Reklama

Reklama

Valiant

Trailer

Obsahy(1)

V malé hospůdce na anglickém venkově, v relativním bezpečí před hrůzami probíhající Druhé světové války, sleduje skupinka holubů filmový týdeník. Seznamují se s úžasným a vzrušujícím životem elitních bojových holubů, kteří doručují tajné zprávy, užívají si života v první linii a po práci se setkávají s krásnými holubicemi - ošetřovatelkami. Malý Valiant film nadšeně sleduje a rozhodne se k holubí jednotce připojit. Odletí do Londýna, kde zachrání chytrého neplatiče Všiváka před velkým průšvihem. Ten Valiantovi na oplátku slíbí, že mu pomůže hladce proklouznout náborovou procedurou, ale oproti svým původním záměrům nakonec skončí v řadách elitní holubí letky spolu s ním. Oba se stanou členy jednotky beznadějných outsiderů. Patří do ní také Baron, který sem přišel z Oxfordu, aby svou službou v armádě pokračoval ve vznešené rodinné tradici (přestože je mnohem větší šprt než bojovník) a dvojčata Frajer a Drsňák, která dohánějí nedostatečný důvtip nadšením a fyzickou zdatností. Tvrdý trénink se neobejde bez spousty oděrek a škrábanců, ale v péči krásné holubí ošetřovatelky Victorie přestávají Valianta všechny rány bolet. Po pár týdnech výcviku a ještě nepříliš připravena se tato skupinka musí vrhnout do boje. Beze stopy totiž zmizela další letka a na čerstvé rekruty čeká tajná operace v okupované Francii, během níž se musí setkat se členy odboje a převzít od nich zprávu, kterou pak doručí zpět do Anglie. Nad nepřátelským územím se však všechny plány rychle hroutí a nezkušení holubi musí začít improvizovat. Podaří se jim zprávu získat a doručit ji zpět do hlavního stanu? Podaří se jim přežít náročnou misi se všemi jejími nástrahami, mezi které patří krvelační sokoli, vedení obávaným generálem Von Drápem? Podaří se Valiantovi a jeho přátelům nalézt dostatek odvahy a sil k tomu, aby se postavili svým obavám a dokázali splnit velký úkol? Vrátí se Valiant zpět, aby získal lásku krásné holubí ošetřovatelky? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Avathar 

všechny recenze uživatele

Žiarivý príklad toho, že nie každá animovaná komédia nemusí byť vtipná, napínavá alebo aspoň pozerateľná. Valiant je zúfalý kŕč zameraný na malé deti, ktoré ocenia infantilný humor. Na nejaké charaktery veľmi rýchlo zabudnite, na príbeh taktiež. Všetko je založené na omletej schéme ako aj malý holúbok môže dokázať veľké činy ak si verí. Mierne priblblý humor môže zaujať maximálne deti do 6 rokov. Priznám sa, že som od príbehu z II. Svetovej vojny čakal skôr film pre dospelejších divákov. Dostalo sa mi však len animáku, ktorý okrem skvelých hercov neponúka absolútne nič, čo by stálo za pozornosť. ()

Johnysman 

všechny recenze uživatele

Bohužel jeden z nejslabších animáků, které moje zraky spatřily. Velice chudá animace a chyby jako třeba barevná fotografie vajíčka...v době 2. sv. války, kdy ještě barevné fotky neexistovaly...ale zase je to pořád ,,jen" pohádka. Děj poněkud pokulhává. Jako klad by se dal brát originální nápad...ale tim to více méně hasne. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Slaboučký příběh, málo vtipů, horší grafika. Film pro mě zachraňuje pouze téma II. světové války, do které je děj zasazený. Jinak by bylo hodnocení ještě horší. Na druhou stranu je zde (podobně jako v Ratatouille) ukázáno, že i z nuly se člověk může vypracovat a něco dokázat. Jednou neurazí, ale víceré projekce nejsou zapotřebí. 60% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Neskutečně nudná britská animovaná join the army agitka s hromadou infantilního a fekálního humoru a s nesympatickými postavami. Líbí se mi nápad, protože válečný animák pro děti jsem snad v životě neviděl, ale jinak už mě žádný klad nenapadá. Vůbec mě ten film nezaujal, nic mi nedal a je opakem toho, co jsem od něj původně čekal. A režisérská verze by mě asi odrovnala, protože i při tak krátké stopáži mi ten film utíkal strašně pomalu i s rychloposuvem. 1* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Podpriemerný animák odohrávajúci sa za 2.svetovej vojny. Oceňujem hlavne práve tento originálny nápad. Animák z 2.svetovej sme tu ešte asi nemali. Trocha humoru by však neuškodila. Nie som si istý do akej miery pochopí detský divák situácie, ktoré sa týkajú vojny, preto podľa mňa snímka nie je určená malým deťom. Celkovo slabý príbeh, miestami nudný, miestami nuda plná klišé z klasických filmov - napravený flákač, drsný, ale spravodlivý veliteľ a tu sú to navyše akurát holuby. Animácia je na rok 2005 príjemná, ale príbeh je veľmi deravý. Tých 75 minút sa síce dá v pohode stráviť, ale režisérsku - 109 minútovú predĺženú verziu by som teda s istotou neprežil. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Když se myši rozloučí s holuby, pustí jim na rozloučenou skladbu „Non, je ne regrette rien“ od Edith Piaf. Film se odehrává ve 2. sv. válce a skladba je z roku 1960. (PTACEKKOSAK)
  • Na filmu pracovalo přes 200 umělců ze 41 různých zemí. (HappySmile)
  • Scéna, ve které máma Valianta nechce dovolit, aby se přidal do elitní jednotky, máma ukáže Valiantovi fotku, kde byl ještě vejce. Fotka má barvy a film se odehrává v době, kdy fotky ještě nebyly barevné. (PTACEKKOSAK)

Reklama

Reklama