Reklama

Reklama

Život úspěšného mladého muže Nicka Beama se zhroutil ve chvíli, kdy se nečekaně vrátil z kanceláře dřív domů a našel manželku v ložnici se svým šéfem. Nick neztropil žárlivou scénu, ale potichu nasedl do svého auta a beze slova odjel. náhodou se pak při bezduchém bloudění po Los Angeles dostal až do velice nebezpečné čtvrti. Když zastavil na křižovatce, naskočil do jeho auta T. Paul s pistolí v ruce a hromadou výhrůžek na rtech. Smolařský lupič si ale vybral špatného muže ve špatnou chvíli. Nick nebyl v situaci, kdy by mu revolver mohl nahnat strach a tak zamkl dveře, šlápnul na plyn a přes protesty šokovaného lupiče vyrazil na "cestu smrti". Při následujících dobrodružstvích v arizonské poušti se dva naprosto rozdílní muži poznenáhlu sblížili až nakonec dostali geniální nápad. Vy&loupením vlastního podniku by se Nick pomstil záletnému šéfovi a smolařský zlodějíček T. Paul by se konečně dostal k pořádnému balíku peněz... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (283)

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Odlehčená záležitost, plná crazy zvratů, tradičně zaslepené lásky a distingovaného Robbinse, který dokazuje, že komedie taky umí. Ve spojení s Lawrencem jde o zajímavou dvojku, která díky dobrému scénáři umí vykouzlit i několik málo povedených hlášek. Drsňák McGinley je pak tím posledním, co drží Není co ztratit nad průměrem...zbytek je totiž celkem nůďo.. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Při "zpovědi" v prvních sekundách jsem se na chvíli zděsil, jestli jsem si náhodou nespletl film, ale vzápětí bylo jasné, že ne. Tohle je pravá komedie, při které se zasmějete. Žádné duchaplnosti na zamyšlení a podobné ptákoviny, zkrátka klasická zlodějská komedie s jednoduchým dějem, u kterého jsem se ale vůbec nenudil. A koneckonců ani tak jednoduchá není... ()

Reklama

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Martina Lawrence mám moc rád, je to velký sympaťák a tenhle typ krimi-komedie mu vyloženě sedí. Snad jen díky němu se nejeden podobný kousek může pyšnit velmi solidním hodnocením i při nevalné kvalitě scénáře. Naopak Robbins je v komediální poloze jalový, k jeho vážnosti se mi to nehodí. Přesto před ním smekám, když po sobě nechal lézt tu velkou černou chlupatou mrchu, která mu zapálila lejtka a ještě si střihl Scatmana. Dobře že se postupně úroveň zvedá. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já to teda posral. Stopnul jsem si úplně špatnýho bělocha." Nestopnul. Skočit k někomu do auta, mířit na něj pistolí a chtít to auto, tak to není stopování. To je loupež. Ale vysvětlujte to černýmu géniovi přes elektroniku Terencovi. Sice mu to moc politicky nemyslí, ale je celkem zábavnej. Na Scatmanova tanečníka a usekávače penisů Nicka však nemá. Ten se mi líbil. Tak se má správně nasrat heterosexuální bílej chlap, když má podezření, že pole jeho je oráno cizím pluhem. Tahle dvojka se prostě povedla a konkurenční duo loupežníků mě taky dokázalo pobavit, takže za mě spokojenost. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Komedie, jakých podle mě Hollywood posílá ročně do světa deset tisíc. Lucky ten, kdo se u toho tak bavil, že tomu dal víc než tři pecky. Tyhle lidi musej být 365 dnů v roce totálně vysmátý a rozjuchaný. Já to štěstí bohužel nemám. Dobrý, fakt dobrý řachačky objevím dvě za rok a konkrétně tenhle film mezi ně nepočítám. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Během scény pronásledování Rig (John C. McGinley) hodí cigaretu z okna do SUV. Stejná cigareta se přesto objevuje hned v dalším záběru. (Borrtex)
  • Režisér Steve Oedekerk ztvárnil postavu hlídače Baxtera, a to téměř beze slov, zato však s úžasnou taneční kreací. (Roman.Ticka)
  • Nickova (Tim Robbins) kancelář se nachází v US Bank Tower. (Borrtex)

Reklama

Reklama