Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jacob Singer se vrátil z Vietnamské války. Chce dál žít svůj život, ale nemůže. Pronásledují ho podivné představy a duchové. Neví, co je skutečnost a co jeho noční můra. Není si jist, jestli skutečnost vůbec existuje. Má pochybnosti o tom, jestli vůbec ještě je mezi živými. Chtěl by se někomu svěřit, ale netuší, kdo je jeho přítel a kdo jen další přízrak... (Guild Home Video)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (297)

kitano 

všechny recenze uživatele

Doslovný záver mi tú paradnu mysteriózno-sureálnu zábavu trochu pokazil, no film je predovšetkým príbehom s posolstvom, takže to je len moj vlastný problém . Zrovnanie s hrou Sillent Hill vobec nieje od veci a dohady, že tento film bol pre hru inšpiráciou možu byť kľudňe pravdivé. Prelínanie realít, démoni s nápadito podobným dizajnom, prostredia, záhadné postavy objavujúce sa v určitých ďejových momentoch a koniec koncov aj celá táto mysteriózna cesta peklom, ktorá je pre hlavnú postavu prostriedkom k pochopeniu, veľmi pripomína príbeh hrdinu v hre Silent Hill (hlavne druhý diel). Nenechajte sa ale zmiasť bľabotaním zapáleného fanúška hernej série :). Jakob's Ladder je veľmi, veľmi posobivým mysterióznym hororom, ktorý si naplno užijete aj bez toho aby ste trávili hodiny vysedávaním pri Playstatione :). (8.5/10) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mne asi největší hororové překvapení za poslední léta. Na první pohled velmi odpuzující horor ( hrozný poster, podivný název, stopáž 2 hodin a příliš velké hodnocení pro horor je velmi nezvyklé) přesto vše, se mi tenhle film velmi zamlouval. Zápletka mě chytla od začátku do konce a koukal jsem s otevřenou pusou, co vše se tam vlastně děje. Brilantní průběh a vývoj příběhu podkreslen velmi inteligentními dialogy a slušnými zvraty! Scéna z blázince byla i pro mě nejděsivější noční můra! 80% ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

"Horel som v ľade." Kassar & Vajna, to nie je len ZÁKLADNÝ INŠTINKT a TERMINÁTOR 2: DEŇ ZÚČTOVANIA. To je aj občasný experiment. Na penis v metre, tanec, ľadový kúpeľ, ihlu v hlave a surrealistické snové „zmutované“ bytosti sa nezabúda. K tomu skvelý Tim Robbins a prsíčka Elizabeth Peňaovej. Taký normálnejší Gillian pretiahnutý Lynchom. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Musím předeslat, že filmovou tvorbu Adriana Lynea moc nemusím, přijde mi, že natáčí příliš na efekt a povrchně a vybírá si komerčně chytlavá témata. (Co si budem namlouvat, hlavě ten sex, že ano...) Snad každý významný americký režisér musí jeden film ze své filmografie věnovat vietnamskému syndromu, a to dá rozum, že ani Lyne se tomu nevyhnul. Z mého pohledu je to možná jeho nejlepší kousek, kterému se zejména v první půli nedá upřít halucinogenní atmosféra s vnitřním napětím. Snímek má řadu šokujících chytrých záběrů a scén, jako je pohled z poštovní schránky nebo absurdní výjev ze stanice metra, odkud není východu. Rychlý střih, brutální scény plné krve, flashbacky, které divákovi ztěžují orientaci v ději, to vše láká, na druhou stranu scénář působí trochu bezradně a zvlášť závěrečná scéna, která popírá předchozí katarzi, staví celý dosavadní příběh s prominutím na hlavu. Stejně tak si Lyne neodpustil obvyklé berličky a sentimentální lákadla na diváka, jako je smrt Jakubova dítěte nebo setkání s jeho odloučenou rodinou. Pokud jde o námět, experimenty s LSD na amerických vojácích v období vietnamského konfliktu jsou považované za prokázané, nedocházelo při nich pochopitelně k masakrům, vojáci se ale smáli, zahazovali zbraně a vyšší dávky této drogy poškodily nenávratně jejich psychiku, takže z toho nakonec byla pěkná ostuda. Celkový dojem: 70 %. ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

celkem slušný "psycho", kdy si nikdy nebudete jisti co je realita a co je jen sen (kecy typu : od začátku jsem věděl jak to dopadne ignorujte) ... jedna technická: po scéně s "ledovou koupelí", kdy jde Jakob uložit Culkina ke spánku (kéž by věčnému :)) je v zrcadle vidět postava, ale není to žádný démon, který by Robbinse pronásledoval, ale Adrian Lyne ... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (26)

  • Funková skladba "My Thang" od Jamese Browna, která je slyšet v bujaré párty scéně, se nachází na Brownově dvojalbu z roku 1974 nazvané příhodně "Hell", v překladu "Peklo". (Seabeast)
  • Ve filmu zmíněná látka BZ byla inspirací pro fiktivní drogu žebřík. Jedná se o jednu z mnoha život neohrožujících paralizujících chemických zbraní vyvinutých v průběhu studené války. Droga nebyla nikdy použita v boji. (KRYSIOPICE)
  • Podle původního scénáře se měla stanice metra Bergeb Street, kterou Jacob (Tim Robbins) na začátku snímku navštíví, jmenovat Nostrand Avenue. (Listeroman)

Reklama

Reklama