Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Thomas Bangalter, Emmanuel de Buretel, Shinji Shimizu | Hudba: Daft Punk, Romanothony, DJ Sneak, Todd Edwards | Produkcia: Thomas Bangalter, Guy-Manuel de Homem-Christo, Cedric Hevert, Emmanuek de Buretel, Shinji Shimizu | Distribúcia: Virgin Music, EMI | Štúdio: Toei Animation | Rozpočet: 4 miliónov $ || Animovaná lahôdka pre fajnšmekrov elektronickej hudby. Ja žial do tejto skupiny veľmi nepatrím, a tak som si vlastne mohol užiť akurát slušný scenár a prvoligový vizuál. ()

Scharra 

všechny recenze uživatele

Někdo si do videoklipu zasadí ukázky z filmů a někdo si k písničce (nebo spíše k albu) vytvoří vlastní film. To je Interstella 5555. Už od prvního klipu k One more time mě to uchvátilo. Na to, jak to celé dopadne, jsem si musela pár let počkat (a dušovat se, jestli vůbec je nějaký konec a někdo jim projekt nestopnul), protože vydali do komerčního světa snad jen čtyři klipy. Díky Bohu jsme se dočkala a musím říct, že výsledek je za jedna :) ()

Reklama

Radko 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno videné vo filmovom klube. Nepríjemné hudobne aj obrazovo. Prehovárajúce kódom, ktorý nie som schopný rozlúštiť. Ani muzikou, ani príbehovo ani myšlienkovo. Strácam sa. Ak je na pozitívne prijatie akéhokoľvek umeleckého diela potrebná interpretácia zasvätených, autorov alebo vykladačov, pokladám toto dielo v 90% prípadov za myšlienkovo zámerne vytvorený zložitý konštrukt, zastierajúci buď chýbajúci autorov talent alebo skutočnosť, že hoci by takýto umelec veľmi rád tvoril, nemá svetu veľmi čo povedať. Tak mlžia, zastierajú a zahaľujú sa do temnoty. Mimochodom, podobne zdochliackym dojmom na mňa pôsobí literárna a hudobná tvorba intelektuálnou omladinou všeobecne velebeného Nicka Cavea. Pričom nepopieram možnú genialitu takéhoto typu tvorby - len ma zrejme akosi paralelne obchádza. ()

DuanBerry 

všechny recenze uživatele

Docela jednoduchoučkou manga pohádku bych asi ani nedokoukal do konce, kdyby nešlo v podstatě o jeden dlouhý klip ke kompletnímu a patrně nejlepšímu albu Discovery od skvělé francouzské houseové dvojice Daft Punk. Mám je moc rád, a tak jsem se nechal unést a trochu se zasnil, hlavně u skladeb Nightvision, Superheroes a Veridis Quo. Takže ty čtyři hvězdy jsou za hudbu. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s duem zvaným Daft Punk, které se právě díky tomuto filmu stalo jednou z mých oblíbených kapel. Už jenom nápad udělat z celé desky jeden celý film na sebe navazujících klipů je velmi originální. K tomu přidejte opravdu zajímavý příběh, zápletku, postavy, které jsou sympatické a propracované aniž by řekly jediné slovo, zlotřilého záporáka, veselou taneční hudbu, prokládanou melancholickými kousky jako Something About Us (nejlepší song), no a v neposlední řadě je to celé ještě anime. Velký palec vzhůru. 9,5/10 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Skladba „Superheores“ obsahuje vysamplovaný vokál „Something is in the air“, který pochází ze skladby „Who's been sleeping in my bed“ od Barryho Manilowa. (l3ricktop)
  • Současně s premiérou filmu se uvedení dočkalo také album "Daft Club" kapely Daft Punk, které mělo snímek podpořit. (Hem.m)
  • V jednom okamžiku je na monitoru zobrazen fotbalový zápas. Týmy, které zrovna hrají, jsou týmy Francie a Japonska. Jedná se na odkaz na původ tvůrců filmu: Daft Punk jsou Francouzi a Leiji Matsumoto je Japonec. Skóre zápasu navíc odpovídá počtu tvůrců, tedy 2 pro Francii a 1 pro Japonsko. (Adasin)

Reklama

Reklama