Reklama

Reklama

Nejtěžší yard

  • USA The Longest Yard (více)
Trailer

Obsahy(1)

Paul Crewe je bývalý hráč amerického fotbalu, který si ale právě odpykává svůj trest ve vězení. Bachař Hazen a kapitán Knauer, dvě největší autority ve vězení, jsou sportovními fanatiky a mají svůj vlastní fotbalový tým. Crewe se rozhodne postavit svůj vlastní tým z věznů a vyzvat tým bachařů k zápasu. Znovu nabitá solidarita a důstojnost, která se šíří v týmu dříve osudu odevzdaných věznů jako lavina se ale pramálo zamlouvá Hazenovi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Albert S. Ruddy, zapálený producent Kmotra a důvod, proč jsem si teď The Longest Yard dala. Už při úvodní honičce mi svitlo, že jsem film kdysi dávno viděla. A zapomněla. Jsou filmy, z nichž si i po dlouhých letech vybavuji každý detail, ale Paul Crewe a jeho rádoby přerod z nezodpovědného playboye v uvědomělého sportovce t.č. v lochu se mi zase brzy vykouří z hlavy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem předtím dvě předělávky, tak jsem se těšil až konečně zkouknu originál. A ten nezklamal. Je to sranda, ale rozhodně ne nějak drsná, jak zde někdo píše. Akorát tam Burt Reynolds ze začátku shodí ženskou na zem, protože držkovala. Prostě takovej film na večerní pohodičku. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jak už je jsem si za čas u Roberta Aldricha zvykl ani tento film se neobešel bez scén brutálního násilí za které byl častokrát kritizován. Ale to by ani nebyl Aldrich který toto téma o násilí o lidské podstatě a vůbec o celé společnosti, používal asi téměř ve všech svých filmech. Toto je čtvrtý film který se mě od něj podařilo vidět a po filmech Tucet špinavců, Grissomova banda a po klasickém a mimořádném filmu Co se vlastně stalo s Baby Jane mě v podstatě ničím novým nepřekvapil. Vše se odehrává v podstatě ve stejném duchu a ražení. Paul Craw (B. Reynolds) v hlavní roli exceluje, trénuje své vězeňské svěřence s nemilosrdnou tvrdostí a náročností, v rozhodující hře pak dochází na obou stranách tedy na té vězeňské a dozorecké k osvobozujícímu uvolnění až dosud vůlí ovládané agresivity. Film končí doopravdy nevídanými půlhodinovými orgiemi násilí všeho druhu. V menší roli jsem zde zaregistroval i obludně velikého Richarda Kiela. Lepší průměr 3,5/5*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrá sedmdesátková sranda s výtečným Burtem Reynoldsem. Ze Sandlerova remakeu už si nepamatuju prakticky vůbec nic, tohle mi ale utkví v hlavě mnohem víc. Nečekal jsem za a) jak to bude místy drsný, za b) jaká to bude prdel. Nasmál jsem se převelice, ty hlášky, humor a charaktery nemají chybu už od uplnýho startu. Samotný football je odvedený poněkud zmateně, ale napišme to na účet době... Takže všeho všudy velmi potěšující, ne zase tak nápadná a příjemně nekorektní klasika, já doporučuju! ()

Radko 

všechny recenze uživatele

"Môj problém je v tom, že som mal vždy všetko v poriadku. Len som to nevedel ustáť." Trefné vyznanie hlavného hrdinu platí od začiatku. Mladá, krásna žena sa túži pomilovať, no súbor násilne rebelujúcich reakcií partnera ho zavedie priamo do lapáku. Švih a vtip úvodu sa prechodom väzenskej čiary spomaľuje, príbeh zvážnieva prvými údermi obušku, razanciu naberie v záverečnom zápase znepriatelených strán. Konflikt krutej a manipulujúcej moci s ľudskou individualitou, často filmovo spracúvaný, v sebe tentoraz zahŕňa prepracované motivácie zmien správania sa. Šablónovitosť námetu tiež vyvažuje pútavosť, naturalistická drsnosť a humor v príbehu, kde praskajú kosti, lámu sa charaktery (z oboch strán), a zatínajú päste. Bez rušivého momentu až do dramatického finále. ()

balone 

všechny recenze uživatele

Moc komediálních momentů jsem tady nezaznamenal, je to agresivní film, který však příběhově je velmi dobrý, ale znovu se na něj asi nepodívám, to si raději pro pobavení pustim jeho remake. 65% ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl Trestnou lavici se Sandlerem, netušíce, že je to remake nějakého dřívějšího filmu. Ten snímek se mi fakt dost líbil, tak jsem časem zjistil, že je to předělávka právě tohoto kousku s Burtem Reynoldsem. Neváhal jsem a film jsem si pořídil. A vůbec nelituji. Oba film jsou dějem téměř naprosto totožné, oba mají výbornou atmosféru, jak Reynolds tak Sandler jsou ve svých rolích výteční. Origoš je stejně dobrý jako remake, možná o kousíček lepší:) 4,5* ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Velice, převelice se omlouvám, že jsem kdy označovala filmy Zdeňka Trošky za buranské. Tohle je čistokrevná oslava buranství! Hlavní hrdina je chlápek, který má všechno natolik na háku, že nejdříve prodává zápasy, v nichž hraje, pak si leští ego tím, že mlátí svoji přítelkyni, a nakonec se rozhodne zmlátit pár dozorců v kriminále. To sportovno okolo je zcela standardní, tedy spíše podstandardní. V kontextu dnešní hyperkorektnosti je podivné, že tento film nebyl pro výstrahu upálen. Je natolik blbý, že škoda by ho vážně nebyla a já bych s chutí přilila svůj galonek benzínu. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Burt Reynolds je v hlavní roli nenapravitelného zločinece neodolatelně sympaticky, že jsem mu celý ilm bezdechu fandil. I když tu vystupuje banda "hodných" zločinců proti "zlým" dozorcům. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tady půjdu bohužel proti proudu. Remake Trestnou lavici s Adamem Sandlerem mám hodně rád a líbil se mi více než tento originál. Je pravda, že jak Sandler tak Burt Reynolds svou roli hlavního hrdiny zvládli oba na jedničku a tento kousek má rozhodně drsnější začátek (uhození přítelkyně, honička s policií i následná bitka v baru, následné přesunutí do věznice a nucené práce s lopatou a krumpáčem), ale závěrečný zápas s bachaři moc dobrý nebyl. Tedy alespoň co se prvků komedie a vtipnosti týče, byl remake o parník lepší. Stejně tak i co se výběru hráčů týče – v originále mi přišly vedlejší i důležité postavy jaksi „suché“ a ani jsem jim moc nevěřil tu nasranost proti bachařům…Tento starší kousek mi prostě spíš přišel jako sportovní drama, než komedie u které bych se málem „pochcal smíchy“… ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Seriál The Offer na mě zapůsobil takovým způsobem, že jsem se rozhodl podívat na něco dalšího, za čím stál tamní hlavní hrdina. No, a začal jsem filmem, který byl důvodem pro to, aby se Albert S. Ruddy nepodílel na pokračování Kmotra. Mé setkání s tímto snímkem nedopadlo úplně nejlépe, protože jsem byl nepříjemně zaskočen tím, jak prkenné herectví obsahovala nejedna scéna. Chvílemi to vypadalo, jako by byl ten který herec vyvolán, dostavil se před kameru a tam odrecitoval požadovaný text. Neměl jsem z toho příliš dobrý pocit, a když připočítám fakt, že nemám rád americký fotbal, bylo jasné, že jsem šlápl vedle. Ani můj vztah k filmům z vězeňského prostředí není tak úplně kladný; mustr je jasný- věznici musí vést záludný a sadistický ředitel, hlavní hrdina musí být buď křivě obviněn, nebo odsouzen za trestný čin, který diváka až tak netrápí, a pak už to jde po linii šikana- smrt blízkého přítele / chráněnce (spoluvězně)- vzdor vůči zkorumpovanému systému- morální vítězství. No, a v těchto mantinelech dokážu hlavnímu hrdinovi fandit, jenže pak u mě dochází ke střetu s realitou, kdy bych skutečným zmrdům, kteří provádějí všechny ty sviňárny, k nimž denně dochází, dopřál bydlení v zařízení, v němž by byl život spíše přežíváním a ne hotelovým pobytem. Podle mě by mělo být vězení takovým trestem, aby se do něj jeho absolventi báli vrátit. / Poučení: Kdo do tebe kamenem, ty do něj mosazným boxerem. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Více dramatické, samozřejmě i vtipy jsou jiné vzhledem k době natočení, než remake se Sandlerem. Ale Reynolds...to je chodící charisma a i fotbalu je tady dost. Takže není co řešit. Parádní filmek. ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

2/10 Tak tohle teda Robertovi nezeru. Jak maly jsem se tesi na dalsi chlapacky film z vezenskeho prostredi a misto toho takova pohodovka bez napeti. Burt je sice sympatak, ale to je na provoz MEAN MACHINE - neplest se soccer filmem - je to setsakramensky malo. Opravdu ma divaky presvedcit, ze ti za mrizemi jsou hodnejsi nez dozorci? Neco mi uslo? To uz tady prece daleko lip predvedli Frajer Luke, Motylek nebo Stalag17. Zensky element minimalni - jedine uvodni mrcha a sexretarka s odpudivym harem. "Nelezou to do toho pavouci?" Ale v pripade, ze mate radi emericky fotbal, tak by se to mohlo libit, i kdyz Any Given Sunday mi prislo daleko lepsi i pravdivejsi.... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Komedia, v ktorej sa US styl humoru vynimocne priblizil europskemu divakovi a dokonca sa daj zasmiat. Burt Reynolds /Deliverance/ to pekne taha a zjavil sa tu aj kultovy zaporak z bondoviek menom Jaws - Richard Kiel. 57 % ()

danecek24

všechny recenze uživatele

32. Zlatý Glóbus za rok 1974 - cena (1) - *Nejlepší film (komedie / muzikál) + nominace (3) - Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Burt Reynolds, Nejlepší herec ve vedlejší roli - Eddie Albert, Objev roku (herec) - Jim Hampton ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Americká vězeňsko-sportovní klasika, která se dočkala dvou předělávek, u nás je přitom prakticky neznámá, dokonce to podle všeho nemá ani český dabing. Každopádně je to zpočátku takový klasický vězeňský film. Hrdina je bývalý fotbalový hráč a arogantní hajzlík (geniální titulková sekvence proč se dostane do krimu), donucený v kriminále postavit tým na trénink proti dozorcům. Nechybí tu nic - správce je slizkej šmejd, kapitán bachařů sadista, je tu práskač, pár ranařů (třeba Čelisti z Bondovek), hrdina to nemá lehké ani mezi bachaři ani mezi spoluvězni, nechybí tu rasimus a jeho překonání. A také režisér občas připomene, že vězni nejsou žádná neviňátka. V druhé půlce se to pak mění na tradiční sportovní film, kde nechybí semknutí nebo rozhodnutí v poslední sekundě. Je to plné klišé a americký fotbal mě opravdu ukrutně nebaví a nechápu ho... leč je to opravdu výborně a hlavně brutálně natočené a nakonec s váháním ty 4* dávám. PS: Kromě pár hlášek to ale opravdu není komedie a Reynoldsovi to bez kníru sluší mnohem víc. ()

The_Second 

všechny recenze uživatele

Ještě před touhle původní verzí jsem viděl oba dva remaky. Možná že kdybych je neviděl dal bych plný počet, ale takhle pro mě zůstane nejlepší anglická verze s Vinniem Jonesem, možná taky pro to že evropský fotbal mi je rozhodně bližší. ()

fisus 

všechny recenze uživatele

Ke sledování filmu mě přivedly tři duvody. Mám rád Trestnou lavici , mám rád filmy o americkém fotbalu ( přestože stále nechápu pravidla) a třetí důvod byl seriál The Offer a jeho poslední díl. Nerad to uznávám, ale tentokrát je opravdu lepší remake. A tím myslím Trestnou lavici, ne Fotbal za mřížemi, na ten se teprve chystám. ()

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Reklama

Reklama