Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný skladatel písniček, které proslavili pouliční šumaři, se skrývá před světem, protože se obává, že kdysi spáchal zločin. Teprve když se ukáže, že obavy byly zbytečné, mohou se veškeré vztahy vyjasnit, hrdina se smíří i se svou již dospělou dcerou. Ve filmu zazní hodně tklivých skladeb Karla Hašlera, jenž sehrál i titulní roli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Král ulice je snímek skoro typický pro Karla Hašlera. Samozřejmě hodně písniček a pokus o světovost. Vždyť zpěváci jedou do Londýna, Francie. Pak tu máme záhadu, co že se to vlastně stalo. Film není bůhvíjak dramatický, na druhé straně drží diváka v napětí až do konce. A hudba K. H. je prostě poslouchatelná. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Filmový příběh ušitý na míru stárnoucímu trubadúrovi Karlu Hašlerovi, který nade vše miloval stověžatou Prahu a její magickou atmosféru nočních zákoutí. Hašler se tímto filmem vlastně vyznal z obdivu k lidem, ke kterým měl sám velmi blízko a od kterých čerpal inspiraci pro své písničky, z nichž některé žijí v paměti národa dodnes. Nic víc, nic míň. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Scénář - Miroslav Cikán, Karel Hašler a Jirí Zoch. Hudba - Karel Hašler. Kamera - Václav Vích. Dcela příjemný a temný snímek. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

V úlohe intrigánskeho zvodcu sa objavil syn hlavného predstaviteľa -Karla Hašlera- ktorý sa neskôr presadil jako režisér. (neuznaná zaujímavosť) ()

Mishelen 

všechny recenze uživatele

V tom filmu se sice někdy až moc zbytečně dlouho zpívá, ale Karel Hašler to měl prostě rád. Děj byl sice prostý, ale na druhou stranu zajímavý. Čekal jsem hlavně na to, co vlastně ten Hašler v Londýně prováděl. Film, u kterýho jsem se moc nenudil, ale ani nebyl napnutej. Takovej průměr. Pěkná postava Járy Kohouta a hlavně pěkná Sylva Langová. 50%. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Filmováno v Praze Malé Straně, Dejvicích, Hradčanech, Velké strahovské zahradě, ulici Nový Svět, Vítězném náměstí, Smíchově, hlavním nádraží, Karlově mostě, letišti Kbely, Malé Straně, Letenských sadech, Rašínově nábřeží, u Prašného mostu. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama