Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na základě rozsáhlé knihy Rudyarda Kiplinga vzniklo v roce 1984 ve Velké Británii výpravné filmové drama, které se svou tématikou řadí po bok filmů Malý Buddha nebo Sedm let v Tibetu. Kim je patnáctiletým klukem ulice, který se snaží v Indii na konci 19. století nalézt svou vlastní identitu. Na jeho osudové cestě ho doprovází buddhistický lama (PETER O´TOOLE – LAWRENCE Z ARÁBIE, LEV ZIMĚ, CALIGULA). Jediné, co Kimovi zůstalo z minulosti, jsou kousky papíru se záhadnými nápisy: „Červený býk na zeleném poli“ a „Muž na vysokém koni s devíti stovkami ďáblů za zády“. Na společné cestě za poznáním Kim i duchovní učitel zjišťují mnohé skutečnosti nejen o chlapcově životě, ale také o sobě samých. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Nebýt O'Toolova strašlivého přehrávání, kterým na sebe neprávem strhává strhává pozornost ve scénách, v kterých se vyskytuje, snad bych dokázal tento film vnímat jako ryzí dobrodružství pro kluky, obdobu Mayovek, ale s komplikovanějším dějem a postavami, které v sobě mají poněkud více vlastností něž Old Shatterhand a Vinnetou německých filmařů. O'Toolova postava buddhistického učitele však vyvolává mylný dojem, že v tomto filmu půjde ponejvíce o existenciální pátrání, duchovno apod. Tato témata však v Kimovi degenerovala do podřadné, bohužel téměř vždypřítomné kulisy, zdvihající s ohavnou laskavostí otravný varovný prst nad našimi malicherností naplněnými životy. Slabé ***. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Prílis se to táhne, dej hodne klisovitý, Peter Otoole směšný, ale přesto to má nějaké kouzlo. Je proste videt ze v minulosti lidé dokázali točit filmy, které i přes všechny svoje nedostatky stále vedou před dnešními škváry. A ten malej ind je docela sympatickej...ale na druhou stranu by tomuto filmu opravdu neuskodilo více filosofování, duchovních meditací, proste více atmosfery a psychologie.. takze ne uplne dobré 3 ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Předlohu jsem nečetl, nicméně musím uznat, že chápu vyznění snímku, který mě zaujal a částečně jsem ho i znadával. Takový má mít člověk asi pocit při sledování, každý si z toho vezme to své, zda-li je film o lidství, přátelství, filosofickém náhledu na svět, o tajné válce, apod... První půle mne tedy nudila, druhá potěšila. Výkony ústředních postav ponechám bez komentáře. :-) ()

Vondy 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je fajn, kolik času a úsilí padlo do speciálních efektů a kulis. Na druhou stranu celý dojem kazí Lamova pleš, která je podle mě možná ještě horší, než to přehrávání. Nečíst knihu, pár věcí bych určitě nepochopil, ale tím víc bych si to možná užil. ()

Reklama

Reklama