Reklama

Reklama

The Right Side of My Brain

Krátkometrážní
USA, 1985, 23 min

Obsahy(1)

Mladá žena (Lydia Lunch) a její sexuálně zvrhlé fantazie... (5150)

Recenze (10)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Skvělá "temná" atmosféra, kterou ještě umocňuje hudební doprovod, tolik evokující staré dobré depresivní undergroundové osmdesátky (vlastně většina Kernových výtvorů je doprovázena skvělou hudbou); pološeptající hlas "rockové děvky" Lydie Lunch, pronášející/provádějící své sexuální fantazie (s lehkou nostalgií jsem si vzpomněla na její celkem čtivou a bez skrupulí napsanou knihu Paradoxia); sexy Henry Rollins bez hory svalů.....I say, gimme some more! ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Sexuální fantazie jedné pološílené ženské. Atmosféra je krásně zneklidňující, ještě podporovaná nervní hudbou. Za pět hvězdiček to není, ale zvyšuji hodnocení vzhledem k přítomnosti undergroundového spisovatele, hardcorového hudebníka a příležitostného herce Henryho Rollinse, kterého bych nepoznal, páč má v roli násilníka dlouhé vlasy, ještě nemá nabouchanou muskulaturu a nemlátí hlavou do zdi, když je nasraný na celý svět. Zatím mlátí jenom onu psychopatku. ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

LFŠ 2009 Onen šeptající voice-over, na který si zde někteří uživatelé stěžují, má svůj význam, protože díky němu může být narace rozvolněnější. Pokud přistoupíte na koncept, přijde vám samotné dílo provokativní nikoliv tím, co vyobrazuje (orální sex, biti ženy...), ale tím, o čem je, protože v závorce zmíněné příklady jsou ve skutečnosti tužbami ženy, jež se tak staví do role, v které by si jí představoval spíš macho muž. Znepokojivý poukaz na obraz ženy. 7/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Filmy Richarda Kerna poväčšinou môžem, kniha Paradoxia Lydie Lunchovej je otvoreným a čítavým pohľadom na život, sex a vzťahy v americkom kultúrnom podzemí. Pri pozeraní som si tiež spomenul na túto knižku, ale The Right Side of My Brain do série obľúbených Kernoviek nezapadol. Ani hudobne, ani obsahovo. Fantáziám undergroundovej divy dominuje násilie, ponižovanie, atmosféra ošarpanosti, prenasledovania, nezáujmu, súboja pohlaví. Temnota bez nadhľadu. Účasť Henryho Rollinsa vo mne tiež žiadne zvláštne nadšenie nevyvolala a to paradoxne bez ohľadu na sympatie k jeho názorom i hudbe. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Pár záběrů by šlo určitě použít do reklamy na Calvin Klein či do videoklipu Marilyna Mansona. K ničemu jinému se to nehodí. ()

Galerie (1)

Související novinky

Festival otrlého diváka III.

Festival otrlého diváka III.

09.03.2007

Již po třetí se ve dnech 13.-18. března na plátno pražského kina Aero vrací přehlídka filmového nevkusu, hnusu, ošklivosti, strachu i smíchu a bizarností všeho druhu v podobě oblíbeného Festivalu… (více)

Reklama

Reklama