Reklama

Reklama

Poznání na Planetě opic

(TV film)
  • USA Farewell to the Planet of the Apes (více)

Obsahy(1)

Volné pokračování předchozího filmu NÁVRAT NA PLANETU OPIC, ve kterém na Planetě opic přistáli dva američtí astronautové Allen a Pat, přičemž překonali časovou smyčku o 1000 let.
V tomto filmu Allen a Pat prchají před ostatními opicemi společně se zvídavým šimpanzem Gailanem, který se jim snažil dříve pomoci. Na útěku objeví na moři otroka přivázaného k voru z tábora nucených rybářských prací. Allen a Pat se rozhodnou prozkoumat, co se stalo v táboře. Ovšem u tábora je objeví hlídka, a tak jim nezbývá nic jiného, než se stát rybáři. Později se je vydá hledat šimpanz Gailan. Poté hlídka objeví i vor bez mrtvého otroka. Otrok měl být takto rituálně obětován, a tak bude nutno vybrat novou oběť. (zdeny99)

(více)

Recenze (29)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Posledný diel zbytočnej série, ktorá ma akurát tak vytočila namiesto toho, aby potešila. Tentokrát sa jedná o dve časti zo seriálu z roku 1974 - Tomorrow`s tide a Up above the world so high. Jednak bol tento film skopírovaný bez nejakého hlbšieho významu oboch častí a jednak sa séria zakončila rovnako hlúpo ako samotný seriál. Nedá mi ešte nespomenúť, že celkovo všetky "opičie" filmy sa stali trápnym odtieňom pôvodného filmu, a to len kvôli tomu, že niekto sa potreboval nabaliť. Je to smutné, ale takto zrejme funguje biznis. Preto tak nízke hodnotenie. 15 % ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Sice nevím jak tyhle "filmy" sestřihaný ze seriálu na sebe pasují, ale tenhle jsem si pouštěl jako poslední a strašně jsem se těšil.. a rychle to opadlo.. není to tak otřesný jak Dobytí a Bitva, ale prostě tohle už mě nebavilo.. Za mě zůstavájí nejlepší první díl a pak Návrat na planetu opic.. tohle je jeden z těch hoodně slabších, protože to má nudný děj, který mě nezaujal. I přes to, že některým dílům jsem dal takhle malé hodnocení, tak jsem si maraton této staré ságy užil víc, než tu novou sérii se Serkisem. ()

Reklama

Wyrdas 

všechny recenze uživatele

Další opičí film z prostředí planety ovládané opicemi. Tentokrát se příběh točí kolem rybaření a létání na rogalu. Přestože jsem svým způsobem fandou planety opic, přišel mi tento díl jednoznačně nejslabší. Většinou se u velmi podhodnocených filmů snažím hodnocení trochu nadhodnotit, zejména když se jedná o dobré filmy, které ke svému nízkému počtu hvězdiček přišli davovým šílenstvím (jako většina filmů navazujících na první Planetu opic), ale tady víc jak dvě hvězdy dát nemůžu. Určitě nikomu neublíží se na tento díl podívat, ale žádný zázrak nečekejte. Berte to spíš jako samostatný film, zkuste to neporovnávat z předchozími díly a brát to skutečně jako jedno nové dobrodružství. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 5/10 Efekty 4/10/// +po dlouhé době další (a dosud neviděné) dobrodružství na planetě opic -velice slabý děj, prostá zápletka, málo akce i napětí/// Podařilo se mi v televizi objevit tento zapadlí film, který snad u nás dosud nebyl vysílán. Vzhledem k tomu, že původní Planeta opic patří mezi mé nejoblíbenější filmy, nemohl jsem si nechat tento snímek ujít. Bohužel je to však dost zbytečný film, který universum těchto filmů vůbec nijak neprohlubuje a v podstatě se jedná pouze o malé dobrodružství na téma lidi chytají ryby, lidi se učí lítat na rogalu. Do toho se zapojí 2 hlavní hrdinové a jedna opice, která jím bude pomáhat. Mám dojem, že ti dva přicestovali z minulosti, protože disponují znalostmi lidí. Tyto znalosti budou v tomto filmu hojně využívají. Chvilku jsem měl dojem, že tyto události ve filmu předcházejí příchodu (příletu) Taylora, protože některé lokace a hlavně "rada opic" mi byly velmi povědomé. Dokonce i některá jména. Jenže je to jen domněnka, nic nebylo naznačeno./// Celkem 42%/// ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vím, že většina hodnotila sérii Planety opic negativně už od druhého až třetího pokračování. Protože já pro ni mám slabost, doteď jsem tak neučinil. Ale tento dvojdíl z roku 1981 už je moc i na mě! To už je vlastně jen sprostý parazitismus na prvním díle. Dvojice "hrdinů" je tak strašně nesympatická, že jsem jim přál smrt už od začátku. Bohužel se tak nestalo ani zde. Celá ideologie opic se vytratila. Jak to všechno dávalo smysl v prvních dílech, tady už nedávalo smysl nic. Opravdu hodně nepovedené. Masky sice zůstaly stejně kvalitní, ale celkově jdou opice natolik do ústraní, že už to fakt nemá smysl.... ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama