Reklama

Reklama

Traja dobrodruhovia sa vyberú do guatemalskej džungle, aby tam hľadali stratené mesto Aztékov a v jeho strede chrám plný zlata. V arizonskom bare sa stretnú dobrodruhovia Max Donigan a Leo Porter s atraktívnou Patriciou Goodwinovou. Tá ich prehovorí, aby jej pomohli pri hľadaní legendárneho pokladu Inkov. Podarená trojica to však nebude mať ľahké. Cestu za pokladom jej skomplikujú partizáni, banditi a ešte aj vojaci. A všetci chcú ich misiu prekaziť! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (44)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Indiana Norris. Ach. Podlieham nostalgii. Kedysi dávno v 80. rokoch môj oco požičal od kolegu video Avex a doma sme na jeden záťah videli toto, Amerického ninju, Muchu a Jozefínu Mutzenbacher. To boli filmové zážitky! ;-) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $11,949,484Tržby Celosvetovo $-║ Dobrodružná naivita 80.rokov a ešte s nemastným-neslaným Chuckom Norrisom čo sa chcela zviesť na úspechu Indyho Jonesa, stačí spomenúť že do projektu bol pribratí aj John Rhys-Davies, ktorý sa v Indym objavil hneď 2x a bez tak celkovo v podobne ľadených projektoch nespočetne krát ale filmu sa fenoménu nedarí priblížiť ani zďaleka. Jeden z najslabších počinov čo sa snažia niekam dostať s nevýrazným hereckým obsadeným, nahnevá aj nevyužitý záporák v podobe Sonny Landhama. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Půvabná Melody Anderson. Chuck zpola k smíchu, zpola k pláči. A další typická role "oscaristy" Louise Gossetta juniora. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Po sérii ideologicky podbarvených akčních béček pro firmu Cannon Films, které Chucka Norrise pasovaly na vousaté beranidlo reaganovské Ameriky, a absurdním mramorizačním televizním projektu "Chuck Norris: Karate Kommandos" se hvězda rozhodla využít svého exkluzivního kontraktu u Cannonů ke zkoušení nového typu rolí. Prvním projektem z tohoto ranku byl právě "Firewalker", jenž měl z kopálisty udělat dobrodruha typu Indiana Jones. Scénář se sice snaží vršit nadsazené dobrodružné scénky a doplňovat je o hlášky, jenže vše krachuje na tom, že Norris nemůže hrát hrdinu, jenž se nebere vážně, prostě proto, že on sám se bere smrtelně vážně. A to nemluvě o zoufalé nesympatičnosti hlavního dua a naprosté absenci šarmu a odlehčenosti, které jsou pro film tohoto žánru klíčové. Zatímco předchozí Chuckovy tituly utkví v paměti svou nabuřelostí a nesoudností, "Firewalker" je příznačně zcela nevýrazný a zapomenutelný. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný film s Chuckom Norrisom, ktorý patrí medzi jeho najslabšie filmy. Môže za to hlavne to, že to nie je akčný film ako skoro všetky Norrisove filmy, ale hlavne dobrodružný film s prvkami komédie a akcie. Má iba priemerný príbeh o hľadaní pokladu a ešte ani nie je moc dobre spracovaný, takže aj ked´ nenudí, ale aj tak nemá moc čím zaujať. Akcie tu moc nie je, ale ked´ sa už objaví, tak je celkom dobrá. Najviac sa mi páči bitka v bare, kde Norris porazí mnohých protivníkov a ešte je to aj celkom zaujímavo natočené. Dosť dobre tu fungue komediálna vložka, pretože sú tu viaceré dobré hlášky a vtipné situácie. Som tu spokojný aj s výpravou, miesta sa pomerne často striedajú, ale ked´ sa dej presunie do jaskyne, tak sa to vždy podstatne zhorší a preto je koniec s prehľadom najhoršia časť filmu. Je tu aj celkom dobré herecké obsadenie, okrem Norrisa poteší aj Louis Gossett Jr. Norris tu ani vôbec nie je taký dokonalý ako v ostatných filmoch, napríklad ani moc nevie strieľať. Celkovo sa jedná o film, na ktorý sa dá bez väčších problémov pozrieť, ale pravdepodobne neuspokojí milovníkov dobrodružných filmov a ani fanúšikov Norrisa, ktorý v tej dobe točil podstatne lepšie filmy. Objektívna kvalita filmu- 55%, film sa páči mne na 57%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris výborne ovládal orientálne, bojové umenia (sedem rokov po sebe bol majster sveta v karate, 1968 – 1974). Bol to úspešný, vytrénovaný športovec, ale ako herec nikdy nevynikal. V osemdesiatých rokoch minulého storočia si však zahral v zopár béčkových, akčných filmoch, ktoré neboli úplne špatné. Jedným z nich je aj titul "Firewalker". Nebezpečná výprava dvoch dobrodruhov a atraktívnej krásky za zlatým pokladom do juhoamerického, dažďového pralesa sa s trochou nostalgie a tolerantnosti voči povrchnosti deja a hereckých výkonov dá pozerať. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spolupráce mého oblíbeného režiséra Thompsona s Chuckem Norrisem v područí Cannonu prostě nemohla dopadnout špatně. Tím spíš když je tam ještě navrch Gossett Junior a Landham jako záporák a taky to věru špatně nedopadlo. Samozřejmě, že v béčkových mantinelech, ale já se u týhle nevím už kolikátý verze Indyho bavil a i když můj krajíc zůstal opět suchý, tak jsem se potěšil aspoň navýšením původního hodnocení. Navíc Chuck v převlečení za kněze to nemá chybu. To prostě nelze nemilovat.75% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Někoho napadlo udělat z Chucka Norrise Indiana Jonese. Nebudu vás napínat. Dopadlo to velmi špatně. Problém ani tak není v herectví pána co zabil Mrtvé moře, jako spíše v mizerném scénáři, který by dokázalo spíchnout i 8leté dítě a možná i o něco lépe. 35% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Inu, podívat se na to dalo, dobrodružná "sranda" na způsob Indiany Jonese...ale nepotřebuji to vidět znovu, protože už to tu nejednou bylo a v mnohem lepším podání. (Sorry, Chucku, ale tady na Harrisona nemáš!) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Patricia Goodwin (Melody Anderson), Max Donigan (Chuck Norris) a Leo Porter (Louis Gossett Jr.) se vydávají na dobrodružnou cestu za indiánským pokladem, který uschoval Firewalker. Expedici se snaží několikrát sabotovat El Coyote (Sonny Landham)... Film obsahuje málo soubojů a větší povedená akce se odehraje v mexickém baru, který Chuck Norris vymlátí. V menší roli Tall Eaglea potěšil Will Sampson (1933–1987), který ztvárnil nemluvného Náčelníka (Chief Bromden) ve snímku Miloše Formana Přelet nad kukaččím hnízdem (1975). Chyba ve filmu: Záslepka na Landhamově oku mění v průběhu příběhu levou a pravou stranu obličeje. Chuckův bratr Aaron pracoval na filmu jako koordinátor kaskadérů. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ale choďte niekam... Už zase neviete, čo je to nostalgia. Je to tupé ako baganča, ale zábavné a má to dobrodružnú atmosféru. BOŽSKÁ RELIKVIA ani INDY to nieje, ale sranda to bola... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Rádoby dobrodružná nuda s Norrisem, co chtěl zkusit tepláky Indiana Jonese..a jako on nemá jeho klobouk, tak ten film nemá ani tu zábavu, kouzlo..nic. ,,odhoď nůž a ustup od něj.....ale já mu neříkal ať skočí” ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sterilna nizkorozpoctova variacia Indiana Jonesa. Zapletka je totalne nezaujimava, akcnych scen je minimum (trochu zaujme snad len priemerna bitka v bare), sexy deva mi prilis pekna nepripadala a ustredne duo dobrodruhov ma tiez nenadchlo. Akurat sa scenaristom podarili par vtipne hlasky, ktorymi sa vzajomne spickuju, ale zas tak vela ich nie je. Film s ktorym nema cenu stracat cas. 3/10. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Trend osmdesátek, ne jeden akční herec si vyzkoušel rádoby vtipné duo. Zde to nefunguje vůbec, dialogy jsou příšerné a je jich příliš mnoho na úkor pořádné akce. Přitom akční scény nejsou vůbec hrozné a proto to zamrzí více. Chuck jako Indiana opravdu špatný nápad.......3/10 ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Patricia touží najít poklad. Sama na nelehký úkol nestačí, požádá proto své dva přátele Maxe a Lea. Nyní už zbývá překonat nebezpečné nástrahy. Scénář: Robert Gosnell Kamera: Álex Phillips Jr. Hudba: Gary Chang ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj náš nepremožiteľný Chuck Norris sa nechal zviesť s týmto opusom na vlne zdvihnutej Indiana Jonesom. Samozrejme, že mu nesiaha ani po kotníky, ale zábava je to celkom stráviteľná, a určite aspoň na chvíľu zaženie hlad po dobrodružných príbehoch. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Takových filmů bylo v té době natočeno neuvěřitelné množství. Tento je výjimečný pouze Chuckem, který je zase trochu trapný. Ta smrtka mu to asi měla říct. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Ucitel Indyho Jonese samotny Chuck Norris rozjel poklidnou komedialni a neskodnou podivanou. Tohle dilo neurazi, ale taky se nedostane do ucebnic. Proste vidim nedelni odpoledne, na stole caj a susenky a v telce pobiha Chuck, ktery nevi zda zvykat zvykacku ci doutnik, ktery se nam snazi svymi kopy z otocky zprijemnit odpoledne. ()

Reklama

Reklama