Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mikal Gilmore a jeho starší bratr Frank projíždějí na počátku roku 1977 údolím Salt Lake Valley. Společně s právníkem Richardem Giaquem míří do věznice v Utahu, kde jíim byla povolena jediná návštěva bratra Garyho. Rok předtím ho usvědčili z brutální vraždy dvou mormonů, byl odsouzen k smrti a nyní čeká v cele smrti na popravu. Od poslední exekuce však uplynulo již deset let a proto se odsouzený Gary stává terčem značného zájmu veřejnosti. Když prohlásí, že trest přijímá a chce zemřít, jeho matka Bessie i bratři se snaží konečný verdikt zvrátit. Mikal a Frank doufají, že až se s Garym setkají, podaří se jim přesvědčit ho, aby své rozhodnutí změnil a podepsal žádost o milost... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Obstojné televizní ztvárnění příběhu skutečné osoby, dvojnásobného vraha Garyho Gilmora. Jeho osudy literárně zpracoval Norman Mailer v obsáhlém "dokumentárním románu" "Katova píseň", za který obdržel v roce 1980 Pulitzerovu cenu. (Česky kniha vyšla v Českém literárním klubu v roce 1992). ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Na tomto dosti kvalitním a dobře zpracovaném snímku podle skutečnosti, nejvíce zaujme vynikající Giovanni Ribisi ve velké roli. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Možná jsem nikdy nepotkal ducha, ale anděla a ten si mě oblíbil." ...Režisérka Agnieszka Holland se nechala inspirovat vzpomínkama novináře Mikala Gilmora,nejmladšího bratra dvojnásobného vraha Garyho Gilmora, který byl prvním popraveným Američanem po rozhodnutí Nejvyššího soudu obnovit v roce 1976 trest smrti. V dětství si byli pořád vzdálení, až pár posledních společně strávených návštěv ve vězení jim dalo šanci se vzájemně pochopit a najít k sobě cestu. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek, který převyšuje většinu televizních výtvorů. Dobře natočené s vynikajícími herci a s citem pro příběh i fakta. 80% "S mrtvým nelze diskutovat - zná konec." ()

Reklama

Reklama