Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Walter Matthau podává jeden ze svých nejlepších výkonů v roli proslaveného fyzika, který musí vyřešit zvlášť ožehavý problém - odlákat svou oduševnělou neteř Catherine (Meg Ryanová) od snoubence, naškrobeného anglického suchara, a převést ji do náruče automechanika (Tim Robbins). Ten se k ní perfektně hodí, avšak stojí to velké úsilí změnit zaolejovaného chlapa v nablýskaného šlechtice. I když se vám to zdá nemožné, nepodceňujte nápady strýce Alberta a sílu lásky! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (133)

golfista 

všechny recenze uživatele

Pokud máte dostatečné I.Q., tak se výborně pobavíte, ale i vy ostatní budete příjemně překvapeni. Einstein je k sežrání :-) ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nevím, co by na to řekl Einstein, ale jde o poměrně zábavnou podívanou. A specialistka na love-stories Meg Ryan - to je prostě tutovka, která nikdy nezklame. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Pohodová romantická komedie s výtečným obsazením. Obzvlášť Walter Matthau jako Einstein je lahůdkovou postavičkou. Očekávání naplněna. 60% Zajímavé komentáře: woody, Marius ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se mi opět stalo, že mě zaujal starší film s dobrým českým dabingem, o kterém jsem dřív neslyšel. Přitom dovolit si napsat fiktivní scénář ze života Alberta Einsteina a ještě to pojmout coby romantická komedie, chtělo hodně sebevědomí. Walter Matthau byl ale se svojí partou profesorů výbornej a byla radost sledovat, co všechno na Tima Robbinse chystají, aby ho skamarádili s Meg Ryan. Na romantickou komedii je tu sice řada zbytečných až trapných scén, což je klasika, ale na druhou stranu se tu průběžně směju od začátku do konce. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Příjemná, podle mě málo doceněná romantická komedie s jako vždy okouzlující Meg Ryan, ale hlavně s naprosto úžasnou postavou Alberta Einsteina v podání Waltera Matthau ()

woody 

všechny recenze uživatele

Koukám na to jak vyjevený.Já jsem tomuto výbornému filmu dal poprvé jen 3*?To jsem musel být v hodně depresivní náladě, když mě nepobavila čtveřice geniálních(ale příšerně nepraktických) fyziků v čele s Albertem :-) Škoda, že podobných milých komedií není víc.Vznikali jen v 60-tých nebo 70-tých letech a pak takřka nic. Navíc je i výborný dabing, kde Waltera dabuje odborník na dědkovské role - Vladimír Brabec :-) ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nádherně konejšivý film s královnou romantických komedií Meg Ryanovou jako neteří Alberta Einsteina a jako vždy znamenitým Walterem Matthauem - v roli Einsteina samotného. Kdo neviděl, neuvěří, ale Walter je slavnému fyzikovi skutečně velmi podobný. 100 % ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Myslím že to je jeden z vydarenejších a nedocenených exemplárov romantickej komédie. Skvelý Walter Matthau ako Einstein. Jeho "dědci" ale v ničom nezaostávajú, Meg pekná ako obrázok a Tim Robbins je dostatočne dobrý herec aby uhral čokoľvek trebárs ... geniálneho automechanika. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Během té chvilky se z budoucnosti stala minulost. Není žádná přítomnost a proto čas neexistuje." Tak teď už tomu rozumím. Já žiju v budoucnosti. Takže vlastně v minulosti, což je naprosto jasný ze stylu mýho oblíkání. Ale zpět do přítomnosti, která už byla. V tý chtěl automechanik založit rodinu s matematičkou, čtyři trochu praštění vědci posouvali náhodu správnými směry a já jsem se u toho skvěle bavil. Protony se studenou fúzí si totiž dávám k snídani a nic fyzikálního mi není cizí. Nebo vlastní? Musím nad tím popřemýšlet, ale mám na to relativně málo času. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Pozrel som to len preto, že tu hrá môj oblúbený Walter Matthau. On a traja dedkovia sú na filme najlepší, aj keď len málokedy sú tie vtípky naozaj úsmevné. Vačšinou stoja za prd. Chémia medzi ústrednou dvojkou vôbec nefunguje. Meg je strašne toporná a Tim vypadá ako psychopat. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Sladká podíváná s překrásnou Meg Ryan. V každém záběru je dokonalá. Nemůžu si pomoct, prostě jsem na ní mohl oči nechat. Můj oblíbenec Walter Matthau se v roli Einsteina opravdu našel a svými bláznivými nápady mě skvěle bavil. Tim Robbins se svými zamilovaným výrazem byl zase nečekaně přesvědčivý. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ideální oddechová komedie s výborným obsazením. Tim Robbins přirovnává setkání s Meg Ryan k leštění blatníku, Walter Matthau ztvárňuje Alberta Einsteina a všichni se pořád baví fyzice, vzorcích a provozují vědecké debaty, kterým obyčejný člověk nikdy nemůže porozumět:) ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Výborná romantická komedie, které vévodí jako vždy výborný Robbins a okouzlující Meg Rayn. K tomu se přičtěte partu géniu v čele s Walterem Matthauem a máte z toho výbornou oddechovou komedii, která vám zvedne náladu. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Mimořádně inteligentní komedie s okouzlující Meg Ryanovou v hlavní roli. Výtečný je také Walter Matthau jako postarší Albert Einstein. Tento film má vše co má správná romantická komedie mít. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá nemá chybu - vrelo ju odporúčam. A pretože sa svojou vedeckou zápletkou a skvelou postavou Alberta Einsteina výrazne líši od ostatných romantických, nepochopím, že sa aj táto snímka môže niekomu nepáčiť. Kúzelná komédia o láske a o tom ako dá zariadiť, že si niekto vezme niekoho iného než chce. Film sa odohráva v očarujúcich 50.tych rokoch minulého storočia. Fajn hudba a hlavne vozový park. Meg Ryan žiari, ako v každom filme z deväťdesiatych rokov a skombinovať túto skvelú herečku s Timom Robbinsom, bol jeden z najlepších krokov kinematografie. Tim tu snáď dokonca stvárnil svoju druhú najlepšie zahranú postavu po Shawshenku. Možno je to aj tým, že tieto dva filmy vznikli v rovnakom roku. Ak chcete skvelý romantický film, našli ste ho. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Miloučký obličej Meg Ryan je stále spolehlivým prototypem romantické hrdinky, příjemné herectví sympaťáka Robbinse je dlouhodobou ozdobou 90. let a vitální Einstein v podání Waltera Matthaua skvěle ztělesňuje roztomilost a vtip, s jakými jsou Američané schopni vylíčit jakoukoli byť jen trochu svéráznou historickou postavu. Ve výsledku sice nic extra a chvílemi dokonce zavánějící nevyužitým potenciálem, ale už jen za ten originální nápad, inteligentní humor (tak krásně zesměšňující všechny inteligenty) a bezchybný casting nehodlám jít pod 70%. Ostatně k tomu ani nemám pádný důvod.. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Originálna romantická komédia o Albertovi Einsteinovi v skvelej retro atmosfére 50tych rokov a s rozkošnou Meg Ryan v hlavnej role v časoch keď bola kráľovnou romantických komédií. ()

Reklama

Reklama