Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Britská učitelka Philippa Paccardová (Cate Blanchettová) žijící v italském Turíně se marně dovolává spravednosti ve věci manželovy tragické smrti. Protože místní policie ignoruje její obvinění, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou a prostřednictvím podomácku vyrobené bomby se odhodlá zlikvidovat drogového dealera Vendiceho. Pak se nechá zatknout. Teprve ve vyšetřovací vazbě se dozvídá, že místo muže zodpovědného za smrt jejího manžela zahynuli čtyři zcela nevinní lidé. Do zoufalé mladé ženy, jež má být souzena za teroristický útok, se však zamiluje mladý soudní tlumočník Filippo (Giovanni Ribisi) a pomůže jí uprchnout. Jak dlouho však dvojice spřízněná jmény a spjatá fatalistickým citovým poutem může unikat spravedlnosti?

Na MFF v Berlíně 2002 získal režisér Tom Tykwer nominaci na Zlatého medvěda. Film byl oceněn stříbrnou Německou filmovou cenou a Cate Blanchettová získala za svůj herecký výkon německou Zlatou kameru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (362)

golfista 

všechny recenze uživatele

Začínám přicházet těm neamerickým filmům na chuť :) Tohle byla ovšem bomba. Skvělá režie, scénář, hudba ... prostě bez závad. Ale především absoutně nevídaný výkon Cate Blanchett tvoří z tohohle filmu nezapomenutelný zážitek (především začátek výslechu je až dechberoucí). Nevím jak dopadl dabing, ale originální kombinace italštiny a angličtiny je nádherná. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Málo priestoru pre stotožnenie sa s hlavnými postavami a tým pádom slabý argument proti diskutabilnej morálnej estetike filmu: čo na tom, že ste vrah - ak dokážete milovať, pôjdete aj tak do neba. Tom Tykwer sa nezaprie. Niektoré scény ako dialóg v kostole, kamera krúžiaca okolo stromu alebo samotný záver sú úžasné. Ale aby bol úžasný aj film ako celok, musel by byť dlhší, detailnejší a v prvej polovici rozvinutejší. Premárnená príležitosť na výnimočný film podľa výnimočného námetu. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Nová dimenze. Úsporný, dokonalý, krásný, tyhle přívlastky vystihují nejlepší Tykwerův film. Jeden z nejintenzivnějšách diváckých zážitků mého života. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ticho. Úžasné uklidňující ticho a mír duše. To vše vykoupené trýznivým utrpením jedné ženy a láskou dvou lidí. Ano, samořejmě že to jenom hráli, ale...těžko uvěřit, že jen hráli. Výborné výkony hlavních představitelů a další Tykwerův úspěch. 90%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nebe je moc pěkným filmem, pokud rádi hledáte složitosti ve věcech zdánlivě jednoduchých. Můžete jej vnímat jako zdlouhavou romanci, ale též jako poetické existenciální drama. Vyberte si sami, co vám je bližší. Tak jako tak lze film rozdělit do dvou žánrově nesoudružných celků. První je napínavý, přímý a zaplněný scénáristicky přesně vybranými figurkami bez srdce. Druhá, víc k zamyšlení, se odvážně odpoutává od reality a vypočítavost scénáře vám ani nepřijde tolik zjevná. Dvě zbloudilé duše prchající před vlastními stíny nemůžou zákonitě dočkat pokoje. Vy to víte, oni to vědí a o to je situace bolestnější. Podobně krásných a přitom těžce depresivních podívaných se věru mnoho neurodí. Minimalistické herectví Cate Blanchettové a Giovanniho Ribisiho skvěle umocňuje nelidskost (nebo chcete-li nadlidskost) jejich charakterů a symboličnost posledního záběru vám vžene slzy do očí. No a co, že to malinko smrdělo kýčem. 80% Zajímavé komentáře: Radko, meave, Vitason, Turiec, LuckyStar, Cushing ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Mistrná psychologická drobnokresba, díky které Tykwer jako obvykle otvírá nejniternější kouty lidské duše, tentokrát vychází poněkud vniveč díky absenci hutnějšího děje a poněkud rozporuplnému morálnímu vyústění. Jednoduchý a mnohokrát omletý příběh na téma zločinu a trestu se bohužel v druhé polovině stává značně odosobněnou záležitostí, neboť téma viny je odsunuto úplně mimo a Tykwer se věnuje pouze vtahu dvou úplně odlišných lidí. Sice mistrovsky, jenomže schovat morálku za nádherné kamerové leporelo a fantastický casting? Bohužel ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že je Tom jeden z nejzajímavějších (nejen německých) režisérů současnosti dokazuje v každé scéně tohoto filmu. Dlouhé, táhlé záběry, většinou z různých plošin, které čím výše jsou, tím zajímavěji záběry vypadají. Jenže s tím problémem, že i když Cate Blanchett a Giovanni Ribisi mají docela pěkné role, tak ve filmu, který kromě vizualizace je docela nuda a neskutečně zbytečně dlouho se táhne. A ten závěr? Ten vypovídá o celkovém vyznění samotného filmu. Totálně vychází do prázdna. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pomalý, tichý a citlivý snímek od největšího talentu německého filmu posledních 20ceti let. Dokonalé spojení herců, tempa vyprávění, minimalistické režie s několika úchvatnými obrazy a to vše v balení, které okouzlí. O kvalitách a výkonech Cate Blanchett a Giovannia Ribisiho netřeba mluvit. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ked obraz so zvukom dokonale manifestuju emocie a nahradzaju slovo, ked poeticka trascendencia krasne nahradza deterministicky realizmus, ked sa vam chce plakat a zaroven aj tetelit blahom nad vyzretou filmarcinou - vtedy vidite Nebo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tklivý, hanblivý film z produkcie Anthonyho Minghellu. Stojí na prírode a tichých, ubolených hercoch (netradične skombinovaná dvojka Blanchett a Ribisi, stretli sa už v TAKMER DOKONALOM ZLOČINE). Aj keď má Tykwerova dráma niečo do seba, napriek krátkej minutáži je rozvláčna, miestami nudí. A o čom vlastne je? O úteku, pomste, láske, nesení zodpovednosti za svoje činy? Meditačné, pre niekoho až príliš. Neviem no. Raz stačilo. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem váhala, ale Tom Tykwer nasadil moc vysokou laťku Pokojným bojovníkem a Lolou. Problém byl v tom, že jsem tomu příběhu tolik nevěřila a i když Cate Blanchett hrála skutečně brilantně, tak Giovanni Ribisi mně tam ne a ne zapadnout. Jinak to byl nádherný vizuální zážitek a z některých záběrů kamery jsem byla nadšená, například jízdou tunelem a následně mezi lány polí, to bylo opravdu úžasný. Hudba taky dokonale ladila s příběhem, ale těch "ale" tam bylo trochu moc. Za první polvinu tři a za tu druhou, hlubší a víc emotivní část čtyři. 75% ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Krásný pocitový i napínavý příběh nepovedené pomsty a neočekávané lásky. Všechno funguje tak nějak jinak než v amerických filmech. Citlivě je natočený např. atentát bez potoků krve - výbuch, který zabije čtyři lidi, vidíme jen jako pootevření škvíry výtahové šachty. Sex je zde zobrazen romanticky - dva mladí zamilovaní uprchlíci jako siluety pod stromem na pozadí nebe plného červánků, tak i naturalisticky - nehezká rychlovka mlékaře na předním sedadle dodávky. Závěr plně koresponduje se začátkem filmu a dodá finální pointu. Příjemný a silný filmový zážitek. Trailer: http://www.csfd.cz/film/15728-nebe-heaven/videa/# ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tykwer-Blanchett-Kieslowski a už jsem věděla, že to prostě musí být dobrý film. Tíha viny a odpovědnosti za smrt tolika nevinných lidí a otázka, jestli byla vinna jen sama Philippa, osudové rozhodnutí mladého policisty a odevzdanost ve tváři jeho otce, to jsou ty nejsilnější momenty NEBE. Nad typickým Tykwerovým koncem jsem se pousmála a myslím, že byl nádherný. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tenhle Tykwerův snímek mě sice tolik emocionálně nedostal jako Princezna a bojovník, ale rozhodně je to nádherně (ale ne kýčovitě) natočený a zahraný biják. Blanchettová je neuvěřitelná herečka! ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy s onou jakousi "Kieslowsky francouzsko-polskou atmosférou". Filmy tohoto ražení jsou pro mne neskonale inteligentní, transcendentně laděné, citové a citlivé a tak nějak prazvláštně krásné. Nedokážu to racionálně zdůvodnit a ani to po mně - prosím - nechtějte. Nevyžadujte po mně "hard-data" a objektivní názory... já prostě a jednoduše u těchto filmů taju. Tom Tykwer si se scénářem Krzysztofa Kieslowského poradil na jedničku. Dokonce si dovolím tvrdit, že takhle nějak by mohl vypadat další z Kieslowského filmů, kdyby mezi námi tento vynikající polský filmový tvůrce ještě byl. Shrnuto a podtrženo: Milujete Kieslowského tvorbu a chcete vidět něco nového, neotřelého a krásného? Příliš dlouho neváhejte a zkuste toto Tykwerovo NEBE. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zdejší komentátoři se povětšinou rozplývají nad skvělým scénářem a hlubokým emocionálním dopadem, ale mě to přišlo spíš jako "za málo peněz málo muziky". Chtělo to celý příběh lépe uvést, více zaobalit a dovysvětlit. Divák je hozen před hotou věc, aneb "Tady vidíš plačící ženu, plač! Tady vidíš lásku na první pohled, raduj se! Tady vidíš nebe, buď dojat!", takhle to ale u mě v podání Heaven nefunguje. Nebylo to samozřejmě úplně špatné, netvrdím, že jsem byl k emocím ve filmu zcela lhostejný a na druhou stranu skvělá Cate Blanchett a spousta povedených záběrů můj celkový dojem pěkně vylepšila, ovšem díky pár nepříjemným nelogičnostem, naivitě a malému prostoru pro souvislosti to více jak 3* prostě být nemohou. 6/10 ()

Reklama

Reklama