Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víte, jaká je reakce kaskadéra Sonnyho Hoopera, když se dozví, že rekord ve volném pádu je 223 stop? "Skočím 224," odpoví. Burt Reynolds hraje v tomto filmu špičkového hollywoodského kaskadéra - "padajícího muže" Hoopera, který právě pracuje na filmu Špión, který se smál nebezpečí. Jeho starostlivá žena (Sally Fieldová) doufá, že je to jeho poslední film. Nováček v kaskadérském týmu naléhá na Hoopera, aby se pokusil v raketovém autě provést vrcholně nebezpečný skok. Jako obvykle se však Sonny chce smát poslední. "Prováděli jsme takové kaskadérské kousky, o kterých jsem si kdysi myslel, že nejsou možné," řekl o filmu Hooper jeho režisér Hal Needham. Stejně jako sám Sonny, nepřináší tento film o nic méně než to nejlepší. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (27)

OldaB 

všechny recenze uživatele

Z dětství si tento film dobře pamatuji a je zajímavé, že potěší i po třiceti letech, které uplynuly od jeho natočení. Pěkně ukazuje práci kaskadérů, která je dnes v době moderní techniky někde jinde. Závěrečná scéna honičky autem a následného skoku přes most inspirovala jednu pasáž hry Stuntman. Dějově pak film samozřejmě není žádný zázrak, dodatečný plus získává za postavu Burta Reynoldse. ()

Fondak 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem obdivoval kaskadéry. Jezdíval jsem na různé kaskadérské show (a dodnes jezdím) a vychutnával si naživo to, co vídám ve filmech. Dnešní film mi nemá co nabídnout. Sice dokonalé, ale pouze počítačové efekty neumím ocenit, narozdíl od dobré práce kaskadérů. Takže tenhle film je pro mě trochu srdeční záležitost!!! ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stuntman Burt Reynolds. Stroj na odvahu, co nebezpečí chčije na hrob a v jehož džungli hustého knírku marně hledá cestu ven zabloudivší smrt.. Laciným humorem protkaná pocta kaskadérské řeholi, která je místy tak nenáročná, že ji vlastně nemusíte vůbec vidět. Pokud jste ovšem fanoušek filmů Hala "auťák letí vzduchem" Needhama a doteď pouštíte doma angličáky z maminčina žehlicího prkna, neváhejte.. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

"Ty chlastáš hned takhle z rána?" - "Když jsem na mol, je mi líp..." Reynolds bol vždy sympaťák a že ho teraz obsadzujú do vedľajších (ale významných) postáv rôznych filmov má svoj retro dôvod. Toto je bezpochyby jedným z nich. Žiaden ohňostroj samozrejme sa nekonal, ale celý film som to pozeral nečakane pohltený... A pri sledovaní mi bolo príjemne. Boh žehnaj nenáročným diváckym očakávaniam :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pohodovka s pár výbornými kaskadérskými kousky z doby, kdy ještě akční scény nebyly tvořené počítači. EDIT 2023: Napodruhé ještě lepší. Reynolds tu sice hraje neskutečného machýrka, ale k filmu o kaskadérech to asi patří. Výborné kaskadérské scény snad ze všech oborů (skoky, pády, auta, motorky, koně, oheň) vrcholící fantastickým akčně-katastrofickým finále. Kaskadéři jsou pohodáři, štengrují se s namyšleným režisérem, porvou se v hospodě a o minutu později jdou se svými soupeři chlastat, popichují se mezi sebou. A film umí i zvážnět (stárnutí a generační střet, zdravotní rizika, partnerské krize). Je to sice nenáročná podívaná, ale výborně natočená. Reynoldsovi to s Needhamem šlo, Vincent, Fieldová či Keith taky nezaostávají, je tu vtipné cameo Adama Westa. A když vidím to nízké hodnocení tady, hvězdičku musím přidat. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama