Reklama

Reklama

Ohnivé ženy

(TV film)
TV spot

Obsahy(1)

Jana Hlaváčová a Dagmar Veškrnová v první části komediální duchařské trilogie o proměnách dvou středověkých čarodějnic... Když ji on nechtěl, vzala se hůl nebo laskavec, ve vážnějších případech pomohl kámen lásky. Když ji chtěl až moc, podstrčil se mladíkovi extrakt z pelyňku, svízele a anýzu trochu přiostřený pálenkou... Manželské recepty na první pohled jednoduché a zřejmě i velmi účinné, soudě podle postihů těch, kteří se čarodějnou alchymií tajně zabývali. Za spolčování s nečistými silami a posedlost ďáblem se ještě před třemi sty lety posílalo do šatlavy nebo odsuzovalo k trestu smrti upálením. Právě takový osud potkal Magdalenu, farskou kuchařku, a Martu, vdovu po parukáři. Jako čarodějnice byly odsouzeny, aby jejich duše navěky bloudily bez útěchy. Popravě přihlížející farář hned na místě vyslovil obavu, aby se duším nepokojných ženštin nepodařilo nalézt nové tělesné schránky. Stalo se tak přesně za tři sta třináct let, kdy se Magdalenině a Martině duši podařilo "vtělit" do tělesných schránek dvou moderních žen... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (50)

burton 

všechny recenze uživatele

První ze tří filmů o Ohnivých ženách je nejlepší a docela ráda jsem se k němu nyní, po mnoha letech, vrátila. Jana Hlaváčová je kouzelná, Samozřejmě Dáša, nyní Havlová je tu taky výborná, svá, ještě trošku praštěná. Obě ohnivačky mi tenkrát učarovaly a já jsem zjistila, že tenhle druh "kouzelných bytostí" a příběhů mám ráda. Navíc, tenkrát v naší filmografii to bylo pro mě něco nového, neokoukaného a milého. Písničku, kterou si zasněně zpívá Magdalena jsem si pobrnkávala na kytaru...no, klidně se na to za čas podívám znovu. ()

Detektiv-2 

všechny recenze uživatele

Čarodějnice Marta a Magdaléna jsou jedna z mých srdečních záležitostí. Poprvé jsem film viděl již v dětství a ihned se mi zalíbil. Šlo o něco nového s vtipnou tématikou a milou zápletkou. Dodnes si skoro každé léto rád tuto komedii připomínám a to díky skvělým hereckým výkonům a částečně úsměvné, leč zdařilé grafice (na tu dobu). Tyto dvě ženské mě stále baví a myslím si, že to bude ještě dlouho trvat. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mě právě připadá, že první díl je ze všech tří nejlepší. Jednak začínáme ve středověku, kam se pak už nevrátíme, za druhé se mi líbí i ta hudba navozující tu pravou středověkou atmosféru. Jana Hlaváčová si roli evidentně užila a navíc jí sedla perfektně. Při vší úctě k Jiřině Jiráskové, to by asi nebylo sousto pro ni. Navíc v jedničce je opravdu celá řada komediálních a situačních humorů. ()

ac1976 

všechny recenze uživatele

Už tfista let poforuju, že f mufskíma to de od 5 ke 4. Tá hláška je až v dvojke, videl som to dávnejšie tak som sa sekol (to viete starecká demencia). Šušlavá Dáša Veškrnová je zábavná rovnako ako zápletka so zámenami tiel, Janu Hlaváčovú je zbytočné komentovať, tá je dobrá snáď vo všetkom čo kedy hrala. Jediným trapasom je tu Kája Roden, ale ten je pre mňa trapasom všade. (PNP - Píšerne Nesympatický Pičus). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Před třiceti lety to byla jedna z lepších komedií,ve které se nebojovalo proti západnímu imperialismu,ani se neklanělo východním soudruhům a spolubratrům,takže výsledkem byla oddechová pohodovka.Dnes už film vyznívá hodně naivně,ale stále jsem si v něm našel dost míst,která pobaví,a proto bych mu méně než tři hvězdičky určitě nedal. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Keď sa lekár Vondrák (Jan Kanyza) opýta dvoch reinkarnovaných bosoriek, aby mu povedali jedného štátnika, Marta (Jana Hlaváčová) odpovie Tököli. Mala na mysli Imricha Tököliho, sedmohradské knieža, resp. kráľa Horného Uhorska, vodcu protihabsburského stavovského povstania (Tököliho povstanie), prezývaný svojimi súčasníkmi ako slovenský kráľ alebo kurucký kráľ. Magdaléna (Dagmar Havlová) povedala meno Köprülü. Mala na mysli Köprülüzade Fazıl Ahmeda, pašu, ktorý bol osmanský šľachtic, štátnik a generál. Viedol osmanskú armádu počas Rakúsko-tureckej vojny. (Raccoon.city)
  • I když se ve filmu hovoří o „středověkých čarodějnicích“, 17. století už dávno žádný středověk nebyl, ten skončil rokem 1492. (Blondybaby)

Reklama

Reklama