Reklama

Reklama

Dobrodruh, frajer a silniční šoumen přezdívaný „Bandita“ uzavře sázku, že převeze náklad neprocleného piva z 800 mil vzdáleného místa do 28 hodin. Pomáhá mu v tom parťák Cledes. Vše ale zkomplikuje mladá nevěsta, která právě utekla od obřadu a jede s Banditou v autě. Proto je honí její budoucí tchán, neúnavný šerif z Texasu. (Česká televize)

(více)

Recenze (68)

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zvláštní úkaz. Tuhle bezkrevnou a urputnou komediální naháněčku u mě nezachránilo ani prozření v případě samplu z Their Law (šerif Justice), zjištění že se jednalo o Hitchcockovo guilty pleasure a fakt, že americký středozápad (to nemohl být nikdo jiný) tenhle biják vytáhl na druhý nejziskovější titul v roku totální dominance Hvězdných válek. Znám lepší červené krky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tajný závod, Velký závod, Polda a bandita...Zdá se mi to nebo má Burt Reynolds prsty v jedněch z nejlepších oldschoolových komediích, kde hlavní role mají auta a vedlejší role Burt Reynolds? Film, kde buranství je pochvala a zákon je k smíchu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Pohodová buranská komedie. Burt Reynolds je frajer, ale nejvtipnější je tlustej šerif Budford T. Justice a jeho stírací hlášky alá "synu až se vrátim domů, tak dám tvojí matce pěstí." A Sally Field měla tenkrát pěknej zadek. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odzbrojující jižanská outlaw sranda, jedna velká honička s natvrdlou policií a krásně cholerickým šerifem v doprovodu veselých country vypalovaček. Jackie Gleason geniální a 70’s Americana jak poleno. Určitě stojí za to pustit si i příběh zákulisí (x). Vida kolik upjatých šmejdů tu na CSFD zase máme... ♪♫ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V bitvě poldů s bandity stojím vždy na straně zákona, ale v tomhle snímku se to ode mne evidentně neočekává. Takže i já jsem fandil frajeřícímu Banditovi se svůdnou Žabkou, ale přesto musím uznat, že největším bourákem ve snímku byl šerif Buford T. Justice, který Banditu s našlapaným Pontiacem Firebird Trans Am hravě stíhá s čímsi pováleným, obouchaným a bez střechy, přičemž si ani nesundá z hlavy klobouk. Tento veterán navíc disponuje takovým charisma, že si před ním nadělají do kalhot porušovatelé i ochránci zákona a jen milovník adrenalinu Bandita se s ním dokáže pobavit. A já se bavil s nimi, protože tento snímek je sice celkem o ničem, ale sedmdesátkově zábavný je opravdu hodně. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takový vidlácký Rychle a zběsile s hromadou knírů, kovbojskejch klobouků, kalhot do zvonu a příšernou country odrhovačkou East bound and down. Ale ten film si aspoň na nic nehraje, nebere se nijak vážně a hlavně neni nudnej. A nějaký ty akční kousky s autama se taky celkem povedly... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Zábavná road movie s mladým Burt Reynoldsem a Sally Fieldovou. Sice je to na muj vkus trochu moc jednotvárný, ale vtipný to teda rozhodně je ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej americkej jih už není, co býval. Prohání se jim tam černý trans Američan a hoši s děravými prostěradly nikde.. Přitroublé předvádění se pro prachy, slávu a srandu, ve kterém klidně mohli jíst fazole Bud Spencer s Terencem Hillem. Stejně jako u Konvoje jsem měl z té komunity fanfarónů sypajících vidlácká moudra osypky. Soutěž mezi Reynoldsem a Sally Field, komu džíny těsněji obepnou prdel, skončila nerozhodně. Soutěž o největšího žvýkajícího lumena, jenž je z profilu stejně úžasný jako z boku, vyhrál bezkonkurečně první jmenovaný. Byl by v tom zcela nevinně, ale kdybych ke konci potkal Ivana Mládka, vytrhnu mu nástroj a rozmlátím o hlavu.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Aneb ten film, co v návštěvnosti hrdě bojoval se Star Wars! Možná nejikoničtější role nebožtíka Burta Reynoldse, road-movie s totálně švihnutým šerifem, který už z dnešního pohledu působí hrozně úsměvně. ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Skvělá úvodní znělka, rychlý spád a v hlavní roli mimózní knír Burta Reynoldse. Coby filmová oldschool jednohubka ideální. ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Šerif a bandita,” to jest menovite predstaviteľ zákona - Buford T. Justice ("spravodlivosť") versus „predstaviteľ zločinu” Bo Darville, ktorý bude (väčšinou) vpredu, občas teda i vzadu so svojim čiernym kabrioletom Pontiacom kryť chrbát najlepšiemu kamarátovi, „snehuliakovi” Cledusovi, ktorý zase sedí vo väčšom nákladiaku, kde sa trebárs úplne v pohode zmestí aj rovných 400 bedien piva značky Coors, ktoré sú uložené v texaskom sklade v meste Texarkana, čo je zhruba vzdialenosť z atlantskej Georgie - 900 míľ. Deväťsto x 2 = 1800 míľ tam a späť. Ešte som zatiaľ nevysvetlil hlavnú pointu. Samozrejme, že by bandita nešiel sám od seba po zrovna takejto lukratívnej zákazke, ktorú mu hneď na začiatok ponúkli „otec so synom,” čiže Veľký Enos Burdette a Malý Enos Burdette. Už som spomínal, kadiaľ vedie trasa, ďalej čo musia konkrétne previezť, ale koľko majú na to stanoveného času, a zároveň, aká odmena ich za to čaká, som doteraz nespomenul, však ? V poriadku, prezradím ďalšie indície, ktoré sa skladajú z 28. hodín + 80 000. dolárov, čo je vskutku objemný balík peňazí, teda na tú dobu určite. Cesta tam prebiehala v naprostej harmónii, žiadny policajt so zapnutou húhačkou, či na tachometri zaznamenanou, zbesilou naháňačkou. No, cesta späť už bude akosi kľukatá, so stádom chlpatých v pätách, a to od Arkansasu až po Mississippi. Ako sa povie: „Cherchez la femme, alebo za všetkým hľadaj ženu” , ak by napríklad Bo nenatrafil na „nevestu na úteku,” žabku Carrie, ktorá sa mu automaticky nasáčkovala do auta, tak by možno ani nezažil takéto výnimočné a mimoriadne dynamické dobrodružstvá, plné všelijakých kaskadérskych kúskov od výmyslu sveta... ? Nielenže ho prenasledujú samí strážnici, a to v ozaj krkolomných pozíciach počas neuveriteľných rýchlostí, keď bandita so snehuliakom, sa môžu spoľahnúť i na niekoľko „és v rukávoch” . Podotýkam, že šerif Justice, má špecifický dôvod na to, aby ho čo najskôr dostihol, kde to ale nie je kvôli týmto súvislostiam, z úvodu načrtnutých. / Niekdajší významný dablér a kaskadér, potom etablovaný herec a režisér, Hal Needham, nakrútil akčnú a neotesanú komédiu na štyroch kolesách, pretože postavy sú neustále v pohybe, kedy je to skrátka najzaujímavejšie, keď jedna naháňačka strieda druhú. Hlavnú úlohu si strhol fúzkatý Burt Reynolds, ktorému jednak zručne sekunduje kamionista Jerry Reed, ktorý sa súčasne postaral i soundtrack, na ktorom naspieval svižné, county pesničky, alebo zase fešanda Sally Field spríjemňuje celkové dianie na plátne. Needham v roku 1977 priniesol do kín - kasový trhák, ktorý má rozhodne nejaké chyby na kráse, no našťastie to nekazí výsledný a pozitívny dojem z čias dávno minulých. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Starý dobrý Burt, celkom vtipná komédia, oddychovka bez napätia. Ak niekto hľadá tretie oko a paralelné vesmíry, bude sklamaný. Tí, čo si chcú dať čipsy pred telkou budú aj skoro polstoročí celkom spokojní. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně je to na 4*, ale z nostalgie mírně nadhodnotím. Jsou tam drobné nedotaženosti a zhruba po hodině to ztratí dech, také konec jsem čekal bombastičtější. Ale celkově je to neskutečně, ale neskutečně pohodový film. Skvělé hlášky, bonmoty, a mezi Reynoldsem a Sally Field to fakt jiskří a jejich slovní výměny jsou skvěle vymyšlené i podané. Poldové jsou tady za blbce (a komu by to vadilo?) a když si vezmu ty nápady, kterak se auta mohou honit a co je na silnici a dálnici může potkat, říkám si, že by mnozí tvůrci akčních filmů odtud mohli brát mustr. Příjemně pohladilo po duši i po letech a příjemně naladilo. A myslím, že tvůrcům o nic jiného ani nešlo a povedlo se jim to skvěle. Btw, motorkáře taky moc nemusím. ;-)  EDIT 2/2024: Viděno znovu a bavilo stále pořád stejně. A ty hlášky, ty hlášky! ()

5150 

všechny recenze uživatele

Spousta akce, zábavy a pohodové atmosféry (country písničky). Krásné role pro Reynoldse a Gleasona (šerif Buford T. Justice). Navrch sympatická Sally Field. Prostě parádní oddechovka. ()

Reklama

Reklama