Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do Anglicka sa po dlhých rokoch strávených na križiackej výprave s kráľom Richardom vracia v tajnosti rytier Ivanhoe, ktorého rovnako ako Normáni neznáša aj jeho vlastní otec rodu Sasov. Krajina bola dlhé roky bez kráľa a tak roztržky medzi kmeňmi vzrastajú až tak, že sa nezadržateľne schyľuje k vojne. Krvi prelievaniu sa snaží okrem Ivanhoa zabrániť aj tajomný čierny rytier, podporovaní zbojníckou družinou na čele s bájnym zbojníkom ako je Robin Hood. (T2)

(více)

Recenze (21)

T2 

všechny recenze uživatele

Tak po dlhých rokoch sa podarilo opäť pozrieť film, čo som ako dieťa moc miloval a hlavne vďaka rytierskej téme o nebojácnom hrdinovi s menom Ivanhoe a k tomu ešte za výpomoci Robina Hooda a Richarda Levie Srdce, keď bojovali proti útlaku brata Richarda kráľa Jána a jeho Normanských stúpencov. Na televíznu produkciu je to na slušnej úrovni len škoda, že jednoduchý dej je až tak rozťahaný. Za nostalgické spomienky z detstva dávam 3*** ináč by to bolo len za 2**. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako dítě jsem hltal Ivahoea ve všech jeho podobách, takže pochopitelně i tuhle verzi. Teď jsem se jen lehce usmíval všem žánrovým klišé, ale i teď jsem byl po těch dvou hodinkách spokojen. A Rebecca byla i v téhle verzi mnohem hezčí než Rowena. To už neni normální. :D 60% ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Zpracování pojato jinak než to z roku 1952, které jsem viděla krátce před tím. I když jej natočili Britové, působilo na mě jaksi američtěji, nevím proč, ale působilo. Zatím co to starší se drželo hlavní linie, tohle mělo čas na opičky kolem, a tak dostali mnohem více prostoru i ostatní, nejen Ivanhoe a Rebeka. Cením si toho, že se tam Richard nezjevil jako "Bůh ze stroje" ale že se s jeho příchodem naloží mnohem šikovněji a v souladu s románem. Více prostoru rozhodně prospělo rytíři de Bois Guilbertovi (v podání Sama Neila). A také je tady trochu hezčí Rowena, i když i v tomto zpracování jí to Rebeka v podání Olivie Hussey natřela co se týče půvabu na celé čáře. To ke kladům filmu. A teď zápory. Robert Taylor odpovídá mnohem více mým představám, jak asi vypadal sir Wilfred z Ivanhoe, než Anthony Andrews. Hlavním záporákem tentokrát nebyl králův bratr Jan, byl vyobrazen "jen" jako zbabělec nikoli jako intrikánský zmetek, a tak tato role byla svěřena, opět v souladu s knihou, řádu Templářů ( ale proč je oblékli do plášťů křížovníků s červenou hvězdou???). S ohledem na snahu o vedlejší linie příběhu by filmu prospělo více peněz. Celkově na mě toto zpracování působilo možná realističtěji, ale rozhodně ne lépe. Zatím co filmem z roku 1952 jsem byla nadšená, tohle mě sice nijak neštvalo, ale taky mi nic nepřineslo. A nemělo to potřebné charisma. To snad měli jen král Richard a Rebeka... ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Poměrně zdařilá adaptace Scottova románu, ničím mě nenaštvala, ale zároveň ani mile nepřekvapila. Zkrátka průměrný film a lehce nadprůměrná adaptace knihy. ()

Laurent 

všechny recenze uživatele

Zpracování je spíše televizní, navíc s naivním nádechem pohádky pro děti od 8 do 12 let. Film provází nesmyslné chování postav a směšné dialogy. Mnohokrát jsem si vzpomněl na Prince Bajaju nebo Covington Cross. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Kupodivu poměrně věrná adaptace Scottova románu (v mém dětství tohle překonávaly snad jen Verneovky),ale to je asi jediný klad.Produkce jak od Disneyho a dialogy radši neposlouchat.Ještě že jsem tam nikde nezasleh Kvíny. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Velice roztahane televizni podani teto zname historky. Slabsi prumer. Potesily puvabne anglicanky, zejmena pak zidovka Olivia... ()

chalp 

všechny recenze uživatele

Možno keby sa to uviedlo ako divadelná hra tak by mi tie príšerne kulisy, kostýmy a výprava nevadili, ale takto je to fakt nepozerateľné...jedine ak vám nevadia Slovenské inscenácie na stv2. ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Ó ty svatá prostoto - tak tohle se mi chtělo říci po shlédnutí tohoto filmu. Herecky slabé, dějově nenápadité a nedůvěryhodné, takže své 2 hvězdičky mohu dáti pouze za Olivii Hussey a Sama Neilla, který se mi však více líbil v Merlinovi. Film mne nijak neurazil, ale ani nepotěšil, a podruhé si ho již nepustím - dosti slabé. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jamese Masona jsem tam nezahlédl ať jsem se snažil sebevíc. Nepřipadalo mi to historicky poutavé, ani dějově, ale ten divadelní nádech a lámavě pronášené dialogy měly své kouzlo. Oproti "čisté" filmové a trikově nabubřelé, krví prošpikované tvorbě historických spektátlů je toto docela osvěžující. ()

mira.l 

všechny recenze uživatele

Od samého začátku mě to prostě nebavilo. Možná i proto, že tohle období anglických dějin mi nic moc neříká. V době Jindřicha VIII. bych se asi orientoval o něco líp. Dlouhé, nudné, ukecané, "souboje" jak z ochotnického divadla. V době vzniku možná zajímavé, dneska už to působí spíš směšně. ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Celkem ubohé zpracování klasiky, působí to spíš jak ukecaná dlouhatááánská divadelní hra. ()

nmarca 

všechny recenze uživatele

Zpracování, které nejvěrněji odpovídá Scottově romantickému románu (nikoli však historické realitě) včetně všech důležitých postav (a že jich není málo!), kde Ivanhoe je jen pasivní figurou, Židovka Rebeka je daleko silnější postavou než urozená blondýna Rowena a Robin Hood s družinou i šašek Wamba mají své důležité místo.. Prostě romantický film, s příjemným hereckým obsazením a krásnou romantickou hudbou. Je mi daleko sympatičtější než dnes tak oblíbené "demýtizace", které předstírají historické znalosti, ve skutečnosti je nemají a navíc nudí. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Četl jsem v mládí knihu několikrát a vím , že film této metráže nemůže vykreslit příběh a jeho postavy tak jako kniha, nicméně tento film se knižní předloze dosti přiblížil a vcelku vystihl atmosféru příběhu!!P.S. -Na to , že je to televizní film tak je to výborná kvalita!!! ()

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Nebylo moc filmu, kde bych byla spokojena s adaptaci knizni predlohy. Ovsem tohle je dokonce muj oblibeny. Samozrejme to nedosahuje kvality knihy, ale uznejte, ze kdyz mi ve velice zdarile adaptaci me oblibene knihy hraje meho nejoblibenejsiho knizniho hrdinu jeden z mych nejoblibenejsich hercu...nemuzu nedat ***** =) ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Rytířské filmy to je prostě moje, ne nadarmo se jmenuju stejně.-) Ivanhoea jsem baštil už jako malé dítě a tohle je jedna z jeho lepších adaptací. Místy možná jen zbytečně dlouhé, ale jinak krásný romantický film jednoznačně. A Sam Neill je prostě úžasný. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z historie rytíři, čest a sláva. Jenomže film Ivanhoe je až příliž cítit televizí. Tento film je slátanina v některých okamžicích připomínající zpíše parodii. Dialogy a výstupy herců jsou velmi křečovité, nevěrohodné. Velmi mně překvapilo, že jsem viděl ve filmu známé tváře hlavně účast Sama Neilla byla šokem, avšak jako jediný byl schopen projevu hereckého. Nemohu film doporučit. ()

Alchemilla 

všechny recenze uživatele

Olivia Hussey vyrostla do neuvěřitelné krásy. Úplně mi vyrazila dech. Film je rozvláčný, avšak poměrně věrně se drží předlohy. Nejvíc ale trpí kvůli šroubovaným dialogům a sem tam se objeví toporný herec. Ale ty lokace. Ach. ()

Reklama

Reklama