Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnešní příběh se odehrává v daleké Kalifornii, ale docela dobře by se mohl odehrát i u nás. Vypráví se tu o nebezpečných intrikách, osočování a pomluvách, které dokážou neblaze poznamenat život kteréhokoliv člověka... Phillip Madison (V. Preiss) má šťastnou rodinu i rozsáhlou lékařskou praxi s pověstí jednoho z nejlepších chirurgů. V jeho takřka idylickém životě se však najednou objeví nepřítel – psychopatická Brittany Hardingová (S. Postlerová), která začne Madisona vydírat – obviní ho ze znásilnění a ohrozí jeho manželství i profesní pověst. Když se ženino vydírání mine účinkem, její agresivita se nezastaví před ničím. Jednou v noci se stane nehoda a lékař je navíc obžalován z ublížení na zdraví dvou náhodných chodců s následkem smrti. Vyšetřování a následný soudní proces mají za cíl jeho vinu prokázat, nebo najít jiného viníka. Je lékař nevinný a podaří se mu očistit od křivého nařčení i obžaloby ze zabití? Napínavý detektivní příběh napsal podle románu amerického spisovatele Alana Jacobsona Jiří Hubač a režie se ujal Zdeněk Zelenka. (Česká televize)

(více)

Recenze (47)

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Film mě nenechal chladnou. Trochu sice vadí to umělecké klišé, že skoro všichni pacienti s poruchou osobnosti a přecitliv. reakcemi musí někoho vraždit, ale budiž. Také trochu přehnaně ukázané jak emočně nestabilní lidé komplikují život sobě i ostatním, protože v afektu (do něhož se dostávají poměrně snadno) nevidí neslyší nikoho jiného než sami sebe. Ano, poněkud černobílé charaktery nejen v postavě zlé popudlivky a hodného pana doktora. Preiss jako vždy přesvědčivě výborný, Postlerová sice přehrává, leč scénář jí dle mého příliš neumožňuje jinou polohu. TV zpracování by se dalo vytknout více, včetně slabších míst a chudých, nyní již zcela nemoderních a nevhodných kulis, ovšem s českým rozpočtem musí divák skromně "počítat". Protože na tento kriminální film musím myslet i po vypnutí televize, dávám přes všechny své výhrady (pro někoho možná paradoxně) vyšší počet bodů. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Thriller ostrý jako břitva. On je úspěšný renomovaný chirurg žijící ve spokojeném manželství. Spokojený, oblíbený, uznávaný. Ona je psychopatka s agresivními sklony, která přišla o práci a rozhodne se pomstít. Volba padne na Madisona. Chladnokrevně jej postupně připraví o ženu, o dobrou pověst, o společenské postavení. Dramatický konflikt vrcholí u soudu. Režisér Zdeněk Zelenka se mohl, tak jako už mnohokrát předtím i potom, opřít o osvědčený herecký tým – v první řadě o vynikajícího Viktora Preisse a Simonu Postlerovou, kteří své postavy modelují prostřednictvím nálad a emocí, v souladu s drsnou americkou školou. Zlaté časy televizní tvorby. ()

Reklama

golfista 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se začínal těšit na nedělní večery s televizní hrou na ČT. Dneska mě pan Zelenka trošku vyléčil. Ztvárnění dnešní "Ameriky", soudního přelíčení, spolu s několika neuvěřitelně slabými hereckými výkony mi svojí úrovní připomnělo "NNKM po 20 letech". Možná to chtělo transponovat do našich reálií, možná ne, ale tahle varianta na mě prostě nefungovala ... (Původně jsem měl *, ale když jsem se podíval za co dávám 20%, tak tohle je o kousek lepší) ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Každý, kdo viděl třebas jen pár dílů Columba vidí, jak je to "hraní na ameriku" naivní. Když už se tvůrci tak okatě snaží tvářit, že je všechno americké, dokonce si seženou ferrari, tak to pak musí dohrát do konce a ne pustit dispečerovi v televizi fotbal (tedy ten náš, nikoliv americký). To se mi honilo hlavou, dokud nenakráčel policejní detektiv Láďa Mrkvička - ten mě úplně rozsekal a pak už jsem to bral s nadhledem a víc se věnoval ději. Ten je lineární, takže samozřejmě lehce předvídatelný, naštěstí je tu pan Preiss, Němec či Švehlík, takže se ve výsledku je na co dívat. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Český televizní film natočený podle novely A. Jacobsena zabývající se falešným obviněním ze sexuálního obtěžování a smrtí nevinného člověka, které musí vyvrátit úspěšný chirurg Phillip Madison (V. Preiss). Tento promyšlený útok mající za cíl zničení kariéry a rodinného života má na svědomí propuštěná zaměstnankyně nemocnice slečna Hardingová vyznačující se psychopatickým a asociálním jednáním. Psychopatku mstící se všemi prostředky si zahrála S. Postlerová, o jejíž hereckých schopnostech jsem měl jisté pochybnosti, avšak v této roli byla velmi přesvědčivá a úspěch a kvalitu snímku podpořila více než vydatně. Snímek je natočen strhujícím způsobem a velmi poutavě, což podpořil kromě Preisse a Postlerové i J. Bartoška v roli Preissova právního obhájce. Značnou část snímku Z. Zelenky vyplňuje soudní přelíčení, kde se pan Madison obhajuje z nařčení ze sexuálního útoku a obvinění ze zabití, přičemž musí dokázat, že pravým pachatelem je právě Hardingová. Z dalších herců můžeme sledovat F. Němce jako obhájce psychopatky Hardingové, M. Šplechtovou jako Madisonovu ženu, A. Švehlíka, V. Postránckého, L. Mrkvičku, S. Skopala či P. Zedníčka. Vzhledem k tomu, že jsem byl po zhlédnutí filmu více než spokojen a nebyl jsem si vědom žádných nedostatků, volím maximální hodnocení. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama