Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta mladých lidí na periférii města hodnotí svůj způsob života. Každého, kdo nežije tak jako oni, odsuzují. Sami však nejsou spokojní se svým životem a málokdo z nich má odvahu to změnit. Nejvíc se to podařilo Ponymu, který se stal úspěšnou rockovou hvězdou. Mimo Sooze, která taky touží naplnit své představy o životě. Ponyho nový život kritizují. Jenže i tito odvážní musí bojovat především sami se sebou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je další úžasný zážitek z americké nezávislé filmové scény o nudící se mládeži v jednom malém městě. Filmů o nudící se partičce několika mladých kamarádů už jsem viděl několik, a jistě jich existuje mnohem více, než kolik jsem jich viděl já. A tenhle film rozhodně patří mezi ty povedenější. I když začátek tomu vůbec nenapovídá. Začátek je totiž pomalý a než jsem se dostal do tempa filmu a pochopil, kdo s kým a jak, tak to chvilku trvalo, ale pak se to docela příjemně rozjelo a já neměl žádný důvod k nudě. Naopak, dialogy mezi hlavními hrdiny, kteří se tuto noc, stejně jako každou jinou noc, sešli u rohu místního supermarketu, jsou napsané velice dobře a fungují přesně tak, jak mají. A i když film trvá dvě hodiny, kromě pomalu rozjíždějícího se začátku rozhodně nenudí a dokáže zaujmout. K čemuž kromě výborně napsaného scénáře dopomáhají také vynikající herecké výkony, obzvláště Giovanni Ribisi v hlavní roli je dokonalý. Film zároveň může posloužit jako taková příjemná nostalgická vzpomínka na naše dospívání a na to, jaké to bývalo, když jsme mi byli mladí a scházeli se se svými kamarády a tropili různé blbiny. Takže dá se říci, že film navozuje také jakousi nostalgickou atmosféru, tedy alespoň u mě to tak bylo. Nebýt slabšího začátku, nebylo by se o čem bavit a bylo by to za maximální hodnocení, takhle jsou z toho jen trochu nadprůměrné čtyři hvězdičky. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Slušná nezávislá konverzačka, ktorá onu "nudiacu sa mládež" vystihuje perfektne a pravdivo. Je to iste Linklater, vidno to aj na forme, keď celý film zachytáva jedinú noc. Ale s postupujúcim časom to začína byť trochu únavné a otupujúce. Na druhú stranu, mladí Giovanni Ribisi a Steve Zahn sú skvelí, a ani soundtrack, i keď sa skladá z neoriginálnych piesní, nie je vôbec, ale vôbec zlý. Len je to chvíľami také nemastné-neslané. 70% ()

Reklama

kolodej1 

všechny recenze uživatele

o partě lidí, vesměs outsiderech, kteří mají spoustu pochybností, frustrací, kteří si moc neví rady se svým životem a cítí se trochu ztraceni. Prakticky celé se to odehrává na jednom plácku před restaurací. Jednotlivé situace a dialogy mi přijdou velmi poctivé a opravdové, jak asi opravdu mohou probíhat. Člověk se občas docela zasměje, ale i ve vážnějších momentech je film zajímavý. Mám pro podobné snímky slabost, hodně se mi to tedy líbilo. Hvězda navíc by byla, pokud by příběh měl nějakou gradaci a neskončil v podstatě nijak ()

wege 

všechny recenze uživatele

Na podobné filmy jsme koncem devadesátých jezdívali na Dlabačov. Toto jsem ale viděl k multikině na Hájích, vážně. Seděli jsme v tom sálu 2, já a moje rande. Ten film nebyl její šálek kávy a nikdy z toho nic nebylo. Dlouho jsme se neviděli, ale nedávno jsem jí potkal, poznal jsem jí, i když vypadáme každý jinak. Dali jsme řeč, připomněla mi ten film a že se na něj později podívala znovu a že se jí moc líbil, že byla tehdy prostě mladá. I já se musel podívat znovu. Pořád má své kouzlo, i když jiné než tehdy. Linklater vždycky uměl konverzace, tady jich je hodně a v podstatě na nich ten film stojí, protože jinak se tam v podstatě nic neděje. Výborný Giovanni Ribisi, výborný Nicky Katt. Ten film nestárne a i po 25 letech má pořád skvělou vypovídající schopnost, jak žít a nebo z pohledu některých nežít svůj život, jak umět trávit čas plodně nebo jen zevlováním na rohu. Obojí má něco do sebe, obojí jsem v určití fázi života v přeneseném smyslu provozoval. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film som nahodou videl kratko po strednej a dost ma nadchol lebo mi tie postavy boli blizke. Az po rokoch som si ho teraz pozrel znova a uz ma zdaleka nebavil ako kedysi. Asi tym, ze uz som sa prilis nedokazal s tymi mladymi luzrami identifikovat. Rozhodne sa nejedna o film o nicom. Nema nejaku strhujucu zapletku. Je skôr zalozeny na vykresleni pocitov generacie mladých ludi bez ciela v malomeste. Ale vdaka zaverecnej pointe nakoniec davam aj tu stvrtu hviezdicku. Sice je povedana zbytocne okato, aby ju pochopil kazdy, ale funguje. Vysledkom je zaujimavy pocitovy film, ktory je potrebne vidiet v spravnom veku. 7/10. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama