Reklama

Reklama

Síla lidskosti - Nicholas Winton

  • Slovensko Nicholas G. Winton - Sila ľudskosti (více)

Obsahy(1)

V roku 1939 Nicholas Winton z vlastnej iniciatívy zachránil 669 prevažne židovských detí počas nacistickej okupácie Československa a cez hranice hitlerovského Nemecka sa mu podarilo prepraviť ich do Veľkej Británie. O svojom veľkom čine mlčal neuveriteľných 50 rokov. Nicholas Winton dodnes žije, má 94 rokov a volajú ho britský Schindler. Dokumentárnym filmom nás sprevádza Joe Schlesinger, reportér kanadskej tv stanice CBS, ktorý je jedným wintonových zachránených detí. Príbehy, ktoré rozprávajú zachránené deti, sa prelínajú s rozprávaním a spomínaním Nicholasa Wintona, dokumentárnymi dobovými a archívnymi zábermi. Ku koncu filmu sme svedkami dojímavej scény stretnutia Nicholasa Wintona so svojimi deťmi po dlhých rokoch. Držiteľ International Emmy Award 2002 za najlepší dokumentárny film. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK

Příspěvek byl smazán administrátorem.

pollstro

pollstro (hodnocení, recenze)

Badmaniak

On dokument se špatně hodnotí, ale já to beru v potaz jako každý normální film kde hodnotím i děj filmu. Což jsem zde také udělal.

Badmaniak

Badmaniak (hodnocení, recenze)

Tady asi každý hodnotí činy pana Wintona a ne dokument. Činy jsou to jistě šlechetné, ale sem to nepatří... Jen můj názor. Tak mě nekamenujte...

andrewz

andrewz (hodnocení, recenze)

monsieurR: Protože Mináč diváka citově vydírá, až to není zdravé? Připomínám, že hodnotím 60%, což je pořád pozitivní hodnocení.

monsieurR

monsieurR (hodnocení, recenze)

Byl to skvělý dokument o báječném muži, tak proč to sakra někdo hodnotí tak záporně?

 (hodnocení, recenze)

Dokument síla lidskosti jsem zhlédla asi před rokem v kině se školou a můžu říct, že jsem zdaleka nebyla jediná, koho tenhle emocionální snímek tak oslovil. I přes každodenní přesvědčování o drsnosti a necitlivosti mých spolužáků jsem zjistila, že ve skutečnosti je vše jinak. Celá škola jen šustila kapesníčkama (nejvíc asi když byly Nicholasovi zachráněné "děti" ve studiu). Prostě super, snažím se o filmu říct co nejvíce lidem, vždyť co já vím, třeba mezi zachráněnými dětmi existuje i někdo koho znám!

Iviiiček

Iviiiček (hodnocení, recenze)

Taky moc nechápu, jak někdo může zařazovat tenhle dokument do těch nižších kategorií. A Gaskinův výraz "lacině navozené emoce" mě docela překvapil...

triatlet

triatlet (hodnocení, recenze)

Gaskine, Gaskine. Víš, že existuje něco jako pravidla českého pravopisu? holandsko, smičec... Ale možná jsi chtěl být jen jiný než ostatní - podobně se totiž vyjímá ta jedna tvoje hvězdička v hodnocení... Nicholas Winton jiný než ostatní byl. A tvůrcům filmu za ztvárnění nejen dokumentu, ale i "Všichni moji blízcí" patří víc než jedna hvězdička.

varac

varac (hodnocení, recenze)

Opravdu velmi emotivni dokument. Asi nejemotivnejsi, jaky jsem mel moznost shlednout.

patriotka

patriotka (hodnocení, recenze)

Dnes jsme na tomto dokumentu byli se školou,čehož jsem se velice obávala,protože naše třída není zrovna z těch nejcitlivějších,ale byla jsem příjemně překvapena,když většina z nás odcházela s dojemným výrazem na tváři a se slovy:,,tak to je frajer''...Jsem nesmírně hrdá,že na naší planetě ještě existují takoví hrdinové,jako je pan Winton.

 (hodnocení, recenze)

Když jsem se dozvěděla, že máme jít se školou do kina, zhrozila jsem se. Ale po prvních minutách tohoto dokumentárního filmu jsem byla nadšená. Vůbec jsem nelitovala, že jsem sem šla. Právě naopak! Tento dokument mě přímo uchvátil a velmi na mě zapůsobil. Nicholase Wintona velmi obdivuji pro jeho odhodlání někomu pomoci a pro to, že se nebál toho, co ho postihne. Celou dobu jsem si říkala: "Jak to jen mohl dokázat?!" Zachránil skoro 700 dětí před koncentrákem a 50 let o tom mlčel! Je to zvláštní člověk. Tento dokument nás všechny dojal......a ani jedno oko nezůstalo suché.....

Reklama

Reklama