Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (297)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Musím poděkovat J.Roseovi z Crazydiamondu, který píše o filmech neuvěřitelně poutavě. V jednom článku rozebírá právě Jakubův žebřík. U tohoto snímku platí známá Hartlova věta (Z Vesničko má středisková) ..."a konec? Konec je úplně nejlepší. V žádném případě neodcházej před koncem." Tady by to sedělo naprosto přesně. Celý film je směsicí divnoty, hnusu a neuspořádaného zmateného děje. Hlavní postavě se dějí dosti zvláštní věci, aby nám závěr dal konečně odpověď! I když dal? No já myslím že ano :) Jacob's Ladder je hodně nepříjemnou pilulkou, kterou ovšem z hlavy člověk jen tak nedostane. 75% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jakubův žebřík se po celou dobu tváří tajemně a komplikovaně a pomaličku vede diváka k závěru, který ale vůbec není překvapivý. Celou pointu jsem tušil od začátku a její potvrzení na konci mi přišlo skoro jako podraz, navíc klidně to mohlo být o půl hodiny kratší, odvážnější a hbitější ve způsobu vyprávění, to téma si o to přímo říkalo. Ale jinak Robbins je uvěřitelný, těch pár hutnějších hororových scén je vydařených ( nejvíc asi blázinec) a já u toho bez problému vydržel až do konce ( btw. doporučuju s českým dabingem, dabér Macalauye Culkina je přímo fantastický :) ()

Reklama

Pishin 

všechny recenze uživatele

Prvni pulka me znacne rozhodila, po celou dobu byl ve me svyravy pocit, druha pulka byla uvolnenejsi a konec vse krasne shrnul a objasnil. Ve filmu jsou tri roviny vypraveni vetnam, ktery byl realny a pak jedna realita a druha realita.. cely film neustale oscilujete a snazite se prijit na to, ktera z nich je ta prava, a ktera je jen pouhym snem. Konec prinese rozuzleni tohoto paradniho dramatu obsahujici spoustu hororovych prvku. Skvele zahrana hlavni postava Timem Robbinsem. Malem to bylo za plny pocet uvidime, az se me to rozlezi v hlave. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The only thing that burns in hell is the part of you that won't let go of life.“ Nahoru nebo dolů? Jacob Singer stojí uprostřed Žebříku a je na něm, jakým směrem se vydá.. "Fucking scary" thriller Adriana Lynea o bolestném očistci, traumatech války a nesmyslných lidských ztrátách v ní. Doporučuji dvojí podívání, neboť znalost pointy zvyšuje prožitek. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další z restů dohnán. A musím uznat, že tohle se mi líbilo daleko víc než všemi opěvovaný Donnie Darko, kterýho jsem viděl včera. Jediným, ale za to docela velkým mínusem filmu je u mě obsazení hlavní role. Né, že bych T. Robbins(e) neměl rád, ale můj oblíbenec to taky zrovna není. Do téhle role se mi moc nehodil. Dokázal bych si na jeho místě představit úplně jiný herce. Ale ani horší ( alespoň pro mě ) obsazení hlavní role mi nezkazilo výsledný požitek z filmu. Silný začátek mě přikoval k sedačce a nepustil až dokonce. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Před zahájením natáčení museli Tim Robbins, Pruitt Taylor Vince, Eriq La Salle, Ving Rhames, Brian Tarantina, Brent Hinkley a Anthony Alessandro absolvovat 5denní vojenský výcvik. (Listeroman)
  • Některé obrazy byly inspirovány forografiemi Joela-Petera Witkina. Nejlépe zřetelný obraz beznohého muže s kapucou, který třese hlavou, je zvárněn podle Witkinovi fotografie "Man With No Legs" z roku 1976. Dále je film po vizuální stránce ovlivněn především dílem malířů Williama Blaka, H. R. Gigera a Francise Bacona. (Seabeast)
  • Nemocniční nosítka, která nesou Jakuba (Tim Robbins), byla úmyslně nevyvážena Adrianem Lynem. Jedno kolo jen lehce nadzvedl od podlahy, což způsobilo jeho chrastění a točení. (Seabeast)

Reklama

Reklama