech na něj moc nedám), jsem k Vampire Journals přistupoval s obavami... To když jsem zjistil, že jde o Rumunský film od společnosti Full Moon... O to větší byla po shlédnutí snímku má spokojenost... Jde sice hodně vidět, že Ted Nicolaou neměl k natočení tohto kousku moc peněz, ale je to bohatě vynahrazeno naprosto parádní gotickou atmosférou, skvělou hudbou a výbornými hereckými výkony... Už dlouho neměli lidé z castingu tak šťastnou ruku při výběru herců... Jonathon Moriss je jako Ash vynikající, stejně jako Ilinca Goia v roli Cassandry... No a David Gunn je jako Zachary kapitola sama o sobě, tak užasného upíra jsem ve filmu už dlouho neviděl... Škoda jen plytkého příběhu a jak už jsem psal, celkově levného vyznění filmu, jinak bych hodnotil pěti, takhle jen za čtyři, ale poctivé čtyři... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Mezi výplní mezi dílama Subspecies je to rozhodně zábavná podívaná, a Nicolaou ukazuje že v 80-90 letech uměl natočit kvalitní horor, jen škoda že narozdíl od Subspecies nepřitlačoval na pilu. Aspoň že atmosféra se jakž takž uchovala, ale zase, jenom tak napůl, hodně scén se odehrávají ve měste či někde v divadle které nemají takovou sílu jako starý hrad. Proto mi mé hodnocení nedovolí jít výš jak 3*, ale pokud se vám líbila série Subspecies tak směle do toho. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skvělá klavírní skladba, nějaké to odhalené ňadro, vykradená scéna z Drákuly, sem tam krev, slovy dvě oddělené hlavy od těla a nádherná Ilinca Goia, tolik k plusům. Otřesná atmosféra, gotiku si opravdu nepředstavuji jako žlutý filtr na kameře a umělou mlhu, kam se podíváš, zavile přehrávající herci, Jonathon Morris jako vládce upírů Ash mi lezl na nervy asi nejvíc, otřesný pokus o uměleckou polohu tam, kde by postačil škleb zlotřilého upíra a především unylý příběh uspávající lépe než Rohypnol. Hovno, které by rádo smrdělo artem a ani to mu nejde. Jednu, za klavír. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi nejgotičtější atmosféra, jakou jsem měl kdy možnost vidět, ale to je bohužel všechno. Zmiňovat se o příběhu snad nemá ani cenu, protože tolik neoriginality a upírského kýče se vidí málokdy. herci sami o sobě by nebyli špatní, stejně tak odvedli výbornou práci maskéři, ale zkrátka na mě přehrávají až za únosnou míru. Jistě se najde několik scén, které by se v rámci subžánru mohly zařadit do zlatého fondu, nicméně celek na mě působí velmi rozpačitým dojmem. 30% ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tak tohle ocení jen opravdu skalní vampirfilové, libující si prakticky ve všem, co s touto tématikou souvisí. Scénář je strašidelný, vážně pronášené dialogy mrazivě hloupé, herecké výkony balancují od bezkrevných, po těžce přepálené. Přesto má tento film jistou autentičnost, což ho společně se slušnými triky a výpravou zdobí. Naivita autora scénáře, ve spojení s herci, kteří se ve svých rolích snažili nepůsobit směšně, vyústila v nezapomenutelně mizerný film, který už zcela jistě neuvidím. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, že jsem svým hodnocením shodil tenhle film do modrých čísel, ale nemohu jinak. Čekal jsem kvalitní upírovinu s gotickou atmosférou, která nabídne originální příběh a nějakou tu krev – no nedočkal jsem se snad s výjimkou té gotiky ani jednoho. Příběh je strašně fádní (a to i na upírský horor), gotická atmosféra je sice všudepřítomná, ale to samo o sobě rozhodně nestačí. Film je strašně uhlazený, dialogy mezi postavami strojené a o nějakou akci aby divák přímo škemral. Co se v tom filmu vlastně stane? Pozor SPOILER – hlavní upír Ash si párkrát hltne z krčku sličné pianistky, které se to nelíbí, přičemž tato scéna se bez jakékoli invence opakuje asi třikrát. Jeho úhlavní sok Zachary obchází kolem Ashova sídla, aby Sofii zachránil a pač tím Ashovi leze na nervy, tak ten ho raději pozve dovnitř. Tam mu nejprve nabídne taky něco k pití (v přírodním balení) a zamkne ho v komoře. Kam čert nemůže, nastrčí bábu, a tak s pomocí Ashovy lidské společnice Iris se Zachary dostane ven a hajdy za Ashem, který má už Sofie plné zuby. :-) A protože Ash nechává upírobijecké meče válet jen tak na zemi, stane se mu to osudným – no příběh jak noha, vám povím! Jako levný videofilm to ve své době v Rumunsku možná obstálo, já ale dávám přednost daleko promyšlenějším záležitostem. Tohle mě vážně nebralo. ()

Janis 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že tenhle film bude kvalitní a podobný sérii Subspecies (která se mi velmi líbila). Jsem proto potěšen, že splnil veškerá má očekávání a některá i překonal:) Děj se odehrává ve stejném světě jako Subspecies (je tu dokonce i zmínka o Raduovi), jen je tu jiný příběh (a tím pádem i jiné postavy) - tentokrát o upírovi (Zachery), který není spokojený s tím že je upír a proto cestuje po světě a zabíjí ostatní upíry. (sice se podle popisu zdá, že je to něco jako Blade, ale to se jen zdá:)) Toto pronásledování upírů ho zavede do východní evropy, kde sídlí upír Ash, do toho se ještě připlete jedna klavíristka atd... Film má podobně úžasnou atmosféru jako v Subspecies, kvalitní herce hrající zajímavé postavy. Pro mě jeden z nejlepších filmů s upíry co jsem zatím viděl. ()

BrianStorker 

všechny recenze uživatele

Gothická atmosféra zde na nás dýchá z každého kroku. Je škoda, že tvůrci filmu více nevyužili krás rumunských památek, tajemných hradů a míst. Atmosféra však nestačí na to, aby vyrovnala nudný příběh, slabé dialogy a herecké výkony. ()

Reklama

Reklama