Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je léto 1964, kluby jsou plné a do Pensylvánie právě dorazil rokenrol. Dokonce i automobily se na nerovné dlažbě kodrcají v jeho rytmu. Každý se chce přidat, každý chce být jako Beatles. Ani Guy není vyjímkou, Odjakživa si přál stát se hudebníkem a teď má šanci. V místní kapele se uvolnilo místo bubeníka, které Guy díky svým schopnostem získá. Kapela odstartuje se skvělou písničkou, ze které se přes noc stane hit. Celá kapela je jako v sedmém nebi turné, fanoušci, filmové nabídky a vše ostatní, co ke slávě patří. Všichni si mysleli, že jim to vydrží navždy. Ale tak rychle jak jejich hvězda vylétla vzhůru, tak rychle i dopadla k zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

`barocco 

všechny recenze uživatele

Ziadny velke umelecke dielo ale napriek tomu vydarena filmarska prvotina Toma Hanksa. Prijemna oddychovka ponuka pohlad do zakulisia hudobneho biznisu zaciatka 60. rokov minuleho storocia ked prave frcali Beatles a americka kapela z maleho americkeho mesta, The Wonders nahrala svoj jediny velky hit That Thing You Do!. Skupina podobneho mena nikdy nejestvovala ale film sa az do konca tvari akoby to bola skutocne spomienka na niekdajsiu tzv "one-hit wonder" kapelu. A prave v tom je mozno caro tohto velmi pohodoveho dielka. Tak ako titulna pesnicka zlozena prave pre tento film Adamom Schlesingerom sa tak rychlo neopocuva, tak ani film neomrzi ani po viacerych zhliadnutiach... Vynikajuci typ na nedelne odpoludnie. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

S tímhle filmem Toma Hankse se to má bohužel podobně, jako s titulním hitem skupiny The Wonders - tedy na jedno poslechnutí dobré, nasazený rytmus fajn, i ten text ujde, ale jakmile "That Thing You Do" dozní, už si ho nebudete chtít pustit znovu. Tom Hanks je geniální herec, ale jeho režijní filmografie (a teď myslím i daleko slabší Mojí krásnou učitelku) nestojí za větší pozornost. ()

Reklama

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Byl jsem moc zvědavý na to, jak si s filmem Tom poradí, a musím říct že to není tak špatné. Mimo sebe a celé své rodiny (přirozeně) obsadil také spoustu mladých talentů a hvězd. Do první poloviny film utíká velmi svižně (stejně jako jejich hit), ale v druhé polovině se to začne pomalu zadrhávat, film ztrácí tempo, neví čeho se chytit a začne to být zmatené a závěr je velké klišé. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

Já jsem se určitě u That Thing You Do, bavila. Takový ten klasický hudební sen, který se každému nevyplní, i když o něj usilujete usilovněji. T. Hanks má báječné postřehy a vůbec jeho režie nebyla špatná. Tento film byl pěkně odstupňovaný, měl jemný nájezd, měl vlídný rozjezd, a taky nepostrádal spád, který se vyústil v příznačný závěr. Co víc je třeba? =) 6/10 ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Podobně jako Philadelphii a Forresta Gumpa i tento film jsem měl možnost vidět v kině. Tom Hanks tam sice nehraje až tak velkou roli a hlavně ten film režíroval. Škoda, že na rozdíl od prvně jmenovaných filmů, které pravidelně (a zaslouženě TV reprízují), That Thing You do! mi v televizi dlouho unikal. Dřív jsem ho sehnal ve výprodeji na VHS. Soundtrack je skvělý. Znovu jsem si na To je náš hit vzpomněl při sledování Once, základní motiv radosti z hudby mi přišel podobný. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Všichni čtyři herci hrající v kapele The Wonders nacvičovali před natáčením osm týdnů, aby se dobře sehráli, ale ve většině jejich vystoupení je nahradili jiní muzikanti. (Hpatrik)
  • K dobovému zasazení příběhu režisér Tom Hanks řekl: "Rok 1964 pro mě měl zvláštní význam. Nechtěl jsem provádět rozbory společnosti, měl to být příběh těch kluků v kapele. Příběh, který se odehrává před Vietnamem. Předtím, než šlo všechno k čertu. To léto mezi vraždou Kennedyho a zvolením Lyndona Johnsona bylo čímsi zvlášní. Bylo to naposledy, kdy jsme zažili více naděje než cynismu. Kdy jsme mysleli, že se o nás společnost postará, a že věda vylepší životy nás i našich dětí. Ta doba už dávno skončila." (NIRO)
  • Tom Hanks pojmenoval svou produkční společnost po fiktivní náhrávací společnosti Playtone právě z tohoto filmu. (Hpatrik)

Související novinky

Hanks se synem ve filmu

Hanks se synem ve filmu

27.03.2006

Jen nedávno skončilo natáčení adaptace knižního bestselleru Šifra mistra Leonarda a Tom Hanks se kromě dalších tří rozdělaných projektů upsal připravovanému dramatu THE GREAT BUCK HOWARD, kde si… (více)

Reklama

Reklama