Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (126)

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Tak jako Azumi to žádná jiná neumí. Kdo si to s ní rozdá, ten s výkřikem vystříkne a skončí lapajíc po dechu na zemi zbrocený potem. No a taky krví. Azumi totiž sice přefikne každýho komu se postaví (jako komu se postaví v souboji ty chlíváku), (jako že se střetnou a ne že protivníkům stojí kokot sakra co to s váma je? Čuňata) no a díky tomu během filmu stihne pozabíjet tolik kořenů, že i Leonidas by ji bral do party. Ostatní její kamarádi zabijáci mě moc neoslovili až na dvě vyjímky. Jedna vyjímka zařve hned na začátku při posledním testu a druhá vyjímka zařve o trochu dýl. Smůla. Zato padouchové jsou v tomhle filmu neskutečně vymazlený !! Trio bratrů Sajiki byl předkrm (hlavně ten jejich nejstarší brácha byl děsivej týpek a kolosální zmrd), ale proti muži v bílém, Bijomaru Mogamimu, to bylo hovno mezi prstama. Bijomaru je asi ten nejsadističtější zmrd jakýho jsem tenhle tejden viděla a to už je čtvrtek ! Jeho červená růžička, meč bez ochrany a naprosto jeblá osobnost z něj dělaj týpka se kterým bych si ráda dala saké. Azumi bych zase ráda lapla do pelechu, každopádně jejich závěrečnej souboj se mi líbil a kdyby Bijomaru neztratil hlavu tak kdo ví...HustoKrutoPřísně přenesená komixárna na filmový plátno mě nutí mrdnout tomu plné hovnocení. A chraň Azumi toho, kdo si dovolí nesouhlasit. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

10 vychtrlých sektářů slepě honící své poslání, kteří musejí projít nesmyslnou a zároveň geniální vstupní zkouškou ! První velkej mínus je jednoznačně stopáž, 142 je přeci jen zbytečně moc. Druhej, a asi největší mínus jsou souboje který vás uvítaj ze začátku, prostě trágedie, hraní moc vokatý až kýčovitý, jenže při prvním ůkolu nastane zlom a souboje se stanou něčím zcela jiným. Seká se vše co má ruce a nohy a hrdla se tu prosekávají na požádání a nepožádání, zabijí se šecko, bez rozdílu pohlaví a věku ! Hlavní zabiják zabjáků, ala sex idol všech travestitů se povedl :). Srovnávání s Hero či Tygr a Drak je naprosto mimo mísu, tenhle film je naprosto o ničem jinym. Další průser je v tom, že člověk neví jestli sleduje komedi, akční žánr a nebo záběry z jatek. Atmosféra a režisérké sebevykradení (ano mluvím o Versus) tu čumí na každým rohu a právě proto je jasný že tenhle film nesedne každýmu. Ač má film sebevíc kladů či záporů, na filmovém poli je velmi zvláštním a zajímavým počinem a určitě se vyplatí ho vidět. Nakonec bych se jěště vyjádřil k hudbě, ta byla naprosto otřesná, na druhou stranu scéna, kdy kamera oblétává bojující pár byla geniální až se mi točila hlava. ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nerozumím bojovému umění a není to ani můj šálek kávy, proto můžu vycházet jen ze svého laického pohledu a z dojmu, který ve srovnání například v Tygrem a drakem nebo Hrdinou na mě tenhle film neudělal. Stále se mluví o "poslání", ale já stejně postrádám hlubší smysl a to jak akcí, které se staly, tak i těch, které se nestaly. Asi v tom moc hledám logiku a znalci jistě namítnou, že srovnávám nesrovnatelné, ale spolehnu-li se jen na svůj pocit, kromě těch poetických a silných okamžiků výrazných především díky děvence v hlavní roli, mě tenhle film nenadchl zdaleka tolik, co výše citované filmy. ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

pěkná komixová řezničina, ve které se pro změnu katanou ohání culíkatá holčina. A že se je setsakra po čem ohánět! Rozmanité záporácké charaktery stojí za to - opičí ninja a hlavně romantik v bílém, který mi trošíčku připomínal mého oblíbence Kakiharu a který u sebe neustále nosil růži a svůj neodmyslitelný bělostný meč. Závěrečný souboj mezi stovkou pobitých nepřátel taky nemá obdoby, prostě stylová samurajská podívaná. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tomu vrávim mlátička, že aj KILL BILL môže závidieť. Nieže by sa tvorcovia snažili o dokonalosť, oni to skrátka prepchajú "obyčajnými" bitkami a krvou (!) a do toho zakomponujuú pár dychberúcich záberov (otáčajúcu kameru si určite zapamätáte), prípadne groteskne brutálnu scénu o ktorej neviete či sa máte smiať, alebo byť zhnusení... A ono to spolu zaujímavo funguje - pokiaľ máte slabosť na šikmáčsku kinematografiu. Film stojí hlavne na režisérskej zručnosti Ryuhei Kitamuru, ktorý má zmysel pre obraz a štýlizáciu. Po druhom zhliadnutí a na veľkom plátne na mňa pôsobili akcie omnoho menej obyčajne a hlavne finále si priam žiada niečo omnoho väčšie ako je monitor PC... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama