Reklama

Reklama

Tajemství dvou oceánů

  • Sovětský svaz Tajna dvuch okeanov (více)

Obsahy(1)

Fantastický příběh posádky sovětské ponorky, která vyplula z Leningradu, aby zjistila záhadnou příčinu potopení sovětského parníku „Arktika". Mezi členy posádky byl však i nepřátelský agent, který měl ponorce v provedení úkolu zabránit. U vraku „Arktiky" se potapěči - mezi nimi i dva důstojníci, Gorelov a Skvorešňja, spus-tili na mořské dno. Kapitán s ponorkou odjel na jiné místo, aniž o tom potapěče uvědomil. Sotva se tak stalo nastal ohromný výbuch, který měl ponorku zničit. Zatím na mořském dně zápasil Skvorešňja s Gorelovem, jehož přistihl právě ve chvíli, kdy odesílal radiovou depeši o poloze ponorky. Náraz vody po výbuchu je zanesl každého jinam. Gorelov se vrátil na ponorku. A když se později vrátil i Skvorešňja, chtěl se Gorelov zachránit útěkem do moře. Skvorešňja se pustil za ním a dostihl jej u jakéhosi neobydleného ostrova, kde pod vodou rovněž objevil auto-matickou torpedovou základnu. Pochopil, že odtud byla zničena „Arktika". Gorelova po krátkém zápase zneškodnil, ale tomu se přece podařilo uvést baterii do činnosti. Zkáza ponorky se zdála být neodvratná. Kapitán však dal v protisměru rovněž vystřelit torpeda. Ponorka byla zachráněna o po splnění úkolu se vracela do Leningradu. (Filmový přehled)

(více)

Recenze (4)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V prvom rade chcem poopraviť minutáž snímku. Nemá totižto uvedených 102 minút, ale takmer dve aj pol hodiny a je rozdelený na dve časti. Paradoxne som ale chcel, aby mal len tú hodinku trištvrte. Je zbytočne naťahovaný a ešte k tomu natočený bez nejakej gradácie deja. Proste len tak ubieha. Zrejme by som bol striedmejší v hodnotení, keby aspoň akčné sekvencie a trikové zábery boli na lepšej profesionálnej úrovni ( práca s miniatúrami a modelmi je zúfalo sprasená ). Veď predsa Rusi efekty vedia ( pozri PLANETA BUR alebo filmy od Ptushka a Roua ). ()

chamonix 

všechny recenze uživatele

Někdy v polovině 80.let byl tenhle příběh zpracovaný v Ábíčku jako komiks. Tahle hraná verze je proti tomu slabá. SLABÁ. ()

Reklama

Dragonlanc 

všechny recenze uživatele

Filmové spracovanie románu G.B. Adamova: Tajomstvo dvoch oceánov. Sovietsky film v štýle "20 000 míľ pod morom", ako zlí imperialisti s pomocou podplatených domácich zradcov chceli zničiť najmodernejšiu sovietsku ponorku, ale hrdinská posádka ponorky prekoná všetka nástrahy nepriateľov, rovnako ako morských hlbín. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nesmírně nudný film, u kterého i kdybych se pokusil odhlédnout od ideologie (což mi stejně většinou moc nejde), jak ti zlí imperialisté sabotují skvělé soudruhy v Sovětském svazu, zbude nesmírně nezajímavý rádoby dobrodružný film s přesahem k mládeži (postava Pavlíka je maximálně iritující, je tam úplně navíc - nepočítám-li snahu zaujmout i dětské diváky - a strašně zdržuje v už tak pomalém a utahaném ději). Jediné, co Rusáci v této době uměli opravdu dobře a co oceňuju dodnes, je vizuální stránka filmu. Žádné studiové záběry, všechno se točilo pěkně venku v exteriéru, moře je zářivě modré, ponorka mohutná, prostě vizuálně přesně tak, jak jsme na Sověty zvyklí - bezchybné. Všude jinde, ať již jde o nudné a nevýrazné postavy nebo ještě nudnější děj, který měl být dobrodružný, ale jaksi se to úplně nepovedlo, film však pokulhává. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama