Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Za fanouška Daft Punk bych se spíš neoznačil, ačkoli jejich hudbu mám hodně rád, často ji poslouchám, ale rozhodně neznám všechny skladby, všechny alba a zatím ani jedno nevlastním - i když po dnešku asi budu chtít. Asi rok zpátky jsem viděl i ten jejich film, Elektromu. Tak jako tak ale nechápu, proč jsem tenhle film do nedávna vůbec neznal a ani nevěděl o jeho existenci. Jak mi tohle mohlo uniknout fakt nechápu, a to videoklip k One More Time jsem viděl nespočetněkrát, jen mě nikdy nenapadlo, že to je z filmu... Každopádně dneska jsem to konečně viděl a těch 65 minut si neskutečně užil. Hudba je zde totiž naprosto úžasná a snad ani jednu skladbu bych neoznačil za slabou nebo že by se mi nelíbila - a to se mi snad ještě nikdy nestalo. Navíc do každé části, ve které hraje, se dokonale hodí. A když si vezmu, že se vlastně jedná jen o film k albu, má to i geniální a skvěle vymyšlený děj, že jsem až čuměl. O to víc jsem rád, že mě Intersttella 5555 nezklamalo, právě naopak, dopadlo to mnohem líp, než jsem čekal. A to o dost. Ani bych se nebál zařadit to mezi ty vůbec nejlepší filmy, jaké jsem kdy viděl. A to poměrně vysoko. Do topky se mi ten film asi nedostane, ale i tak to bylo úžasných 65 minut, které si klidně dám vícekrát. Už jenom kvůli té hudbě. Ale nutno upozornit, pokud tenhle styl hudby není pro vás to pravé ořechové, s největší pravděpodobností vás to dost mine. Já byl ale spokojený tak, jako u málokterého filmu, takže ten plný počet je jistý. 5* ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantastických 68 minut! Když jsem poprvé viděla klipy ke skladbám jako Harder, Better, Faster, Stronger nebo k One More Time, něco mi už tehdy říkalo, že jsou součástí něčeho většího, že nejsou k těm fantastickým skladbám vytvořeny jen tak. To se mi potvrdilo ve chvíli, kdy jsem na tenhle film narazila ve filmografii Daft Punk zde na ČSFD. Řekla jsem si, že se na něj někdy musím podívat na celý. Zlobím se na sebe, že jsem se k tomu dokopávala tuším několik let, protože jde o jeden z nejlepších a nejzajímavějších filmových počinů, které jsem dosud měla možnost vidět. Příběh The Crescendolls, nejlepší vesmírné kapely, je opravdu nádherný a dojemný, jak je uvedeno v jednom ze zdejších obsahů, pro jednou to není jen laciné lákadlo. Okamžitě jsem si jej zamilovala, dlouho mě žádný tak neuchvátil a nezasáhl. Co je nejlepší a nejvíce na něm obdivuji, je to, že je mistrně vyprávěný beze slov (tím myslím, že postavy nepromluví, ne text ve skladbách) jen prostřednictvím krásné animace a geniální hudby od mé nejoblíbenější kapely vůbec. I beze slov jsem se sžila s postavami a fandila jim. A díky hudbě cítila emoce, spoustu emocí... Navíc tu Daft Punk mají velmi zábavné cameo. Trochu škoda, že se Interstelle 5555 (podle počtu zdejších hodnocení) nedostalo tolik pozornosti, kolik by si zasloužila, mimo jiné i kvůli zjevným narážkám na hudební průmysl, ty snad pochopí každý. Výborná záležitost nejen pro fanoušky Daft Punku - pokud vám nevadí houseová nebo elektronická hudba a dokážete překousnout anime, vřele doporučuji zhlédnout. P.S.: Sledujte třeba na Dailymotion - na YouTube není Interstella 5555 celá ani jako seznam všech klipů se skladbami, některé klipy nejsou v Česku dostupné. 10/10 ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Já jsem si vždycky říkal, že ty videoklipy, které rotují i v dnešní době často v televizi, musí mít nějaké pokračování, protože jsou prostě až moc dobrý. A taky že mají, jenom já blbec jsem o tom nevěděl. Teda ono to není pokračování ale regulérní film, který je komplet v Daft Punk soundu. Já teda podobnou muziku až na výjimky moc rád nemám, ale Daft Punk ta výjimka je a jejich písničky docela žeru. Zvláště to hodně povedené album Discovery, z něhož jsou zde všechny songy. Anime je sama o sobě dost dobrá, ale ta muzika tomu dává úplně nový rozměr a pozvedá to ještě o úroveň výš. Prostě super a jsem hodně rád, že jsem ten jejich přes hodinu dlouhej videoklip konečně viděl celej. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     Toto pomerne neobvyklé dielo je vlastne akýmsi tak trochu prerasteným videoklipom. A hoci takáto elektronická hudba nie je práve môj žáner, napodiv sa mi tu celkom dobre počúva, aj vďaka tomu, že je dobre skĺbená so zaujímavým animovaným sci-fi príbehom. Páči sa mi v ňom to podobenstvo na hudobných producentov, ktorí ako takí vesmírni votrelci parazitujú na svojich obetiach (umelcoch) a tiež na celý ten zvrátený, silne umelý šoubiznis, plný pretvárky a manipulácie, ktorý pohltí človeka a vypľuje ikonickú figúrku. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborný ba přímo dokonalý muzikál/videoklip k albu Discovery, které francouzské houseové kapele Daft Punk vyšlo v roce 2001 s parádní manga animací, která se jak k příběhu tak k muzice náramně hodí. Během 65ti minut posloucháte parádní muziku, kterou já osobně mám hodně rád a zároveň vnímáte příběh, který si sami napsali a překvapivě musím uznat, že není vůbec špatný. Ač tak či tak vznikl neobvyklý počin, který je ojedinělý jak v hudební tak filmové branži, vznikl videoklip alba dlouhého 65 minut a kapele Daft Punk se splnil jejich velký dětský sen. Ti co hodnotí méně jak 5* buď nemají rádi jejich muziku nebo nemají srdce jelikož tento odvážný a přesto nádherný počin si méně jak 5 hvězd nezaslouží. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Autorem vokálů v písních „One More Time“ a „Too Long“ je Dj a hudební producent Romathony. (l3ricktop)
  • Ve filmu se postupně můžete dozvědět jména všech hlavních hrdinů, vyjma osamoceného astronauta, který se jmenuje Shep (Thomas Bangalter). (FFilipCZ)
  • V jednom okamžiku je na monitoru zobrazen fotbalový zápas. Týmy, které zrovna hrají, jsou týmy Francie a Japonska. Jedná se na odkaz na původ tvůrců filmu: Daft Punk jsou Francouzi a Leiji Matsumoto je Japonec. Skóre zápasu navíc odpovídá počtu tvůrců, tedy 2 pro Francii a 1 pro Japonsko. (Adasin)

Reklama

Reklama