Reklama

Reklama

Austin Powers: Špion, který mě vojel

  • USA Austin Powers: The Spy Who Shagged Me (více)
Trailer

Obsahy(1)

Austin Powers je na první pohled londýňský floutek, obklopený krásnými ženami, ale v noci pracuje jako tajný agent, připravený zasáhnout na Středním východě, v zamrzlé ruské tundře nebo v podzemí Východního Berlína. Austin nikdy neodmítl žádnou misi, a co je hlavní, nikdy nezmeškal následující party. Teď se musí nechat na 30 let zmrazit, aby porazil zákeřného zločince, který vydírá svět. S krásnou pomocnicí musí proniknout do zločineckého centra, odkud se jim s pomocí zubní protézy a zubní pasty podaří uniknout, ale ještě musí porazit ženské roboty v minisukních. Na této nebezpečné misi se musí Austin vypořádat se svojí sexualitou, která zaspala třicet let, a získat lásku krásné pomocnice. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jediný díl ze série co jsem viděl, a další nechci. Komedie plná vtipů, u které jsem se dvakrát sotva pousmál, a i to jenom “útěšně”, že aspoň něco přehlušilo tu infantilní křeč všeho kolem. Rowan Atkinson hraje blbce, ale je vtipný každým gestem, mimikou, tónem hlasu. Adam Sandler hraje blbce a je vtipnej přiznanou trapností, vědomím, že zas tak vtipnej není. Ale Mike Myers a jeho vtipy vtipné NEJSOU. Nevzbuzujou nic, jen údiv “co to má být?”. Dokonce i rádobyparodické vsuvky ze známých filmů jsou samoučelně použité, bez spojitosti s čímkoliv ve filmu. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Už to není ten dobrej první díl. Nádhernou E. Hurley vystřídala krásná H. Graham. Vtipů je zde méně a méně povedených. Oproti pilotu je zde více oplzlostí a nechutnostÍ (viz ten fakt hodně nepovedenej tlusťoch). A k tomu je i nesrovnatelný dabing. I ten příběh už lehce ztrácí. Na druhou stranu, a za to dávám 3.*, mě fakt pobavila ta scéna z té talk-show na začátku, jak se tam setkává Dr. Zloduch se synem. To bylo fakt hodně povedené.... Zbytek už spíše podprůměr. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Stejně jako první díl, i tohle je skvěle ujety a místama i hodně hnědohumorně vtipny a nechuťárensky-zhovadile vtipny. I když jsou tam i slabší scény a Dr. Evil je někdy až moc trapnej, nic to nemění na tom, že z větší části je to povedená komedie/parodie. Už jenom ty úvodní titulky mě pobavily dokonale. Některy postavy tam taky byly docela o ničem, jako třeba Tlustej parchant, kterej mě v češtině moc nepobavil. Ale zas takovej Mini-Me aka zmenšenej Dr. Evil pobavil už jenom tím, že tam byl. Extrémně taky potěší moje oblíbená krásná Heather Graham, která se rázem stala mou nejoblíbenější bond-girl, jak jí to sluší. Dějově to je ujetina jak z děla aneb ocituji hlášku z filmu: "Víš co, Austine? Nepřemýšlej o tom a hezky si to užij. To samé platí i pro vás." ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

S Austinem Powersem je to prostý - buďto na jeho "hru" přistoupíte nebo ne! Samotnýho mě až zaskočilo, jak moc sem se při tom bavil, protože většinou komedie podobného ražení bez milosti sestřelím. Ovšem Myers přístupuje k nechutnostem všeho druhu s takovým nadhledem a grácií, navíc všechno žene až úplně do krajnosti, takže výsledek překvapivě není infantilní ale zábavný!... Austin Powers by mohl být manuálem pro většinu "teen-komedií" (vč. těch českých)! ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tam v těch končinách, kde zanechali tvůrci Špionátora vyrostlo podivně hybridní stvoření jménem Austin Powers: Špion, který mě vojel. To co sem kvitoval u jedničky se tady bohužel obrátilo proti mě. Tudíž retra přeplácáno, pitvání gagů ještě hlubší a s ještě horšími následky než ta patologie prvního dílu. Lepší jest ovšem vizuální stránka filmu, kde se občas velmi povedené sekvence strídají s naprostými kiksy. Za uznalé pokývání stojí hudební doprovod a účast slavné to osobnosti Elvise Costela. Taktéž kostýmy a flexibilita postav, od zatraceně nervního trpaslíka k tlustému prasákovi, jehož neuvěřitelně asexuální proporce probouzí v divákově žaludku podivné pnutí, to vše znamená převážně plusy. Mike značně přehrává a některé hlášky už jsou takzvaným opakováním starých vtipů. Jiné zas naopak skvěle jednotlivé textové sekvence propojují. Především v závěru filmu při pohledu na oblohu s "neidentifikovatelným" předmětem. Austin dvojka tak potvrzuje pravidlo o tom, že druhé díly jsou více fekální, více vykastrální a ještě mnohem více ulítlé než jedničky. Ale na hodnocení opět půlené na dva a půl stáru se ovšem nedá už nic zlomit. Dokonce ani ještě větší koncentrace hvězd v malých cameo roličkách a štěcích to už nevytrhne. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (34)

  • Lisa Hulimpyj (Gia Carides) se v originálu jmenuje Robin Swallows. „Robin“ se v anglickém slangu užívá jako označení pro mužské přirození a „Swallows“ znamená polykat. Radana Chuja (Kristen Johnston) je v originálu Ivana Humpalot. „I wanna“ je v překladu „já chci“, „hump“ je slangový výraz pro sex, „a lot“ je „velmi hodně“. (funhouse)
  • V USA je slovo "shag" mnohem méně urážlivé, než v ostatních anglicky mluvících zemích. V Singapuru název změnili na The Spy Kdo Shioked Me. Shioked znamená "pěkně ošetřit". V některých zemích je slovo "shag" přeloženo peprnějším způsobem. Norský název filmu je Spionen som spermet meg, což znamená špion, který na mě ejakuloval. (PußyMagnet)
  • Herec, kterého v prvním filmu Austina Powerse přejel parní válec, hraje v dalším díle monitorovacího technika NATO. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama