Reklama

Reklama

Milostné vztahy nesedí vždy na míru tak jako rukavice. Dva rozdílní muži v duelu o srdce jedné ženy... Jeden z nejslavnějších současných komiků Steve Martin se na svých snímcích často podílí i jako scenárista. Romantické drama podle jeho scénáře a novely Jeden navíc pojednává o mladé křehké prodavačce rukavic Mirabelle (Claire Danesová), které nečekaně zkříží cestu dva zcela rozdílní nápadníci. Jedním z nich je právě Steve Martin jako charismatický a zajištěný obchodník Ray, tím druhým Jason Schwartzman jako roztomilý podivín Jeremy. V jejich souboji o lásku komplikované Mirabelle získává navrch šarmantní Ray, který ji dokáže okouzlit svým galantním chováním a všeobecným rozhledem. Citlivou duši umělecky založené dívky ale sžírají vnitřní pochyby a touha po vztahu, v němž bude zažívat vřelost opětované lásky a prožívat každou chvíli naplno. Nejistá dívka dospívá v ženu, která se musí rozhodnout, co vlastně od života chce. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Skvostný konec filmu! Něco tak příjemného, sladkého a přesto nepřehnaného jsem dlouho neviděla. V případě romantické komedie to je možná vůbec poprvé. V průběhu filmu jsem byla přesvědčená, že dám 3 hvězdy, že to kalsický průměr, ale ten konec filmu se mi skutečně líbil a musela jsem jednu hvězdičku přidat :)). ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Komedie? Co na tom bylo vtipného? Hlavní herečka byla nudná, Jeremy byl blbec, taky nic vtipnýho (ani když ho koucour drápnul do koulí). Drama? Kde, proboha? Čekala jsem půl hodiny na zvrat a nic, za celou dobu jsem se ničeho zajímvého nedočkala. Jediné plus - znudilo mě to tak, že jsem následně spala jak zabitá. ()

Reklama

Ridick 

všechny recenze uživatele

pribeh o osamelej predavacke, tuziacej po laske, ktoru na konci najde sa mi zda v tychto casoch uz dost osuchane. to by aj nevadilo, keby to bolo nakrutene sviznejsou formou a boli vynechane vsetky tie nudne obkecavacky, pretoze vsetci herci svoje ulohy zvladli a hudba sa mi strasne pacila. no skoda. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ať si Steve Martin natáčí třeba Dvanáct do tuctu 23 nebo kolik chce Růžových panterů, Shopgirl (ke které napsal scénář na základě své novely) dokazuje, že je to citlivý inteligentní tvůrce. Příběh mladé dívky, která se zamiluje do bohatého postaršího byznysmena, je osvěžením pro duše okoralé tuctovými hollywoodskými romantickými komediemi (a nebo životem). Moc humoru tu sice nenajdete, romantiky tu taky příliš není, zato citu, empatie a inteligence zde čeká dost. Tenhle malý, zdánlivě nevýrazný nízkorozpočtový filmeček mě oslovil víc než 95% filmů za poslední rok. Doporučuji! ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Anand Tucker natočil slušné drama Hilary and Jackie, navíc ve filmu hraje můj oblíbenec Schwartzman. Očekávání bylo ale příliš velké. FIlm spadá do klasického schématu a chvilku trvá než nabere tempo. Tucker si občas pohraje s vizualitou, ale celkový dojem je spíše rozpačitý. Mísení dramatu s absurdní komedií mi přišlo gulášovité a nakonec nefungující. Na druhou stranu nemohu říct, že by mě film vůbec nebavil. Některé jeho části jsou opravdu dobré, na Schwartzmana je radost pohledět, bohužel prostoru má málo. Takže solidní průměr, vidět a zapomenout. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama