Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Čtyři roční období se mění jako emoce a názory hrdinů tohoto anime. Těmi nejdůležitějšími z nich jsou Kyoichi s Chiharu a jejich přátelé Makoto a Kenjou. Nepostradatelnými jsou i Aki a Yumi. Kyoichi Kanzaki vždy miloval Chiharu, se kterou se znal již od dětství. A když u ní má konečně šanci, využije ji. Respektuje to, že většinu jejího volného času naplňuje atletika a podporuje ji. Ale později zjišťuje, že není tak dokonalá, za jakou ji měl...
Makoto Kurumizawa se stále bezmezně zamilovává a hledá svou lásku, ale najde nějakou, u které se usadí?
Ten, kterého nebaví hrát baseball, ale je v něm hodně dobrý, se jmenuje Kenjou Yoshihiko. O holky se moc nestará, takže když se zamiluje, je to jako blesk z čistého nebe, ale když už se tak stane, je v tom až po uši. Také má hodně bujnou fantazii. (Taja.S)

(více)

Recenze (3)

Larky 

všechny recenze uživatele

Ultrapříjemný romantický seriál mapující jeden rok života party lidí a s ním i spojené jednotlivé roční období.Krásně a docela poklidně plyne, je realistický, žádné přehnané charaktery, emocionálně vypjatější scény nejsou vůbec vyhrocené, jako u většiny ostatních romancí, ale prostě nějak dopadnou, netlačí se na pilu.Postavy jsou věrohodné, sympatické, každá má svůj sen, musí řešit problémy s láskou, každá je zajímavá.Vzhledem k tomu, že seriál vyšel v prvním roce nového milénia, mohl si dovolit právě události přerodu z 20. do 21. století věnovat jeden díl, který je velmi stylový a povedený.Závěr serie sice po vztahové stránce úplně vše nevyřeší, ale tady je to spíš ku prospěchu věci.Boys Be... je velmi, velmi kvalitní seriál u kterého nebýt lehce odfláklé animace postav a slabé hudby šel bych klidně výš než ,,jen´´ na lepší 4*. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Z ničeho nic jsem dostal chuť na nějaké romantické anime z období počátku milénia. Když jsem si na AniDB do vyhledávání zadal rozpětí let 2000-2004 a co největší důraz na romantiku, vyjel mi (k mému překvapení) opravdu skromný seznam titulů, z něhož jsem si vybral právě tento. A dostal jsem přesně to, co jsem očekával, ba dokonce i víc! Co tuto sérii dělá mírně výjimečnou, je příběh vyprávěný každým dílem z trochu jiné perspektivy. V základu tu máme tři hlavní hrdiny, středoškoláky - Kyouichiho (přemýšlivého, byť nijak výrazného), Yoshihika (mírně zabedněného sportovce) a Makota (frajírka, sukničkáře a tak trochu i tragéda). Sem tam se objeví i některá ženská hrdinka a převezme roli vypravěčky, ale častěji je příběh vyprávěn právě očima jednoho z mužských hrdinů. Jednotlivé historky jsou opravdu prosté, postrádají větší hloubku a doplácí na moc velkou uspěchanost v rámci cca 21minutových dílů (mínus úvodní a závěrečná znělka). Ale popravdě - jsou lidské. Postavy se zde chovají jak velice rozumně, tak i chybují, činí mylná rozhodnutí, váhají a nic zde zkrátka není jako v pohádce. Mnohé osudy tudíž nedopadají úplně šťastně, či z nich plyne přinejlepším nějaké ponaučení. Osobně jsem neměl problém si díky této skutečnosti udělat k takřka všem postavám pozitivní vztah. Z příběhů a konfrontací, které mě zaujaly nejvíc, můžu zmínit třeba Yoshihika (sportovce) a Ayu (tajemné dívky z knihovny), či Makota (frajírka) a Yumi (nerdky, jež se mu rozhodla pomoct získat srdce jeho vysněné dívky). Vše by se nicméně pohybovalo ve vodách epizodičnosti a jediný příběh táhnoucí se napříč sérií a dodávající i docela slušné (a překvapivé) drama byl ten Kyouichiho (přemýšlivce) a Chiharu (běžkyně) - byť by si člověk v první epizodě řekl, že se dali dohromady a pohádky je konec, opak je pravdou - je to mnohem, mnohem komplikovanější. Když se přesunu k vizuální stránce, ta nenabídla nic extra, jen odfláklou animaci, která šetřila kde se dalo, a z dnešního pohledu trošičku odpudivý design charakterů (byť jde o zvyk). Co se týče hudebního podkresu, či úvodní a závěrečné skladby, tam si vůbec neštěžuju - vše mi bude v hlavě znít ještě dlouhé dny, ne-li týdny po dokoukání. Ve výsledku jsem se sérií celkem dost spokojen. Postavy byly fajn a příběhy i přes svou obyčejnost a uspěchanost místy velice mile překvapily. Jak jsem řekl na začátku - dostal jsem přesně to, co jsem očekával: Romantickou anime sérii ze školního prostředí, která s sebou nese ještě takový ten kouzelný, devadesátkový styl. Dnes se klade důraz na originální náměty (což rozhodně není špatně) a něco podobně obyčejného, ale oddychového a hřejivého, už asi jen tak nevznikne. A když, asi upadne v zapomnění jako i tato série. Proto jsem rád, že jsem se takto příjemně mohl vrátit v čase a zhlédnout sérii, která mě přes všechny nedostatky dokázala zajímavě připoutat k obrazovce a nepustit až do posledního, 13. dílu. 60% ()

maneki_neko 

všechny recenze uživatele

Melancholický seriál o třech zcela odlišných kamarádech ze střední školy, z nichž každý řeší různá trable a prožívá svou první lásku. Skvělé písně doprovázející osudové okamžiky v některých dílech jsou nezapomenutelné. ()

Reklama

Reklama