Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mlynářský chasník Martin (J. Drbohlav) byl šikovný mládenec, však ho mlynářka chtěla oženit se svou dcerou (J. Pokorná). Jenže on jednou u rybníka uviděl modrou rybu. Byla to zakletá princezna Johanka (H. Maciuchová), která ho poprosila, aby ji vysvobodil. Měsíční princ (R. Jelínek) ji zaklel v rybu, protože se odmítla stát jeho ženou. Martin to princezně slíbil, ale než budou princezna a Martin svoji, čeká je ještě velká řada zkoušek… (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zakletá princezna čerpala ze stejného fundusu jako ta z Princové jsou na draka, tedy své šaty pro všední den, i ty hradby zámecké zahrady byly dost ze stejného papundeklu. Jenže zas jaká princezna! Měsíční princ se mi vlastně dost líbil, přinejmenším to byl muž s krásnými šperky a velkým sebevědomím, jinak by v těch legínách tak důstojně chodit nemohl. Trochu ode zdi ke zdi mi připadalo uvažování princezny, nechá se zaklít, protože nechce Měsíčního prince, na první pohled se zamiluje do chlapíka, o němž je vzápětí přesvědčena - jen tak, bez důkazu, na základě tvrzení nemajícího hlavu ani patu - že ji zradil, tak kývne na svatbu s tím, koho nechtěla, pak se zjeví její milovaný, něco blekotá, ona mu to uvěří a odkýve a odkopne toho, kterému před tím dala slovo? To je tedy královský slib jak víno. S touhle princeznou ta pohádka mohla být lepší, kdo to tomu chudákovi Hrubínovi takhle spatlal? ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Děj neděj, akce neakce, ruka ano - ruka ne... V této pohádce není mnoho chytrých postav. Fajn byl snad jen Jiří Krampol. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční temnější pohádka Svatavy Simonové, tentokrát však se zcela nenápadným záporákem a naprosto nerozhodnou zakletou a brzy vysvobozenou princeznou. Kromě toho, že je to opravdu levná kulisovka, je to velmi slabé i námětově. Velmi slabý podprůměr. PS: zaujme maximálně tak Libuše Havelková v netradiční roli zlé mlynářky a Krampolova hláška o dívce, která je jako "čekanka na odkvětu" :-) ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

Koukám, že tahle pohádka má s Princové jsou na draka společné nejsem kostýmy (alespoň tedy ty dámské), ale taky baleťáky co dělají křoví :-D ()

Jonatána 

všechny recenze uživatele

Jojo, všechno, co se tady píše, je pravda, ale Hana Maciuchová byla opravdu krásná a jedna z njehezčích princezen, jaké jsme měli. A jedna z nejlepších a nejelegantnějších hereček, jaké jsme měli a máme :-). ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další ze slabých studiových pohádek. Dva hlavní hrdinové - Martin a Měsíční princ, si v podstatě jen vyměňují princeznu. Princ jako by spadl z měsíce a to doslova. Chybí větší dramaturgie. Martin se o princeznu nemusí nijak zvlášť zasloužit a princ mu ji v podstatě přenechá. A pak ty papundeklové příšerné kulisy. Trochu mi to přijde jako rychlokvaška. ()

Nugat 

všechny recenze uživatele

Jezinka to vystihla - děj je fakt nelogický. K tomu doplním, že mlynářka, která dobře odhadla Krampola jako budižkničemu, který pase po mlýnu během tří dnů změní názor a dá svou dceru... Opravdu na hlavu postavené :-) ()

Reklama

Reklama