Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Srdceryvný a slzopudný příběh vypráví o vesnické dívce, křivě obviněné švagrovou z vraždy nemanželského dítěte. Nešťastné děvče skončí před soudem, ale naštěstí její obhájkyně tuší, že v tomto případu vládnou vášně a nenávist. Společně pátrají po otci dítěte, jenž hrdinku svedl a opustil... (oficiální text distributora)

Recenze (13)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Hana Vítová ve skutečnosti 25-letá, mne v roli 18-tky příliš nepřesvědčila. Povrchní a velmi nudné zpracování, špatný scénář, dialogy, a herecké výkony občas vážně k smíchu. Jen scéna u soudu mě zaujala jako jedna z mála tady. Cikánovi šly (samozřejmě že se našla nějaká ta čestná vyjímka) daleko lépe komedie. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Scénář tedy hodně přitažený za vlasy v duchu pokleslého romantismu, zpracování se ovšem snažilo o civilně realistické pojetí, což se podle mě nejvíce dařilo ve scénách ze statku a pak v levné vesnické hospodě. Nejzajímavějšími postavami byly i díky hereckým vykonům role Ladislava Boháče a Stanislava Neumanna. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Film s naprosto prehnanym scenarem, se spoustou nahodnych setkani, zvlastnich az podezrelych situaci. I tak jde ale o celkem zajimavy film s tematem, ktery u nas pred valkou nebyl obvykly ( i kdyz soud probehl velmi rychle ). Herecke vykony se mi libily, za nejvetsi plus ale povazuji vybornou hudbu. Slabsi ctyri hvezdicky. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Skvělý dramatický příběh, který ovšem ztroskotává na splašenosti celého scénáře. Chvílemi až naivně rychlé obměny situací a celého děje, mi vnukli dilema o ještě nižším hodnocení. Ovšem shovívavost nakonec zvítězila a i přes tento na filmu hodně viditelný fakt, jde celkem o zdařilý počin uznávaného režiséra. ()

coulismoulis 

všechny recenze uživatele

Nejen, ze je v tomhle filmu snad vsechno, ale zaroven je tam dost zajimaveho a na svou dobu neobvykleho - zensky ptatelsky kolektiv v praci, uveritelne vlezly sef, zeny delaji veci pro svou zabavu (!), zeny pracuji na plny vykon at uz v tovarne nebo u soudu a to bez spolecenskeho odsudku, ze jsou nejakym zpusobem kvuli tomu nedostatecne (!), manipulativni slizoun naplanuje svedeni a opusteni a pak se jeste bohate ozeni, sourozenci drzi pri sobe a navzajem si pomahaji, nechtene tehotenstvi je brano vcelku pragmaticky a nakonec i cele vyusteni probehne bez vetsich dramat a v civilnim duchu. A to vsechno za hodinu. Jedine, co chybi do plneho poctu bodu je to, ze by (v tomto poradi) dala postava Vitove, Kabatove a Nezvala do zubu postave Bohace... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se ve Velké Chuchli a Vraném nad Vltavou. (M.B)

Reklama

Reklama