Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vlastní kůži okusí životní trable i továrník Dvorský. Zásobárna kaolinu pro potřeby jeho fabriky se povážlivě tenčí. Manželka starosty Pivoňky je ochotna kaolinová pole prodat pod podmínkou, že se ožení s její dcerou Táňou. Ta však vdovce se čtyřletým chlapcem nechce. Kaolin má také paní Lexová. Dvorský uspořádá ve své vile pro nemocného synka loutkové představení. Malý Mirek se v noci probudí a jde hledat do divadla loutku princezny. Nešťastně však podpálí svíčkou oponu a divadlo shoří. Dítě zachrání dcera majitele divadla Eva. Dvorský dá loutkáři peníze na nové divadlo a Evu ubytuje ve svém domě. Oba v sobě najdou zalíbení, ovšem proti jejich lásce vystupuje paní Lexová. Továrník dostane kaolinová pole, ale "komediantka" Eva musí okamžitě opustit dům... Ve filmu byly použity původní loutky slavného Matěje Kopeckého. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jediným opravdovým tahákem je silné obsazení filmu, to je opravdu hvězdné. Tyhle silné vedlejší role vlastně dají filmu úplně jiný (a lepší) směr. Scénář je silně slabomyslný a stojí na soukromém exhibování jednotlivých herců. Pokud je na scéně Kohout nebo Pešek, tak to prostě jede. Romantický cajdák na něděli až budu v důchodu....70% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ničím vyjímečný sentimentální příběh z běžné komerční produkce tehdejší doby a navíc ještě pro mě osobně s doslova nezáživného ochotnického prostředí-tedy z prostředí všem prvorepublikovým hercům tak dobře známého..Film zřejmě stavěl to podotýkám na hodně dobrém hereckém obsazení jen považte jména jako Jaroslav Vojta, Otomar Korbelář, zpívající princezna Lída Baarová, strarosta Jára Kohout, abstinent Fousek (Eman Fiala), který se jednoho dne v báru napil a změnil se v opičí šelmu, dále tu byli Věra Ferbasová, Ladislav Pešek, namyšlená bohatá panička Adina Mandlová nebo advokát Jaroslav Marvan to byli skutečné star tehdejší doby, a alespoň nějaký zaručený komerční úspěch zaručovali, i když u takovédleho filmu se to asi moc říct nedalo..No lidé tehdy prostě chodily na jména, jak ani ne tak na samotný film...Miroslav Cikán na své "NEJ" filmy teprve čekal, tedy když opomenu "U nás v Kocourkově" ze začátku své režijní kariéry..1,5/5*. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Víte, jak v Katakombách s Vlastou Burianem tu skvělou komedii naštěstí jen tu a tam naruší nezajímavá "Kdo si koho vezme" romantická zápletka? Tak v Komediantské princezně je to přesně naopak. Je to vcelku nezajímavý romantický film, dokonce několikanásobně, a jen tu a tam tu limonádu naředí více či méně povedený vtip. Beru ho hlavně jako dílek do krásné skládačky jménem Lída Baarová, která tu ovšem také nedostala příliš šancí něco předvést. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Z počátku příjemné rozehrání příběhu, postupem času se kupí klišé běžná pro prvorepublikovou tvorbu. Lídě Baarové jsem chudou děvečku nevěřila, jako herečka byla obdivovavá především pro svou krásu, v hlasové projevu už to mírně skřípalo, ale s gesty si nevěděla rady. Žel svoje krásné tělo neměla plně herecky zvládnuté, to je patrné nejen u Komediantské princezny, ale i v jiných jejích filmech. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Kaolin. Láska. Intriky. Marionety kočovných loutkářů. Malý Sirotek. Ušlechtilý Korbelář. Spanilá Baarová. Lstivá Mandlová. Rozpustilá Ferbasová. Sympatický Pešek. Legrační Kohout. A nádherná Fialova ukolébavka o tom, že každý má pohádku svou. Kdo by se nezamiloval? ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, ale něco málo tomu chybí..herecké výkony protagonistů zachraňují snad jen pan Pešek s paní Ferbasovou, jimž zdárně sekunduje nejmladší československý herec té doby Miroslav Sirotek ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Lísa Baarová je skvělá herečka, na rozdíl od Adiny Mandlové jí věřím všechno co řekne a zahraje. Bohužel ale i kvalita jejího hraní nedokázala zvednou nízkou kvalitu filmu, který není ničím zajímavý a opět se zde opakuje to co v každém druhém filmu ze 30.let. Láska na první pohled a po pár dnech hned žádost o ruku. Navíc příběh ani negraduje a plyne v jedné rovné přímce. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Scenar je opravdu spatny, vidim paralelu s dnesni ceskou tvorbou:-). V tomto pripade jde film doporucit pouze pro zastup vybornych hercu, ktere si divak diky jinym rolim zamiloval. Misty az trapne... ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Někdy bohužel hvězdné obsazení nestačí, tak jak v tomto případě nepomohla ani Baarová, Mandlová, Ferbasová s Peškem a Korbelářem. Nudný scénář, mizerné herecké výkony... ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda byl Miroslav Cikán tak slabý režisér, ač mě jen velice málo z jeho filmů zaujalo. Rozhodně měl však smůlu na scénáristy, jak ukázala tato bída a utrpení. Herci se snažili, jak mohli, ale i na datum vzniku filmu to vše bylo velmi ubohé. Příběh jednoduchý a od samého začátku zřejmý, jak se vyvine. Malý siroteček mohl tenkrát diváky dojmout, ale vlastně se ukazoval jako nevychovaný fracek. Nejtrapnější scény - Fiala jako gorila v hostinci, požár divadla, kde bylo dle výšky plamenů jasně vidět, že jde o model, a konečně trapas se strašidlem na paní starostovou... Vlastně zde nebylo čemu se smát, ne - ani herci to nezachránili, spíš nevěděli, co hrát. ()

IvonaK 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film. Ikdyž klasický námět ve filmech že bohatí milují chudé, ale dobrosrdečnost je na prvním místě a hlavně že si lidé rozumí. Bylo moc pěkné vidět štěstí půvabného Ladislava Peška a milující chůvy Lídy Baarové. A sebevědomá Mandlová tam zůstala na ocet. Což by bylo to poslední co bych čekala. Protože ve filmech vždycky někoho splaší. :D ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Docela povedený snímek, který na část lidí samozřejmě bude působit zastarale a naivně, ale já mám právě filmy pro pamětníky celkem rád, rozhodně raději než ty úchylný sračky současných "filmařů". Líbil se mi němý úvod (němé scény si ve zvukovém filmu vždycky labužnicky vychutnávám). A pak jsou tu tři úžasné ženy - Lída Baarová, Věra Ferbasová a Adina Mandlová. Takže dávám tři silné hvězdičky a volám po televizním uvedení (film jsem viděl na YouTube). ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Páni jak mi ten malý spratek lezl na nervy, to se nedá ani napsat. Otecko byl ještě horší, nebyl schopný ho praštit. Jinak je to ovšem hloupý film až hanba. Babu bylo potřeba nechat, když nechce tak, nechce a jít si po svých. Jenže to by snímeček neměl hapyend že jo. Nemohu dát nulu, protože u některých scén jsem se pobavil. A bylo jich dosti, takže jim dám čtyřicítku. ()

DeDanu 

všechny recenze uživatele

Pan Pešek všechny zastínil. Tehdy úniková blbůstka ničím se nelišící od dnešních únikových blbůstek. ()

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

strasne som sklamany, uplne hovadina, ten mireček ma pekne rozculoval a hoc ku koncu sa ten film vyrazne vylepsil uz ho nikdy viac nechcem videt, tak velky potencial a tak slabo vyuzity, sklamanie nad sklamanie ()

yarca 

všechny recenze uživatele

Kdo byl kdo v českém prvorepublikovém filmu. Obsazení fantastické, děj naivní, některé scény až hloupoučké... A ten malý siroteček, to byl děsnej spratek! Nicméně už jen za to obsazení a hned tři krásné dámy a podmanivý hlas Otomara Korbeláře dávám z jakési nostalgie 3*... ()

Kloboucek75 

všechny recenze uživatele

Krásně rasistický film od Adiny Mandlové . Sňatky po Česku, nikoli z lásky ale pro peníze a vypočítávosti v každém filmu 1930-45 ()

Reklama

Reklama