Reklama

Reklama

Džúni kokuki

(seriál)
  • Japonsko 十二国記 (více)
Japonsko, (2002–2003), 18 h 45 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Fujumi Ono (kniha)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Kunihiko Rjó

Hrají:

Aja Hisakawa, Takehito Kojasu, Hóko Kuwašima, Ken'iči Suzumura, Rie Kugimija, Júdži Ueda, Hidejuki Tanaka, Džunko Noda, Kazuja Nakai, Kendži Nodžima (více)
(další profese)

Epizody(45)

Obsahy(1)

Youko Nakajima je taková normální středoškolačka, snažící se žít podle představ svých rodičů. Něco s ní ale není v pořádku - často se cítí divně a je náladová. Ovšem co je zdrojem jejího neklidu nedokáže říct ani ona sama. Jednoho dne se po vyučování v její třídě objeví muž, který se představí jako Keiki, a s pokleknutím ji slíbí oddanou službu. Zdá se ale, že tahle návštěva nebude ten den jediná. Odnikud se vynoří záhadné létající příšery, které okamžitě na Youku zaútočí. Naštěstí je zde Keiki, který s nimi začne bojovat. Zmatená Youko při boji ztratí vědomí a když se probere, leží sama na břehu neznámé země s hlavou plnou útržkovitých vzpomínek. Kde je a jak se sem dostala? Jak se dostane zpět? Nezdá se jí to celé? Na všechny tyto otázky musí najít odpověď.

Dvanáct království je anime seriál čerpající ze stejnojmeného souboru románů a sbírky fantasy povídek, tedy nikoli z mangy, jak je u těchto seriálů jinak běžné. Ačkoli seriál i předlohy jsou japonského původu, zřízení světa dvanácti království a bytosti, které ho obývají, stejně jako velké části děje, vycházejí převážně z čínské mytologie. Přesto nebo možná právě proto patří tento seriál k nejuznávanějším v daném žánru. (Genryuusai)

(více)

Recenze uživatele venalce k tomuto seriálu (1)

Džúni kokuki (2002) 

Neustále obdivuji fantazii Japonců, na tohle "Euroameričani" prostě nemají. Tohle anime má neuvěřitelnou schopnost vás k sobě připoutat, jestliže mu dáte šanci. Na začátku jsou postavy nesympatické a vy se cítíte zmatení spolu s nimi, protože se dostanete do úplně jiného světa s vlastní bohatou mytologií (tím myslím opravdu bohatou mytologií). Pokud ale vydržíte, odměnou vám bude svět, který vás vtáhne do sebe a jen tak nepustí. Nedokážu si vzpomenout na jiný seriál, kde by postavy několikrát (!) radikálně změnily své smýšlení tak, aby to bylo uvěřitelné. Tady ano. Není tu žádná romantická linka, vlastně je to mnohdy docela brutální (tvůrci neváhají nechat zabít ženy i děti), přesto to není žádný "krvák". Je to čistá fantasy, o které si většinou necháváte jen zdát, nebo (marně) doufáte, že na ní někdy narazíte. Na celém seriálu je jen jediná vada, a to již mnohokrát zmiňovaná nakousnutá, ale nedokončená linie příběhu o Taikim. Je prostě nepochopitelné, proč jeho příběh skončí uprostřed děje bez jakéhokoli vysvětlení. Pokračování bych se vůbec nebránila, nabízí se tolik možností, že je škoda, že (zatím) zůstaly nevyužité. ()

Reklama

Reklama