Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Víte, jaká je reakce kaskadéra Sonnyho Hoopera, když se dozví, že rekord ve volném pádu je 223 stop? "Skočím 224," odpoví. Burt Reynolds hraje v tomto filmu špičkového hollywoodského kaskadéra - "padajícího muže" Hoopera, který právě pracuje na filmu Špión, který se smál nebezpečí. Jeho starostlivá žena (Sally Fieldová) doufá, že je to jeho poslední film. Nováček v kaskadérském týmu naléhá na Hoopera, aby se pokusil v raketovém autě provést vrcholně nebezpečný skok. Jako obvykle se však Sonny chce smát poslední. "Prováděli jsme takové kaskadérské kousky, o kterých jsem si kdysi myslel, že nejsou možné," řekl o filmu Hooper jeho režisér Hal Needham. Stejně jako sám Sonny, nepřináší tento film o nic méně než to nejlepší. (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (27)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nebojíš se ničeho, co chodí, mluví a kope. Proč se bojíš doktorů?" Tak na to znám odpověď: dokud nenavštívím doktora, tak jsem zdravý. To, že občas někam skočím nebo spadnu a pak mě bolí záda, to je přece normální. Vím to já a ví to i Sonny Hooper. Já jsem si tedy užíval jeho lehkovážný přístup k životu a bavil jsem se přitom, i když ten snímek byl tak nějak o ničem a jednom velkém skoku. U mě dobrý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Stuntman Burt Reynolds. Stroj na odvahu, co nebezpečí chčije na hrob a v jehož džungli hustého knírku marně hledá cestu ven zabloudivší smrt.. Laciným humorem protkaná pocta kaskadérské řeholi, která je místy tak nenáročná, že ji vlastně nemusíte vůbec vidět. Pokud jste ovšem fanoušek filmů Hala "auťák letí vzduchem" Needhama a doteď pouštíte doma angličáky z maminčina žehlicího prkna, neváhejte.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Jako dítě školou povinné (a to už je sakra dávno) jsem Hoopera prožíval... Na konci 70.let, když se promítal patřil k nejakčnějším filmům... Kaskadéřina sama o sobě byla, je a bude vždy atraktivní. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Bezstarostná zábava, která s realitou kaskadérských čísel ani natáčením filmu nemá mnoho společného a jejím jediným smyslem je pobavit. Burt Reynolds si stárnoucího věčného kluka užívá naplno, dodává nenáročné oddechovce odlehčený šmrnc a svým způsobem vzdává hold filmové profesi, která už má léta největší slávy za sebou, nahrazena dnes hromadou pixelů. Pro mě současně nostalgická vzpomínka na dětství, kdy jsem byl Hooperem nadšen. ()

5150 

všechny recenze uživatele

Hal Needham a Burt Reynolds spolu natočili celou řadu podobných oddechovek, jen někdy to byla ještě větší pohoda..)) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Bezstarostna zabava s Burtom Reynoldsom nielen o kaskaderskych kuskoch + divak si pride na akcne sceny a aj na vybuchy : 69 % ()

otík 

všechny recenze uživatele

Slušně dějová kaskadérská nakládačka s machrem Burtem Reynoldsem, který nám v úsměvném duchu ukázal, jak to chodí mezi kaskadéry. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

"Ty chlastáš hned takhle z rána?" - "Když jsem na mol, je mi líp..." Reynolds bol vždy sympaťák a že ho teraz obsadzujú do vedľajších (ale významných) postáv rôznych filmov má svoj retro dôvod. Toto je bezpochyby jedným z nich. Žiaden ohňostroj samozrejme sa nekonal, ale celý film som to pozeral nečakane pohltený... A pri sledovaní mi bolo príjemne. Boh žehnaj nenáročným diváckym očakávaniam :) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem i horší filmy. Po technický stránce na něm není nic špatnýho i příběh o stárnoucím kaskadérovi a jeho nástupci/konkurentovi, není od věci,ale celkově je to tak nějak o ničem. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Film postaveny zrejme predevsim na oblibene dvojici Reynolds-Field. Koukatelne, ale trosku naivni. Obzvlast ten zaverecny "SKOK" na me pusobil trosku legracne...kdyz auto co leti vzduchem asi 100m, zastavi po dopadu na peti metrech..no nic. Oddychovka. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný filmeček z prostředí natáčení. Nekomplikovaný děj, sympatičtí hrdinové a poměrně vtipné scény dělají z filmu pohodovou zábavu na běžný večer, kdy se vám nic nechce, jen se lehce pobavit. P.S. A pochopitelně nostalgie pro nás, kteří jsme film viděli zkraje osmdesátek, kdy se u nás promítal. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Pohodovka s pár výbornými kaskadérskými kousky z doby, kdy ještě akční scény nebyly tvořené počítači. EDIT 2023: Napodruhé ještě lepší. Reynolds tu sice hraje neskutečného machýrka, ale k filmu o kaskadérech to asi patří. Výborné kaskadérské scény snad ze všech oborů (skoky, pády, auta, motorky, koně, oheň) vrcholící fantastickým akčně-katastrofickým finále. Kaskadéři jsou pohodáři, štengrují se s namyšleným režisérem, porvou se v hospodě a o minutu později jdou se svými soupeři chlastat, popichují se mezi sebou. A film umí i zvážnět (stárnutí a generační střet, zdravotní rizika, partnerské krize). Je to sice nenáročná podívaná, ale výborně natočená. Reynoldsovi to s Needhamem šlo, Vincent, Fieldová či Keith taky nezaostávají, je tu vtipné cameo Adama Westa. A když vidím to nízké hodnocení tady, hvězdičku musím přidat. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, ale pěkná pocta poctivému kaskadérskému řemeslu. Tehdá nejspíše ani netušili tu symboliku, jak ti "mladí s počítačem" jednou tohle řemeslo zničí. ()

Reklama

Reklama