Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jste-li Američan, co se narodil indickým rodičům a vaše babička vysloví přání dožít svůj život v rodném Starém Dillí, budete brát její odvoz tam jako cestu za poznáním vlastních kořenů. A i když se píše rok 2008 a na povrchu Měsíce přistává indická sonda Čandraján-1, možná zjistíte, že obyvatelé Čándní Čauk si ve svých srdcích uchovali ze starých časů nejen dobrosrdečnost a pospolitost, ale také mnoho předsudků a zkostnatělých tradic, které jim zatemňují mysl a znemožňují dosáhnout štěstí... (Niktorius)

(více)

Recenze (6)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Nedozírné davy muslimů se modlí před mešitou Džama Masdžíd, Sonam tančí s holubem, Abhishek předvádí osobitý parkour po střechách v Chandni Chowk a Niktoriovo srdce plesá radostí. To čemu Indové říkají "nudný dokument o Dillí", to je pro něj snový výlet s osobitou atmsférou. Co na tom, že Rakesh Mehra ve své výpovědi o mentalitě místních lidí a jejich démonech sahá po těch nejotřepanějších prostředcích a nedaří se mu sugerovat divákům hrdinovo postupné vžití se do chodu a atmosféry města? Indická filmová poezie si svou cestu k divákovu srdci vždycky nějak najde. I když ji zrovna někdo recituje koktavě. 70% ________ PS: Nepropásněte záběry, v nichž ulicemi projíždí Škodovky :-) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Americký Ind si nemůže zvyknout na Indii plnou předsudků, svazujících tradic a korupce. A do toho tam běhá chlap převlečený za gorilu, který je ale možná jen výplodem bujné fantazie. Zaujal mě jen mikropříběh všemi opovrhované výřečné prostitutky z nižší kasty a její nenápadná láska. ()

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Film s krásnou a hlbokou myšlienkou, nastavuje zrkadlo v podstate nie len Hinduistom a Muslimom ale všetkým ľuďom, lebo všetci máme niekde v vo svojom vnútri nejakú tú Čiernu opicu v ktorej drieme nenávisť akéhokoľvek druhu. Delhi 6 je promenádou charakterov a hereckých výkonov, každá postava sa vplyvom udalostí mení a podlieha okolnostiam. Milostný príbeh Bittu a Roshana je tu len akýmsi pozadím, pre dokreslenie rôznorodosti postavičiek. Veľmi zaujímavý film .... ()

Ramanam 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů, který se snaží ukázat Indii ve všech podobách, které nabízí. Od lesku drahých kovů až po rez a špínu, a to nejen na ulicích, ale hlavně v lidské mysli a zatvrzelých srdcích. Pro západního diváka, který vše představené vidí poprvé a o Indii ví jen velmi málo je to dozajista přínosné a dobře udělané. Seznámí se tak s prostředím, zvyky, životem a zjistí, jak to tam vlastně funguje. Pro mě osobně to však nijak přínosné nebylo, neboť mám už poměrně dost z této země shlédnuto, a vše ukázané jsem již viděl jinde a mnohem lépe zpracované. Nedalo mi to prakticky nic, natož šok, či ponaučení. Takto mi nezbývalo než se zaměřit čistě na příběh, postavy a herce. Přišlo další silné zklamání. Herecká esa jako jediná nezklamala. Velmi dobré obsazení a výkony rovněž. Jejich postavy se mě ale nijak výrazně nedotkly a příběh samotný vůbec nevtáhl a neoslovil. Jen jsem celý příběh sledoval a zhruba po hodině se začal dost nudit. Pokusy o vtip a drama u mě nepadly na úrodnou půdu. Hudebně rovněž rozpačité a nevýrazné. Nezachránila to ani závěrečná, leč pravdivá slova k divákům. Slibné hodnocení i komentáře lákaly na silný filmový zážitek, ale místo toho přišlo rozčarování a zklamání, ale to se stává. Za mě jasný průměr tří hvězd. Snahu nelze upřít, ale jinak to byl věru nezáživný zážitek, ke kterému se vracet nebudu. ()

Gaja Gamini 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem moc nevěděla, co si mám myslet, ale nakonec jsem ten film milovala. Ani ne tak pro poselství (protože to nemá moc "příběhu" ) ani kvůli skvělým hereckým výkonů, (Waheeda Rehman, Rishi Kapoor, Om Puri..... znáte to), ale protože krásně a citlivě zachycuje vlastní malý svět. Objevují se v něm všechny povahy, charktery známé nám všem, ať už žijeme jakkoliv a kdekoliv. Nikdo však není představen jako nesmyslná karikatura, nikdo není vykreslen jako padouch ani jako svatý. Krásná hudba podtrhuje atmosféru i pocity radosti i smutky, které ve mě film vyvolal. ()

Reklama

Reklama