Reklama

Reklama

Bláznivá vánoční dovolená bratrance Edieho

(TV film)
  • USA Christmas Vacation 2: Cousin Eddie's Island Adventure (více)

Obsahy(1)

Když se bratranec Eddie ve Vánočních prázdninách připojil k rodině Clarka Griswolda, film se stal jedním rázem prázdninovým pojmem. Takovým, že by podle názoru mnohých již tento domov neměl bratranec Eddie nikdy opouštět. Randy Quaid opět v roli drsného, ale milého Eddieho, a Miriam Flynn se vrací coby jeho žena v dalších potrhlých komických výstupech. Vánoce byly vždy pro Eddieho a jeho rodinu zkouškou schopnosti přežít. A začne to platit ještě mnohem víc, když obdrží zaplacenou cestu po Jižním Tichomoří a po ztroskotání lodi skončí na zapadlém ostrůvku. V této báječné taškařici se spojili Fred Willard, Ed Asner a Eric Idle, aby sebe a vás jaksepatří pobavili. To sice neznamená mnoho zábavy pro Eddieho, ale přinejmenším skvělou podívanou pro jeho fanoušky. Každopádně jsou tu vánoční prázdniny, které stojí zato! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Televizní pokračování Griswoldovic, které je pouze přehlídkou nehorázné trapnosti. Co zaráží je účast Erica Idla, tohle na stará kolena skutečně nemá zapotřebí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Máš nejakých súrodencov?“ – „Mám, ale sú doma v Kansase. Okrem najstaršej sestry. Tá robí striptérku v Las Vegas.“ Zrejme jeden z najhorších spin-offov v histórii svetovej kinematografie. Režisér odvtedy nič nenatočil. Bratranec Eddie z obľúbenej série o Griswoldovcoch dostal vlastný spin-off a dopadlo to podľa očakávaní. Strašne. Ako korenie z vedľajšej úlohy bol skvelý (vo Vianočných prázdninách prevalcoval všetkých vrátane Chevyho Chasea a to je vážne čo povedať), ale ako hlavná postava žiaľ nemá šancu. Resp. azda by mal, ale to by musel mať k dispozícii kvalitný scenár a schopného režiséra. To sa však nestalo. je to zúfalé, škaredé, nízkorozpočtové béčko. Keďže Randyho dobre poznám, tušil som, do čoho idem, takže ma explózia záchodových a blbých frkov nezaskočila. Ale i tak ma škrelo, že to dopadlo takto. Nedôležité, bezvýznamné plus za Erica Idlea de facto opakujúceho svoju legendárnu rolu "anglickej obete" z Európskych prázdnin. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Blbost, blbost a ještě jednou blbost. Třeba jen ten "dokonalý" závěr... Letadlo jako by náhodou přistane na pustém ostrově, kde pilot jako by náhodou najde trosečníky a rozhodne se je odvést domů... Během cesty zkolabuje, ale nikdo se nemusí bát, vždyť táta rodiny, kterýho zatím vyhodili z každý práce, přece dokáže letadlo navést až na letiště a přistát. Tak už na něj čeká navigační věž, která ani nepozná, že letadlo, který Eddie řídí, je hydroplán. Eddie samozřejmě přistane, všechny zachrání a ještě si otevře vlastní pilotní společnost... brrr... dlouho jsem uvažovala jestli to měla být parodie, ale mám takovej divnej pocit, že to někdo myslel vážně. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pořádný úlet. Sérii o Griswoldových mám rád, ale tohle tedy předčilo všechna moje očekávání. Tohle by tedy nešlo. Nevím, proč tenhle film vzniknul ani koho to napadlo, ale vím, že než plýtvat penězmi a filmovým materiálem na tenhle trapný a zoufale nudný film by bylo lepší natočit další Bláznivou dovolenou. Ale abych jen nekritizoval, několik málo vtipných momentů se tam našlo, a to je také důvod, proč dávám alespoň jednu hvězdičku. Ale jinak to není příliš zábavné a moc se mi to nelíbilo. Než ztrácet čas s tímhle, to dám raději přednost původním filmům o Griswoldových, ale tohle už nikdy více... ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ach do čerta, ja som sa na to tak tešil, ale až takú katastrofu som nečakal. Randy Quaid hral bratranca Eddieho vo všetkých snímkach s Chavy Chaseom o Grizzwoldovcoch veľmi presvedčivo. Bol veľmi vtipný. Ale toto akoby režíroval Uwe Boll. Randy Quaid opäť v úlohe drsného, ale milého Eddieho a Miriam Flynn sa vracia čoby jeho žena v ďalších bláznivých ale nekomických výstupoch. Vianoce boli vždy pre Eddieho a jeho rodinu skúškou schopnosti prežiť. A začne to platiť ešte oveľa viac, keď dostane zaplatenú cestu po Južnom Tichomorí a po stroskotaní lode skončí na zapadnutom ostrovčeku. To je v skutku zaujímavý námet ale skutek utek. To neznamená veľa zábavy pre Eddieho, ani pre nás, ani pre jeho fanúšikov. ()

burina odpad!

všechny recenze uživatele

Eddieho mám z "prázdninových" filmov rada, ale jeho sólo film dopadol katastrofálne. Natočiť niečo také je od tvorcov neúcta k divákovi. Naozaj si o nás myslia, že sme takí sprostí?! ()

Niles 

všechny recenze uživatele

Z veľmi vydarenej a vtipnej prázdninovej série s rodinou Griswoldovcov vybrali toho najväčšieho blbca a natočili s ním samostatný film. Avšak on je dobrý len na občasné doplnenie Clarka Griswolda a vtedy je jeho správanie aj vtipné. Keď má sám utiahnuť celý film, hraničí to s trápnosťou. Pozerať celý čas na dôsledky jeho nízkej inteligencie nie je až také zábavné. Tento film si nezaslúži niesť v názve Christmas Vacation, s Vianočnými prázdninami to má spoločné akurát Randyho Quaida. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Nejlepší postava ze série o rodince griswaldových se dočkala vlastního filmu o vánocích strávených na pustém ostrově. Film má (obzvlášť na začátku) pár hodně vtipných míst, ale humor se místy vytrácí a zamotává do ojetých klišé bez špatky nápadu až se celý film nakonec utápí v moři průměru. (potěší výborný dabing) ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná nezábavná komedie se smrtící dávkou klišé. Přesně podle očekávaní - Když není Chevy Chase, tak ho stěží nahradí přehrávající a značně "vykrmený" Randy Quaid. Povedené gagy se dají spočítat na prstech jedné ruky, Eric Idle se na plátně objeví ani ne minutu (opravdu). Tenhle film mě převědčil, že natáčet televizní pokračování je hrozné zlo, celá série se tak tudíž propadá a Nick Marck (filmově zaostalý televizní režisér) by se měl jít zahrabat. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

22.Deň filmového adventného kalendára. Čo by to bol za kalendár ak by tam neboli všetky farby. Teraz film z nižších čísel. Sériu Vacation mám veľmi rad. Možno si aj pozriem vianočné prázdniny. Lebo sú to klasiky. Vôbec som nevedel že existuje aj film o bratrancovi Eddiemu. A fakt ide o podpriemerné pokračovanie kde už tvorcovia chceli iba ťažiť peniaze. Aspoň to bolo také krátke. 2* ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Spin off Griswoldových dopadl špatně. Randy Quaid a jeho postava strejdy Eddieho je vtipná pouze jako doplněk bláznivých dovolených, samotný film už nemá šanci v rozumné míře utáhnout-Bláznivá vánoční dovolená bratrance Edieho aneb důkaz místo slibů... ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Kdokoliv viděl originální tetralogii Bláznivých dovelených musí být tímto svinstvem zhusen. Odpad tomu nedám jen z lítosti. ()

Paity odpad!

všechny recenze uživatele

Bratranec Edie je na první pohled omezenec a celý film pouze kopíruje jeho "podstatu". Tudíž šrot, který by neměl znesvětit ničí televizor. ()

Xavi6 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na to těšil a musím říct, že to není ten pravý bratranec Eddy, kterého známe z Bláznivé dovolené, atd. Každopádně jsem se někdy zasmál, někdy zase ne, takže to není to pravé ořechové. Podprůměr u mě. ()

Reklama

Reklama