Reklama

Reklama

Ohnivé ženy

(TV film)
TV spot

Obsahy(1)

Jana Hlaváčová a Dagmar Veškrnová v první části komediální duchařské trilogie o proměnách dvou středověkých čarodějnic... Když ji on nechtěl, vzala se hůl nebo laskavec, ve vážnějších případech pomohl kámen lásky. Když ji chtěl až moc, podstrčil se mladíkovi extrakt z pelyňku, svízele a anýzu trochu přiostřený pálenkou... Manželské recepty na první pohled jednoduché a zřejmě i velmi účinné, soudě podle postihů těch, kteří se čarodějnou alchymií tajně zabývali. Za spolčování s nečistými silami a posedlost ďáblem se ještě před třemi sty lety posílalo do šatlavy nebo odsuzovalo k trestu smrti upálením. Právě takový osud potkal Magdalenu, farskou kuchařku, a Martu, vdovu po parukáři. Jako čarodějnice byly odsouzeny, aby jejich duše navěky bloudily bez útěchy. Popravě přihlížející farář hned na místě vyslovil obavu, aby se duším nepokojných ženštin nepodařilo nalézt nové tělesné schránky. Stalo se tak přesně za tři sta třináct let, kdy se Magdalenině a Martině duši podařilo "vtělit" do tělesných schránek dvou moderních žen... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

ac1976 

všechny recenze uživatele

Už tfista let poforuju, že f mufskíma to de od 5 ke 4. Tá hláška je až v dvojke, videl som to dávnejšie tak som sa sekol (to viete starecká demencia). Šušlavá Dáša Veškrnová je zábavná rovnako ako zápletka so zámenami tiel, Janu Hlaváčovú je zbytočné komentovať, tá je dobrá snáď vo všetkom čo kedy hrala. Jediným trapasom je tu Kája Roden, ale ten je pre mňa trapasom všade. (PNP - Píšerne Nesympatický Pičus). ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Konfrontácia dojmu spred štyridsiatich rokov s dojmom dnešným nedopadla najlepšie. Predsa je to predovšetkým dobrý nápad, ktorého rozvíjanie stráca postupne rytmus až v závere pokrivkáva. Časť z dobrého dojmu zachováva herectvo oboch predstaviteliek, ale tri hviezdičky ponechávam iba preto, že ma film ničím neprekvapil, nudil, ale nenaštval. To by sa hodnotilo, keby bola 10-bodová stupnica! ()

Reklama

Zazie 

všechny recenze uživatele

Tenhle film ve své době působil jako zjevení. A stačilo k tomu celkem málo - nejen to, že je to celkem slušná komedie, ale hlavně, že "nehovořil k současným problémům". Komunistická televizní dramaturgie totiž vycházela z předpokladu, že když pracující člověk usedá znaven po celodenní dřině k zaslouženému odpočinku u televizní obrazovky, zajímá ho pouze to, co zná z běžného života, a nějaké nereálno, fantastično nebo pouhé zábavno mu nic neříká. Další dvě pokračování už nemají ten punc překvapení a připomínají spíš opakovaně vylouhovaný sáček čaje. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mě právě připadá, že první díl je ze všech tří nejlepší. Jednak začínáme ve středověku, kam se pak už nevrátíme, za druhé se mi líbí i ta hudba navozující tu pravou středověkou atmosféru. Jana Hlaváčová si roli evidentně užila a navíc jí sedla perfektně. Při vší úctě k Jiřině Jiráskové, to by asi nebylo sousto pro ni. Navíc v jedničce je opravdu celá řada komediálních a situačních humorů. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Na dobu vzniku poměrně vydařená komedie, která nastavila svým pokračováním vysokou laťku. Pamatuju si přesně svůj pocit z TV premiéry, což bylo v době, kdy většina místních znalců ještě plavala fotrovi v pytli, a tenkrát mezi projevy Husáka a filmy o Rudé armrdě to působilo jako zjevení. Dodnes to strčí do kapsy všechny komedie od Trošky, všechny trapné komedie pro smrady a většinu trapných sraček s Jimem Károu:-) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • I když se ve filmu hovoří o „středověkých čarodějnicích“, 17. století už dávno žádný středověk nebyl, ten skončil rokem 1492. (Blondybaby)
  • Natáčení probíhalo na hradě Křivoklátu a v Berouně. (rakovnik)

Reklama

Reklama