Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (297)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dostal jsem úplně něco jiného než jsem čekal. Človek se chvilku zamotává a ztrácí se, ale pak se vše vrátí do normálu. Jenže to netuší, že o pár minut déle nebude zase tušit a bude přemýšlet, co se děje. Přesně takové filmy, které vás nenechají v klidu mám rád. Nakonec musíte počkat na závěr, který vše rosekne.. 8/10 = 80% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jacob Singer je veteránom, ktorý v 68´ po dobu dvoch rokov pôsobil vo Vietname. Keď už sa zdá, že sa po dlhom období opätovne zaradí do spoločnosti, začínajú ho prenasledovať rôzne predstavy či vidiny vďaka ktorým prepadá pochybnostiam, čo je vlastne sen, a čo realita. Snímok, ktorý vzhľadom k svojej tématike nemal šancu neuspieť. Psychologická dráma s občasnými prvkami hororu pre náročnejšieho diváka, ktorý hľadá viac, ako len klasické klišé plné gore scén či fantazmagórie za chrbtom. Príbeh má hlavu aj pätu, je dostatočne prepletený, no s jasnou štruktúrou, ktorá diváka zbytočne nepletie. Sám za seba, veľká spokojnosť - 75% ()

Reklama

Happens 

všechny recenze uživatele

Mysteriozní thriller přeskakující v čase ke třem dějovým liniím, jež vzpomínkově na sebe navazují. Po celou dobu filmu nikdy nevíte, kdy začne hlavnímu hrdinovi přeskakovat a objeví se démonické výjevy, které umí vyděsit. Sedíte v napětí po celou dobu filmu, která se nesnaží, ale je obžalobou vlády USA z experimentů prováděných na vojácích. SPOILER: film není snadné pochopit, Jákobův žebřík je biblický motiv spočívající v žebříku vedoucímu do nebe, v filmu je parafrázován jako žebřík vedoucí do pekla, které je však má sloužit jako smíření se vzpomínkami a se smrtí, peklo netrestá, ale osvobozuje od života (zajímavě rozvinuto v románu Prokletí od Ch. Palahniuka (autor Klubu rváčů)), po očištění peklem se žebřík obrací a lze ho využít jako cestu do nebe. Budoucí dějová linie se vůbec nestane, je o životě s hlavní postavou partnerkou Jezabel (biblická bezvěrkyně, proslulá svou bezohledností), kterou viděl na poště, měl s ní smilné myšlenky Jacob v minulosti a která je jeho průvodkyní peklem způsobeným ztrátou syna a válečnými hrůzami z Vietnamu (po požití experimentálních drog). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dlouho tesil a nezklamal. Je to totiz perfektni mysteriozni thriller s prvky hororu, takze dojde i na par scen s demonama a jednu libovou scenu v nemocnici, kdy jsou chodby pokryty krvi a kusama tel. Pribeh se s postupujici stopazi cim dal tim vic zamotava, je tu spousta vidin, snu a flashbacku, do toho linie s vietnamem, takze nakonec uz neni skoro jasny, co je skutecnost a co ne. Akorat ten konec je takovej, ze odhali neco, na cehoz odhaleni jsem vlastne vubec necekal. Ale precejen sem tam tu je naka hlucha scena, takze to lehce sestrihat na 90 minut, bylo by to jeste pusobivejsi, atmosfera by byla jeste napinavejsi a ja bych si nemel na co stezovat. Ale i ty slabsi mista utahne perfektni Robbins, kterej sice s tim svym harem a brejlickama vypada smesne, ale hraje fantasticky. Z ostatnich stoji za zminku maximalne tak Pena, ktera se tu vetsinou produciruje nahore bez. Celkove perfektni thriller, ale na 5* to o fous neni. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mne asi největší hororové překvapení za poslední léta. Na první pohled velmi odpuzující horor ( hrozný poster, podivný název, stopáž 2 hodin a příliš velké hodnocení pro horor je velmi nezvyklé) přesto vše, se mi tenhle film velmi zamlouval. Zápletka mě chytla od začátku do konce a koukal jsem s otevřenou pusou, co vše se tam vlastně děje. Brilantní průběh a vývoj příběhu podkreslen velmi inteligentními dialogy a slušnými zvraty! Scéna z blázince byla i pro mě nejděsivější noční můra! 80% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Podle původního scénáře se měla stanice metra Bergeb Street, kterou Jacob (Tim Robbins) na začátku snímku navštíví, jmenovat Nostrand Avenue. (Listeroman)
  • Nemocniční nosítka, která nesou Jakuba (Tim Robbins), byla úmyslně nevyvážena Adrianem Lynem. Jedno kolo jen lehce nadzvedl od podlahy, což způsobilo jeho chrastění a točení. (Seabeast)
  • Režisér Adrian Lyne se ujišťoval, že Jakub (Tim Robbins) a jeho vize se nikdy neobjeví spolu ve stejném záběru. (Seabeast)

Reklama

Reklama