Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plytká operetka rozvíjí oblíbenou historku o směšnosti těch, kteří by se rádi vydávali za "lepší lidi" - stejně jako rozšafná paní domácí z tohoto filmu. Chce zapomenout, že rodinné jmění ve skutečnosti pochází z malého zelinářského krámku. Když se poohlíží po výhodném ženichovi pro svou dceru, netuší, že naletěla podvodníkovi. Musí pak dát za pravdu svému manželu, který na její aktivity vždy hledíval s nedůvěrou. Závěr filmu byl natočen barevně systémem Ing. Horsta a Kretchmera. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (16)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Červená knihovna,  1)  kterou ozvláštňují jen slavní herci._____ 2)  Dialogy nudí, tempo je pomalé._____ 3)  Rok vzniku se podepsal na kvalitě zvuku, jak také jinak._____ 4)  Od operetního žánru toho mnoho neočekávám a také ani mnoho nedostávám. A tak je mé hodnocení v rámci žánru docela dobré. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Za Plachtu a perfektní Nedošínskou jedna hvězdička navíc, jinak se jedná o docelá průměrný až podprůměrný film, sladká limonáda, kterých se tenkrát točilo bezpočet. Cikánův film "Pán na roztrhání" ze stejného roku a s podobným hereckým obsazením je mnohem originálnější a lépe uchopený. A co se Baarové týče, jedná se o její klasickou roli půvabné dívky, kterých se předtím i poté nahrála ještě habaděj. ()

Reklama

karlee 

všechny recenze uživatele

Hlavně ze začátku tomu chybí tempo, vtípky jsou občas zazděné zmateným střihem. Taky postava správného zásadového chlapíka Pavla Gardena mě většinu času docela iritovala, já být Baarovou, tak mu za tu výchovou lekci na konci filmu plivnu do ksichtu. Naopak příjemně překvapila Maria Tauberová, výborné jsou pak dvě Plachtovy scénky ke konci, jedna se sekretářkou a jedna s "číslem 54". A minimálně jedna hvězdička za extravagentní pohyby tanečnic. ()

MirecRKK 

všechny recenze uživatele

film bol fajn 3* zasluzene ale chybalo mu take nieco z coho by clovek padol na zadok a mohol dat vyssiu znamku, vobec sa mi nepacila v 1. polke filmu postava Nedosinskej to sa k nej nehodi, ked neni usmiata a mila neni to ona, lida tiez dokaze aj s malym priestorom vo filme ukazat viac, ale bol to pekny film, s peknym koncom, obdobne filmy vacsinou maju lepsi dej ale pokazia to koncom ako napr madla z cihelny, toto nebolo take oslnujuce ale aspon vsetko dopadlo ako malo a nic sa nikde nepokazilo co je super ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Snadno předvídatelný, ale milý film, který táhne hlavně Jindřich Plachta. Jeho podpantoflák, který se včas vzepře a dá na svůj rozum, je tradičně neodolatelný. Půvab dodají Baarová a Tauberová a nechybí ani můj oblíbenec Jiří Plachý, byť tohle asi nebude úplně ta role, ve které by ukázal svoje herecké umění. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie prebiehalo v Blatnej na Morave. (dyfur)
  • Závěr filmu byl natočen barevně systémem ing. Horsta a Kretschmera. Zdroj: Český hraný film 1930-1945, NFA 1998. (ČSFD)

Reklama

Reklama