Reklama

Reklama

Horror Hospital

  • USA Doctor Bloodbath (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dva angličani, kteří se setkali ve vlaku jedoucím na venkov, se ubytují v odlehlém, podivném sídle s bizarními postavami. Neznámo proč se za zavřenými dveřmi skrývá zlověstné tajemství. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ak máte určitý pohľad na horory, je len jednoznačné, že sa určite nezhodnete s každým individuálnym jedincom. Niekto rád to, druhý hento. A niekto rád toto. Tento film ma zaujal tým, že proste nieje bábovka a má atmosféru a nejaké to gore, na svoju dobu obstojné. Čo mi ale vadilo, bol pohľad samotného režiséra. Niektorí tu tvrdia, že je to stret, alebo spojenie niekoľkých filmových smerov. Ja tvrdím, že tu sa malo vyladiť len jedno...a to to hororové. Nakročené ku tomu bolo parádne. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Experimentální filmař Antony Balch ve svém posledním režijním počinu dal plný průchod své oblibě v braku a pokleslé kultuře, které si předtím ventiloval coby majitel distribuční společnosti a dvou kin s dramaturgicky osobitým programem. "Horror Hospital" tak představuje zábavný průnik stylu klasických britských hororů s estetikou a přístupem tehdejšího swingujícího Londýna. Schematická premisa o šíleném vědci se tak mění ve vír nadsazených atrakcí a karikovaných klišé propojených zhuleneckou logikou. Nejedná se při tom o parodii, ale vyloženě osobitý průnik dvou zdánlivě protichůdných stylů, jaký o rok dříve předznamenal hammerovský "Dracula A.D. 1972". Jenže zatímco ten vyloženě stavěl na opozici klasického monstra a moderního prostředí, "Horror Hospital" přináší zábavně blouznivý konglomerát obou stylů. Proto nikterak nepřekvapí ryze antiestablishmentová premisa o sanatoriu, kde šílený vědec z nepoddajných mladých lidí dělá naprosto poslušné lobotomizované zombie, ale také experimentálně ztvárněné psychedelické sekvence či figury jako dvojice motorkářských henchmanů, kteří působí jako démonická verze Daft Punku, zvrácený a nevypočitatelný midget vedle kterého bledne i borec ze "Hry o trůny" a v neposlední řadě famózní ústřední záporák, který vystupuje jako klon Iana McKelena a Belly Lugosiho (a hraje ho pozdější představitel sluhy Alfreda z devadesátkových filmových Batmanů). Celek při tom nepůsobí nesoudržně, ale naopak každým coulem srší tvůrčím nasazením a rošťáckým šarmem, s nímž přistupuje ke klasickým hororovým klišé. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Jason a Judy se seznámí ve vlaku. Oba míří na stejný místo což je hotel. Oba ale za jiným účelem. Jason na dovolenou. Judy za tetou která hotel vede. Záhy však zjistí, že hotel je spíš podivným špitálem ve kterým šílenej Dr. Storm provádí experimenty na lidech a tak co nevidět bude muset tahle dvojice muset bojovat o svoje životy. Přiznávám, že už podle názvu filmu jsem očekával, že tenhle špitál nabídne větší hororovou podívanou. Tohle mi ale přišlo takový neslaný nemastný. Prostě nic co by nebylo vidět už nikde jinde a v lepším provedení. Lepší 2hvězdy ()

bubun 

všechny recenze uživatele

No na ty čtyři to objektivně určitě není, ale já mám pro ty sedmdesátkové hororové pokusy a specifickou atmosféru slabost. Chvílemi děj trochu vázne, herecky je to také někdy poněkud směšnější a až trochu moc se tam ječí, ale některé nápady (nebudu prozrazovat) a ten liliput to vyvažují. Výborný byl i Michael Gough. Přestože není Horror Hospital nic objevného, je zábavný a stojí za vidění. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Nemocničné horory, poprípade horory, ktorých základnou témou sú nezákonné lekárske experimenty na ľuďoch či zvieratách, mám vďaka reálnej hrozbe, chladným interiérom, pevnej ruke zvierajúcej ostrý skalpel a prehliadke chirurgických nechutností, obzvlášť rád. Strach vychádzajúci z možnej skutočnosti (veď spomeňme napríklad na zverstvá počas Druhej svetovej vojny), je intenzívnejší než strach z nezmyselného a prvoplánového gorefestu pochybnej kvality. “Horror Hospital“ nenapĺňa ale pohár ľudského strachu do plna. Horor s výrazným britským akcentom pristupuje k spracovaniu experimentov a vecí súvisiacich so šialeným doktorom totiž s použitím jednoduchého humoru, ktorý svojským spôsobom jemne paroduje staré britské horory situované do hradných interiérov. Nový humorný prístup budujúci svoj príbeh na základnom desivom kameni, ktorý poslúžil nespočetne krát v minulosti ako zdroj primárneho strachu u divákov, sa oprašuje aby sa použil znovu. Výsledok a spojenie je ale trocha rozpačité. Potenciál (aj keď tradičný), akým “Horror Hospital“ bezpochyby disponuje, sa nepodarilo plnohodnotne využiť. Snaha vyvolať, a to aj napriek svojej téme, jemný úsmev na tvári, nenecháva diváka ani na chvíľu na pochybách, že to produkcia nemyslí vážne. Niektoré chyby a absencia hlbšej myšlienky a prepracovaných špeciálnych efektov, to len v konečnom hodnotení potvrdzujú. “Horror Hospital“ je len taká malá oddychová záležitosť pre dospelých. Dokáže pobaviť, ale nie znechutiť. Vyššie ambície režisér Antony Balch so svojim projektom ale asi nemal. Nasvedčuje tomu aj celkom promptná dĺžka natáčania “Horror Hospital“ – čo sú štyri týždne. ### Jason Jones (Robin Askwith) – mladý rebel pripomínajúci svojim správaním vyliečeného Alexa z Kubrickovho A CLOCKWORK ORANGE, sa po potupnej nakladačke v nočnom klube rozhodne nechať starosti starosťami a trocha si oddýchnuť. Leták izbovej cestovnej kancelárie Mr. Pollacka - "Hairy Holidays", lákajúci prípadných záujemcov na ponuku sľubujúcu oddych a relax v pokojnom prostredí, sa dostáva až do rúk Jasona. Zdravotná klinika s lekárskou starostlivosťou – “Brittlehurst Manor“, ošetrí rozbitý nos, upokojí dušu a vyčistí hlavu od starostí bežného človeka. Pokojný výlet do neznáma začnú ale rýchlo komplikovať nezvyčajné postupy tzv. “eraserheada“ Dr. Christiana Storma a jeho pomocníkov, či mŕtvoly neprispôsobivých nedobrovoľných pacientov charakteristické odťatou hlavou rafinovaným spôsobom. ### PS – videná 91 minútová verzia od distribučného štúdia “Elite Entertainment“. IMDb síce uvádza, že Uncut verzia trvá 100 minút, to môže byť ale omyl. 91 minútový zostrih, ktorý vyšiel v remasterovanej podobe na DVD sa totiž honosí označením - "UNCUT, UNCENSORED and in WIDESCREEN". ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama