Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film natočený podle románu Shogun od Jamese Clavella. Námořník John Blackthorne ztroskotá se svojí lodi Erasmus u japonských břehů. Je zajat s celou posádkou a jeho budoucnost nevypadá zářivě. Protože je člověk, který se nevzdává, podaří se mu nejen přežít, ale postupně si i získat důvěru japonské šlechty včetně samotného shoguna. (patroklos)

(více)

Recenze (17)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Film, vzniklý sestřihem seriálu Shogun se nedá s původní sérií vůbec srovnávat. Mnoho událostí je jakoby vytrženo z kontextu, spoustu věcí si divák musí domýšlet a příběh je chybějícími scénami dost silně narušený. Přesto jde ještě na rozdíl od mnoha dnešních "filmů" o koukatelnou záležitost. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Několika hodinový výtečný seriál na motivy slavné knižní předlohy sestříhaný do dvou hodin stopáže. Sice nevyvedené, ale stále solidně koukatelné. Přesto je lepší upřít pozornost na stejnojmený seriál či nejlépe rovnou knihu. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Ořezaná a vykuchaná verze legendárního seriálu. Ten film je nešťastně sestříhán. A souhlasím s Radyem, že ne rozdíl od jiných dnešních je to stále koukatelné. Navíc nelze nacpat téměř 1000 stran textu Clavellovo románové předlohy plné intrik, vysvětlení, strhujícího děje, exotického prostředí, střetu kultur do 2 hodin.... ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Možná jsem to nadhodnotila, ale už si pamatuju jenom to, že se nám to v pravěku hrozně líbilo. Vlastně tenhle film byl prvopočátkem mého zájmu o východní Asii. A taky má na hodnocení asi vliv i fakt, že seriál jsem viděla až o dost později. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Šogun je knížka o tisíci stranách, s mnoha liniemi a vrstvami vyprávění. Zatímco seriál je pokrývá dobře, tady už bylo zkrácení hodně hodně na škodu. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 18.12.1987, réžia českého znenia (ČST Praha) = MIROSLAV KRATOCHVÍL (30.5.2009) ()

Hopper 

všechny recenze uživatele

Legendárny film svojej doby na motívy J. Clavella s Chamberlainom v hlavnej úlohe, ktorý bolo povinnosť vidieť ešte za socíka. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Přečíst knihu..knihy, a pak to začít sjíždět.  Jedno jaké zpracování, všechny jsou super. Moje srdcovka od malička. ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Spolu s Thorn Birds (Ptáci v trní) je seriál Shogun dílem, na kterém Richard Chamberlain vybudival svoji hvězdnou pozici v 80. letech min. století. Oba seriály jsou opravdu vyjímečnou podívanou. ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Film hodnotím stejně jako seriál, možná proto že jsem jej viděl dříve a navíc v kině, kde ve mně zanechal zájem o japonskou kulturu. ()

mecano odpad!

všechny recenze uživatele

Nekoho velmi "chytreho" napadlo fantasticky serial Sogun sestrihat do tohoto naprosteho paskvilu, vic k tomu neni co rict. ()

martins 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nejdřív kompletní seriál, namluvený jedním hlasem, k tomuto zkrácenému filmu jsem dostal až o více než 20 let později. Scény nedávají moc smysl, jediná výhoda, že všechny postavy jsou dabované a nechybí závěrečná scéna s nindži. ()

Reklama

Reklama