Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování inscenace Ohnivé ženy. Duše čarodějnic Marty a Magdalény, upálených v 17.stol. se dostanou do těl dvou členů skupiny rozkrádačů starožitností. Marta je nyní odbornicí na starožitnosti a Magdaléna ke svému zděšení tělem mladého muže z prodejny starožitností. Kromě čachrů - výměna za napodobeniny -se chystá skupina ke krádeži cenného obrazu z muzea.Jeho zaměstnankyně Boženka ho má vyměnit za kopii. Uprostřed akce dojde v muzeu k výbuchu plynu a tak naše ženy přijdou k tělům. Trvá jim dost dlouho než přijdou na to, že se dostaly mezi lapky. Zdrcená Magdaléna nezvládne roli muže, jehož milenkou je právě Boženka a raději tělo opustí. Marta je spokojená s rolí manželky ředitele muzea a v touze zalíbit se mu a pomoci mu ke kariéře, nechtěně ho zkompromituje. A tak i ona, stejně jako bakalář Janek, tentokrát v těle fotografa, tělo opustí. Ale podaří se jim, ženám poučeným již v 17.stol., odhalit včas podvody a chystanou loupež. (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Po diváckom úspechu duchársko bosoráckej televíznej komédie "Ohnivé ženy" natočil režisér Zdeněk Podskalský starší volné pokračovanie "Ohnivé ženy sa vracajú". Jana Hlaváčová a Dagmar Veškrnová si opäť zahrali dve čarodejnice, ktoré sa tristo rokov po svojej poprave ocitli v socialistickom Československu. Je to na rovnakej úrovni ako pôvodný film. Nápad zaujímavý, nevšedný, ale technické, scénaristické a filmárske prevedenie nič moc. ** ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zhruba v obdobném duchu jako první díl z této trilogie, možná dějově rozvinutější, s ještě větší crazy snahou. Důležité bylo, že se příliš nic neměnilo od daného konceptu. Režisér a herci zůstali ve stejném složení, ale občasné nenápadité vyřešení některých potenciálně dobře vyhlížejících situací, bylo jen na škodu. Z tohoto pohledu byl první díl lepší, tenhle zase měl větší spád. V celkovém hodnocení to vychází zhruba nastejno. 60% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Film byl evidentně natočen na základě úspěchu prvního dílu,ale výsledek na mě působil,jako by mi někdo přinesl kávu,kterou by vytvořil tak,že by přelil starý lógr horkou vodou,je to prostě typický dvoják. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Asi nejslabší díl této zábavné trilogie. Duše upálených čarodějek Marty a Magdy se tentokrát ocitnou v tělech zlodějíčků, kteří chtějí vyloupit jedno starožitností. Magdina duše dokonce skočí do mužského těla a její transformace je teda fakt hodně crazy. Ale to už jsme u Zdeňkových veseloher na bláznivé a absurdní situace zvyklý a já jen dodám, že v této části se to jimi hemží asi nejvíce. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Ohnivých žen je rozhodně horší než jednička. Roden se objeví až na konci, Veškrnová hraje muže, pouze Hlaváčová si našla to správné "tělo". Smysl to dává občas, hodně scén je vyloženě hloupých nebo nudných. Přibyly i písničky, ale nic extra. Hudba: Vítězslav Hádl ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Toto pokračování natočené s odstupem tří let svědčí o úspěchu první části, a bylo vytvořeno zřejmě na základě diváckého zájmu. Tato naivní taškařice určitě nepatří k tomu nejlepšímu, co pan Podskalský režíroval, ale ani v dnešní době nezapadne a pobaví, pokud ji televize opráší a vytáhne ze svého archivu. Dost mi vadilo mužské převtělení Dáši Veškrnové, které se dle mého názoru nepovedlo a příběh taky díky slabému scénáři nebyl nijak převratný, Škoda dobrého nápadu. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Pokračováná jenž sebou nese klada i neduhy jedničky, jak jsem se zmínil u jedničky. S takovým obsazením i s námětem měl tento tv film na mnohem víc, než na obyčejnou komedii jakou je. To znamená na dnes skoro zapadlou v archívu ČT. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

"Od té doby, co jsem spadl do toho neosvětleného výkopu, se mi odborné znalosti poněkud pomaleji vybavují." Mně taky. Stejný mustr jako jednička, něco lepší (Suchařípa, jehož kreace toho, co "ještě pořád není tím ředitelem", dává vzpomenout na Fauna, Dagmar Veškrnová v ale naprosto absurdní mužské masce a roli, Šimánek), něco horší (jaksi delší prodlevy mezi zapamatování hodnými hláškami), ale jinak "je to stále stejné". Stejně dobré. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Pokračování nijak závratně kvalitní komedie se "povedlo" zhruba stejně jako film první. Komu se ale jednička líbila, přijde si patrně na své znovu. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Zmizl Roden (tedy až na posledních tři minuty) a s ním i to pindání Veškrnové o něm z prvního dílu a hned se mi to víc líbilo. Trapně napsanou duchařskou romantiku, ve které neustále oplakávala Veškrnová svého milého nahradil o hodně lepší děj z muzeu, v němž dochází k záměnám originálů s falsifikáty. Scénář i technické provedení není již tak slabé jako v prvním díle. Přesto i tak se po více jak 30 letech jedná o naivní televizní podívanou. [1323. hodnocení, 20. komentář, 55%] ()

burton 

všechny recenze uživatele

No teda! Dáša, namaskovaná za chlapa, byla fakt hnusnej hybrid. A Šimánek v roli proutníka? Ne, ne, ne! To nebylo dobrý. Paní Hlaváčová byla skvělá, v paruce a s ofinkou, úžasná, dávám jí a jen jí! hvězdu. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Už 300 let pozoruju, že s mužskejma to jde od 5 ke 4..." A já pozoruju, že se jednalo o jediný vtip této fantasy komedie. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip není vtipem. Tohle už mne tak moc nebralo, legrace skoro žádná, v podstatě jen taková variace na první film. Hudba je v tom hezká, ale na můj vkus moc. Ovšem skladby jsou jen krátké. Úplně k ničemu to není, ale jak píši výše, moc mne to nebavilo. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Tím, že jsem se vyčerpal už u Ohnivé ženy, tak nemá smysl se opakovat. Jen řeknu, že pokračování je podstatně méně záživnější a zábavnější. ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

Určite slabšie ako jednotka, ale príliš veľký rozdiel nevidím. Jana Hlaváčová ako vždy super, len mi vadí to spievanie, ako v nejakom buzikáli. Preto o hviezdu menej. ()

Reklama

Reklama