Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinkou této americko-francouzské fantastické komedie je spisovatelka Lila Juteová (Patricia Arquette), která vypráví svůj neobyčejný příběh. V dospívání zjistila, že vlivem nevyléčitelné hormonální poruchy jí celé tělo porůstá chlupy. Vyřešila to útěkem do přírody, žila ve stanu a začala psát ekologické knihy. Ve třiceti ji však zpět do civilizace přivedla touha po muži. Kvůli tomu Lila podstoupí náročné depilační kůry a když se setká s krátkozrakým vědcem Nathanem Bronfmanem (Tim Robbins), zdá se, že problém je vyřešen. Jenže nic není tak snadné, jak vypadá – zvlášť poté, co se dvojice setká s divokým mladíkem, který vyrůstal od dětství v lese a myslí si, že není člověk ale opice. Nathan s Lily mu dají jméno Puflík a vědec se rozhodne necivilizovaného tvora polidštit… (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (99)

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch slabších děl Kaufmannovic, ale zase jeden z nejlépe herecky obsazených. Patricia Arquette a Tim Robbins byli prostě dokonalý a musím uznat, že to co předvedla Patricia Arquette na tak malém prostoru je prostě senzační. Je to pani herečka! Jinak k filmu nemám větších výhrad jen kdyby byl film trochu poutavější a o trochu vtipnější bylo by to určitě za plný počet. Takhle mi tam občas scházela lepší pointa či vtip k tomu aby byl film více přehlednější a pro veřejnost přijatelnější. Jinak ale nemám větších výhrad a i s těmi chybami mě film dost bavil a mile překvapil. ()

dwi 

všechny recenze uživatele

Dost prazvláštní komedie hrající si s otázkou lidské přirozenosti. Charlie Kaufman tentokrát trochu ujel, což se odráží hlavně na ději. Rozkouskovanost, necelistvost a absence vtipu tvoří snímek nudným (pokud si někdo nepotrpí na přednosti Patricie Arquette či Rhys Ifanse). Michel Gondry sám jako režisér moc nezaujal. Kaufman už prostě začíná příliš ujíždět na své originálnosti, mohl by chvílema polevit. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Všetci sa tu sťažujú na dve veci: réžia a neveľká vtipnosť. Začneme tou vtipnosťou: neviem ako vy, ale ja si nemyslím, že to bolo plánované ako komédia. Fakt, že je dej absurdný, totiž ešte nič neznamená ( aj Resident Evil 2 má absurdný dej, no komédia to nieje. Aj keď...). Skôr by som to považoval za snáď až príliš presnú satiru našej ľudskej spoločnosti - žijeme v dobe, keď je príliš riskantné dávať najavo svoje emócie a pocity, v dobe, keď je každý prejav prílišnej citlivosti považovaný za slabosť, v dobe, keď sa každý z nás skrýva za rúcho tzv. kultivovanosti, ba až prudérnosti. Pretvárame sa deň čo deň a nechceme si priznať, že to v nás neustále vrie. Túžba schmatnúť prvú osobu opačného pohlavia a pekne ručne-stručne si to s ňou vydiskutovať nehľadiach na následky je všadeprítomná, nech s tým robíme čo chceme - je to naša Human Nature. Tento film nám to predviedol bez hocijakých príkras a je už len na nás, aby sme sa s tým zmierili. Tak to má byť! No a pár slov k réžií: mám taký nepekný pocit hraničiaci až s istotou, že polovica komentujúcich výčitky na Gondryho adresu len bezmyšlienko opakuje aby sa náhodou 'neznemožnila' pred ostatnými. Ja osobne si myslím, že réžia je to posledné čo môžete filmu vytýkať. Skutočne som sa snažil pozerať na film čo najkritickejším okom, no nenašiel som nič, žiadnu neprehliadnuteľné zaváhanie alebo chybu, ktorá by celý film potopila. Fakt neviem, bol by som však rád, keby mi niekto z vás vysvetlil, čo mu na Gondryho práci tak vadilo, rád sa nechám poučiť. PS: Ako iste viete, Gondry stojí aj za filmovým klenotom Eternal Sunshine of the Spotless Mind a ten bol zrežírovaný s takým kumštom, že to až dverami trieska. Myslíte si, že by sa to Gondry za tých pár rokov doučil? Určite nie, pre to sa človek musí narodiť. Ak vás ani toto nepresvedčilo, pozrite si nejaké jeho videoklipy pre Bjork, Kylie Minoque či The White Stripes. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Že bych se smíchy zalamoval, to se říct nedá, ale lepší než komedie typu Prcičky. To už rači přežiju suchej a nenápadnej humor, než zhovadilosti, kterejch je teď všude plno. Bylo to sympatic.Chch, fór s hodinkama na konci - po rozhovoru s matkou, chch. Nenápadné, leč vystihující celou odlehčenou atmosféru filmu. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Film, který se zaobírá otázkou, co když se narodí člověk, který svým počtem chlupů se bude podobat spíše opici než člověku. a ještě k tomu když je to žena. Nevím proč, ale na dobré obsazení se mi film moc nelíbil, ne že by byl špatný, možná ta představa té chlupaté ženy mě odpuzovala od sledování samotného filmu. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama