Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Anekdotický příběh ze života amerických tuláků podle Harolda Rolsetha. Každý pátek se scházejí dva nerozluční kamarádi v dřevěné boudě jednoho z nich a popíjejí to, co za týden posbírali z různých nedopitých zbytků. Je to čím dál těžší, alkohol je drahý a lidé láhve dopíjejí. Tentokrát je to ale něco speciálního. V láhvi od Starého Burgunďana je zvláštní vodička. Našli ji někde na smetišti. Oba tuláci si libují, že tak dobré pití již dlouho neměli. V chatrči však hledají úkryt dva lupiči, kteří utíkají před policií. Když na stole uvidí láhev, napijí se. Co snesou dva tuláci, je na lupiče moc. V křečích prosí oba tuláky, aby zavolali doktora. Zásluhou „Starého Burgunďana" jsou zločinci zadrženi. Tuláci odmítají odměnu, peníze věnují fondu pro postižené policisty a spokojeně opět ve své boudě popíjejí oblíbený drink.
Výtečná hříčka a skutečně skvělé sólo dvou jedinečných hereckých legend – Jaroslava Marvana a Bohuše Záhorského. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Krátká povídka, spíše delší anekdota o tom, jak dva tuláci shodou náhod zneškodní dva zločince a jsou potrestáni finanční odměnou, která hrozí, že je vytrhne ze zavedeného a oblíbeného stylu života někam k čisté posteli a omezující péči. Je ale skvěle typově obsazená a především výborně zahraná. Marvan se Záhorským předvádějí skutečný herecký koncert. Celkový dojem: 80 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jaroslav Marvan a Bohuš Záhorský v rolích dvou bezstarostných vandráků, kteří s neodolatelnou ironií glosují vlastní situaci a popíjejí přitom cosi, proti čemu jsou z ironu a denaturovaného lihu připravené lektvary tuzemských vágusů jen obyčejnou limonádou. Opravdu milé a pohodové pokoukání s perfektní atmosférou. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

minimalistický herecký koncert dvou úžasných virtuozů, kterým dodali bohužel jen průměrné noty, tedy nemohou ode mě sklidit víc než jen průměrný potlesk. 60% ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Chuťovčička z dávné televizní minulosti nemá chybu. Příběh je průzračný a průhledný jak čistá voda, ale jak si jej užívají tihle staří komedianti, to se dnes už málokdy vidí. Každý pohled, podtón, gesto... - radost se dívat a poslouchat. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchá a s minimem finančních prostředků natočená zábavná historka si zaslouží pozornost zejména díky skvělým hereckým výkonům Jaroslava Marvana a Bohuše Záhorského. Není alkohol jako alkohol. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyto pozapomenuté televizní inscenace, které s minimem prostředků dosahují skvělého účinku. Pánové Marvan a Záhorský hrají jako když dýchají, velice přirozeně, neokázale. Možná, že je to záměr, že takové kousky nejsou příliš reprízovány. Nynější televizní tvorba nevypadá vedle nich nejlépe. ()

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Tohle byl moc pěkný příběh. S Marvanem jako s tulákem bych si panáka radši nedal. A pěkná ukázka toho co tuláci dokážou vypít a kvůli čemu taky dokážou odmítnout penízky. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Ve stínu mrakodrapů žijí barman Marvan a degustátor Záhorský s měděnými trubkami místo zažívání...🙃originální název: Tight Fix, anglický název: Un fameux Bourgogne ()

MarkHoppus 

všechny recenze uživatele

Úžasná záležitost, tenhle film by se dal zařadit mezi krátkometrážní, ale to je jedno. Hrozně se mě líbil ten humorný nádech ironie a vůbec, přesně takovýhle filmy mám rád. ()

VashCZ 

všechny recenze uživatele

40% Je hezké vidět omezené homelessáky jak nejsou zvyklí na význam velkých peněz a nechápou, že za peníze se dá koupit i spousta homeless-like věcí. Ale jen ten fakt zmíněný v předchozí větě sráží hodnocení, protože je to prostě blbost a vůbec náplň "povídky" není kdovíjaká. Zahráno skvěle, prostředí pěkné. Ale zbytek na houby. ()

Reklama

Reklama