Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská učitelka Philippa Paccardová (Cate Blanchettová) žijící v italském Turíně se marně dovolává spravednosti ve věci manželovy tragické smrti. Protože místní policie ignoruje její obvinění, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou a prostřednictvím podomácku vyrobené bomby se odhodlá zlikvidovat drogového dealera Vendiceho. Pak se nechá zatknout. Teprve ve vyšetřovací vazbě se dozvídá, že místo muže zodpovědného za smrt jejího manžela zahynuli čtyři zcela nevinní lidé. Do zoufalé mladé ženy, jež má být souzena za teroristický útok, se však zamiluje mladý soudní tlumočník Filippo (Giovanni Ribisi) a pomůže jí uprchnout. Jak dlouho však dvojice spřízněná jmény a spjatá fatalistickým citovým poutem může unikat spravedlnosti?

Na MFF v Berlíně 2002 získal režisér Tom Tykwer nominaci na Zlatého medvěda. Film byl oceněn stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchettová získala za svůj herecký výkon německou Zlatou kameru. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (362)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

3,5*/5...Niektoré zábery dokonalé, tak ako niektoré silné scény...Hoci je Tykwer nesporne zručný režisér so silným zmyslom pre estetické cítenie a filmovú senzitivitu, myslím, že keby to točil sám maestro filmovej psychológie Kieslowski, výsledok by bol kompaktnejší a dokonalejší...Takto vyhráva vizuál (Tykwerova parketa) nad bližším zžitím sa s postavami a silnejším citovým backroundom (Kieslowského parketa)...Každpádne som zvedavý na časti Peklo a aj Očistec (ak sa tá časť vôbec niekedy natočí:) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Snaha konať dobro prostredníctvom zla sa vždy podpíše na karme konajúceho. To vedel už Dostojevskij, keď napísal Zločin a trest. Tykwer však neodvratiteľnú skazu a utrpenie svedomia pootočil a dokázal premeniť trest za smrť nevinných na osudovú (aj keď kratučkú) lásku a následne vykúpenie nebeské. Jemná a dojímavá hudba cez klavírne vyťukávanie len citlivo podfarbuje jemné vciťovanie do milostiplného príbehu. Postupná premena dvoch osamelých a blúdiacich bytostí, ktoré sa za takých podivných okolností našli, na jedno telo. Kieslowskeho jemná mystickosť a Tykwerova optimistická rozprávacia linka dala tomuto ľúbostnému príbehu to, čo robí z malých príbehov veľké filmy. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Krásný pocitový i napínavý příběh nepovedené pomsty a neočekávané lásky. Všechno funguje tak nějak jinak než v amerických filmech. Citlivě je natočený např. atentát bez potoků krve - výbuch, který zabije čtyři lidi, vidíme jen jako pootevření škvíry výtahové šachty. Sex je zde zobrazen romanticky - dva mladí zamilovaní uprchlíci jako siluety pod stromem na pozadí nebe plného červánků, tak i naturalisticky - nehezká rychlovka mlékaře na předním sedadle dodávky. Závěr plně koresponduje se začátkem filmu a dodá finální pointu. Příjemný a silný filmový zážitek. Trailer: http://www.csfd.cz/film/15728-nebe-heaven/videa/# ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Závěrečný 2O-ti minutový sprint divákovo myslí byl naprosto dokonalý. Přirovnal bych ho k těm situacím, kdy přemýšlíte, zda-li to, co hodláte udělat, není kardinální blbost. Šoupete nohama: "Do háje, mám do toho jít po hlavě?". Skočíte. Možná to nevyjde podle vašich představ, ale zkusili jste to, a to je důležitý. Máte radost. Filippo a Philippa taky skočili. Do nebe. A já se při jejich činu fyzicky odhmotnil. Protože to ticho mě dorazilo. Tykwer je německý borec a jenom tak mezi řečí, našel jsem novou hvězdu, Giovanni Ribisiho! ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný thriller, napětí může vzniknout snad jedině v momentě, zda se Philippina kamarádka bude taky vdávat. Milostné drama? No, tak to by celkem šlo. Hezky zabalené do mírně kriminálního příběhu. Pro mě je tento film spíše zklamáním, jednak jsem od Kieslowského scénáře čekala mnohem více, druhak jsem očekávala evropský film, když jsou amíci jedněmi z pěti koproducentů. Kieslowski zklamal banalitou a hamburgři začarovali ostatní producenty a vznikl skoro tuctový americký film. A podivuhodný je i český dabing. Snad aby se nám herci neunavili, dabovány jsou pouze anglické pasáže, italština si proudí v původním znění. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Film Toma Tykwera získal v roce 2002 stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchett za svůj herecký výkon Zlatou kameru, taktéž udílenou v Německu. (Pepinec)
  • Režisér Tom Tykwer komentoval scénu, v níž jsou herci stříháni dohola jako "skutečně neuvěřitelný stres. Točili jsme tu scénu sice dvěma kamerami, ale co by se stalo, kdyby jedna vypadla a exponovaný materiál z druhé kamery nám zničili v laboratoři? Druhou šanci jsme neměli. To člověk umírá tisícerou smrtí." (NIRO)

Reklama

Reklama