Reklama

Reklama

Agatha Christie no meitantei Poirot to Marple

(seriál)
  • Japonsko Agasa Kurisutî no meitantei Powaro to Mâpuru (více)
Animovaný / Krimi / Mysteriózní
Japonsko, (2004–2005), 16 h 15 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha)

Kamera:

Takaya Mizutani

Hrají:

Fumiko Orikasa, Masako Džó, Kaoru Jačigusa, Acuko Tanaka, Akio Ócuka, Daisuke Namikawa, Kotono Micuiši, Kóiči Jamadera, Noriko Sakai, Takeši Aono, Jóko Honna (více)
(další profese)

Epizody(39)

Recenze (2)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Seriál na motivy románů z pera královny detektivních příběhů, Agathy Christie. Hlavní postavou je mladá Mabel West, praneteř slavné slečny Marplové, která chce kráčet ve stopách své pratety, a proto vstoupí do služeb věhlasného belgického detektiva, Hercula Poirota. Příběhy se pochopitelně točí kolem vyšetřování záhadných vražd nebo jiných nekalých činností, u kterých Mabel sice asistuje, ale převažuje práce se znalostí lidské povahy u slečny Marplové a důkladné mravenčí průzkumy všetečného Hercule Poirota a jeho malých šedých buněk mozkových. Tento seriál tak nelze než doporučit fanouškům Agathy Christie, ale samozřejmě i všem ostatním. A to přesto, že jsem zatím viděl pouze 38 dílů z 39 (jednu z knih, která slouží jako předobraz dané epizody, jsem zatím nečetl, a tak jsem sledování ihned po zjištění názvu raději utnul : )). 70% ()

Hiragaen 

všechny recenze uživatele

Knihy od Agathy Christie mám rád, proto jsem se podíval na tohle dílo. Bohužel spojení slečny Marplové a Hercule Poirota skrze značně otravnou Mabel mi nepřijde zrovna nejšťastnější. Mnohem lepší by byla samostaná série věnovaná kupř. Herculovi bez nutnosti přidělávat Mabel. Celkově se jedná spíš o průměrné dílo. ()

Reklama

Reklama