Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je léto 1964, kluby jsou plné a do Pensylvánie právě dorazil rokenrol. Dokonce i automobily se na nerovné dlažbě kodrcají v jeho rytmu. Každý se chce přidat, každý chce být jako Beatles. Ani Guy není vyjímkou, Odjakživa si přál stát se hudebníkem a teď má šanci. V místní kapele se uvolnilo místo bubeníka, které Guy díky svým schopnostem získá. Kapela odstartuje se skvělou písničkou, ze které se přes noc stane hit. Celá kapela je jako v sedmém nebi turné, fanoušci, filmové nabídky a vše ostatní, co ke slávě patří. Všichni si mysleli, že jim to vydrží navždy. Ale tak rychle jak jejich hvězda vylétla vzhůru, tak rychle i dopadla k zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

Beagle 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem Toma Hankse se to má bohužel podobně, jako s titulním hitem skupiny The Wonders - tedy na jedno poslechnutí dobré, nasazený rytmus fajn, i ten text ujde, ale jakmile "That Thing You Do" dozní, už si ho nebudete chtít pustit znovu. Tom Hanks je geniální herec, ale jeho režijní filmografie (a teď myslím i daleko slabší Mojí krásnou učitelku) nestojí za větší pozornost. ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Byl jsem moc zvědavý na to, jak si s filmem Tom poradí, a musím říct že to není tak špatné. Mimo sebe a celé své rodiny (přirozeně) obsadil také spoustu mladých talentů a hvězd. Do první poloviny film utíká velmi svižně (stejně jako jejich hit), ale v druhé polovině se to začne pomalu zadrhávat, film ztrácí tempo, neví čeho se chytit a začne to být zmatené a závěr je velké klišé. ()

Reklama

triatlet 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Philadelphii a Forresta Gumpa i tento film jsem měl možnost vidět v kině. Tom Hanks tam sice nehraje až tak velkou roli a hlavně ten film režíroval. Škoda, že na rozdíl od prvně jmenovaných filmů, které pravidelně (a zaslouženě TV reprízují), That Thing You do! mi v televizi dlouho unikal. Dřív jsem ho sehnal ve výprodeji na VHS. Soundtrack je skvělý. Znovu jsem si na To je náš hit vzpomněl při sledování Once, základní motiv radosti z hudby mi přišel podobný. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Jsem rocker, muzikant, fanda Betatles a tento film v mých očích prostě nemá chybu!!! Pokud by byla nějaká definice s příkladem mnou nenáviděné definice "guilty pleasure", tak tento film a já, budeme vzorový příklad!! Musím se přiznat, že když jsem ho viděl v roce jeho vydání, tak jsem Hanksovi díky závěrečným titulkům uvěřil, že je to podle skutečné události... V té době existovala i webová stránka této smyšlené kapely... Vynikající soudtrack mám naposlouchaný snad tisíckrát, a film jsem viděl v češtině (dabing je zde výborný) i angličtině tolikrát, že si jej pamatuji slovo od slova!! Bohužel je to tak a nikdo mi to nijak nevyvrátí... Kdybych měl vyzdvihnout některé herce (samozřejmě mimo vždy dokonalého Toma Hankse), tak Tom Everett Scott a Steve Zahn jsou naprosto skvělí!! Ostatní je skvěle doplňovali... 111% ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Já jsem se určitě u That Thing You Do, bavila. Takový ten klasický hudební sen, který se každému nevyplní, i když o něj usilujete usilovněji. T. Hanks má báječné postřehy a vůbec jeho režie nebyla špatná. Tento film byl pěkně odstupňovaný, měl jemný nájezd, měl vlídný rozjezd, a taky nepostrádal spád, který se vyústil v příznačný závěr. Co víc je třeba? =) 6/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • K dobovému zasazení příběhu režisér Tom Hanks řekl: "Rok 1964 pro mě měl zvláštní význam. Nechtěl jsem provádět rozbory společnosti, měl to být příběh těch kluků v kapele. Příběh, který se odehrává před Vietnamem. Předtím, než šlo všechno k čertu. To léto mezi vraždou Kennedyho a zvolením Lyndona Johnsona bylo čímsi zvlášní. Bylo to naposledy, kdy jsme zažili více naděje než cynismu. Kdy jsme mysleli, že se o nás společnost postará, a že věda vylepší životy nás i našich dětí. Ta doba už dávno skončila." (NIRO)
  • Hráč na basu (Ethan Embry) nie je nikdy menovaný. Vo filme ho oslovujú iba "basový hráč" a v titulkoch je uvedený ako "TB Player". (misterz)

Související novinky

Hanks se synem ve filmu

Hanks se synem ve filmu

27.03.2006

Jen nedávno skončilo natáčení adaptace knižního bestselleru Šifra mistra Leonarda a Tom Hanks se kromě dalších tří rozdělaných projektů upsal připravovanému dramatu THE GREAT BUCK HOWARD, kde si… (více)

Reklama

Reklama