Reklama

Reklama

Jiří Hálek jako lékárník s detektivními schopnostmi pomáhá svému příteli – policejnímu inspektorovi – při pátrání po zločincích. Filmová adaptace na motivy povídek Karla Čapka. Postarší, dobře zavedený pražský lékárník Janík má šťastnou ruku při pátrání po zločincích, a tak s jejich hledáním pomáhá svému příteli, policejnímu inspektorovi. Nabídku práce na policii však odmítá s tím, že by nebyl dobrým policistou, když nepoznal, že ho ve vlastní lékárně okrádá jeho společník. Filmovou adaptaci detektivního příběhu z Povídek z jedné kapsy Karla Čapka v brněnském studiu volně zpracoval v roce 1991 režisér Jiří Vanýsek, který do hlavních rolí obsadil Petra Nárožného (policejní inspektor) a Jiřího Hálka (pan Janík). (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

mira007 

všechny recenze uživatele

Krátka jednohubka složená z několika krimi příběhů o velikosti anekdoty s panem lékárníkem , který vše vyřeší. Určeno spíš pro fajnšmekry nebo diváky 65+, kteří potřebují něco jiného než akci. Je to milé, pitomoučké, ale ne pro mě - nepřišlo mi to nápadité ani vtipné ale dost nudné. Jediná trochu akce byl hon zločince z kutlochy milenky, která se ukáže full frontal nude. ()

Matematicka 

všechny recenze uživatele

Čapkovy povídky jsou stále krásné... Toto zpracování je poněkud volnější, než novější z cyklu "Čapkovy kapsy". Ale nápad udělat pana Janíka lékárníkem se mi poměrně líbil, stejně jako jeho pomocník pan Kabíček v podání Vladimíra Dlouhého. "Už jste namíchal projímadla?" "Běžte raději navážit heřmánek"... Poetičtí byli také zpívající "trampové" ve vlaku, který měl poněkud nižší kvalitu než v Čapkově povídce :-) Zajímavé komentáře: LiVentura, WANDRWALL. ()

Reklama

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Miloučké krimipříběhy jednoho pana lékárníka. Pan Hálek měl vždy zcela ojedinělý přístup k herectví a tudíž i samotný projev, jeho vykulená zvídavá očka vždy prozrazovala člověka moudrého a majícího chuť dalšího vědění... Pan Hálek je jedním z posledních hereckého kroužku nejlepších českých herců minulého století..! ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Jiří Hálek je můj oblíbenec od dob shlédnutí Fauna. "Cipísek blije!" Zde mu to extra sluší. Uznávám, že lékárník, jako pomocník policie je konstrukce krkolomná, ale je důležité. že tento filmeček nenasere. Vše, co se dnes točí jen a jen nasere. A v titulcích jsem se zarazil. Hudba Jiří Bulis. Když to točil, netušil , že za 3 roky bude mrtvý. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama